حسین علایی: ایران باید علیه حذف نام خلیج فارس از نقشهی گوگل به مجامع بینالمللی شکایت کند
سایت جستجوی گوگل در بخش نقشه خود (گوگل مپز) اسم خلیج فارس را از روی نقشه خود برداشته است و وقتی اسم خلیج فارس را به زبانی (انگلیسی، عربی و... به جز فارسی!) جستجو میکنیم، با یک علامت جای آن را در منطقه نشان میدهد.
به گزارش سیتنا، حسین علایی در گفتوگو با خبرگزاری دانشجویان ایران، با انتقاد از اقدام سایت گوگل در تغییر عنوان خلیج فارس گفت: گوگل اعلام کرده است این اقدام را به این دلیل انجام داده است که وقتی در جهان عرب این منطقه را جستجو میکنند (با عنوان خلیج ع ر بیجستجو انجام میشود) خواستهایم افرادی که دنبال این منطقه هستند بتوانند آن را پیدا کنند. البته این دلیل قانعکننده این نیست؛ زیرا نمیتوان اسامی تاریخی را به دلایل کاربردهای غلط از روی نقشهها حذف کرد.
وی افزود: این اقدام گوگل غیرقانونی و خلاف عرف بینالملل است. اسامی تاریخی باید با همان نامی که در اسناد و مدارک و نقشهها در گذشته تاریخی ثبت شده است در رسانهها خوانده شوند؛ بنابراین اقدام گوگل از سوی دولت ایران قابل تعقیب و پیگیری حقوقی است.
علایی اضافه کرد: اقدام گوگل، اقدامی سیاسی تلقی میشود. برخلاف ادعای آنها که ما در مسائل سیاسی نمیخواهیم خود را درگیر کنیم، اما عملا این اقدام سیاسی و به نفع کسانی است که به دنبال تحریفهای تاریخی هستند و میخواهند اسامی تاریخی را بنا بر خواست دولتها تغییر دهند.
این استاد دانشگاه ادامه داد: سالهاست بین ایران و برخی از کشورهای عربی اختلافات سیاسی وجود دارد و طبیعتا این اختلافات سیاسی منجر شده است که این کشورها از به کارگیری اسامی ایرانی خودداری کنند و سعی کنند مناطق دریای مشترک را به نام خود بخوانند؛ در حالی که ایران تاکنون چنین اقدامی را انجام نداده است و با اینکه ایران بیشترین ساحل را در کنار دریای عمان دارد و کشور عمان کمترین ساحل نسبت به ایران دارد، اما ایران هیچگاه اسم این دریا را تغییر نداده است؛ بلکه آن را همچنان دریای عمان میخواند.
علایی تاکید کرد: اقدام درستی نیست که نام خلیج فارس را که نامی تاریخی است، کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس و هم سایتی مانند گوگل و برخی مراکز بینالمللی در مدارک خود تغییر دهند. اگر به یاد داشته باشید نشنال جئوگرافی چند سال پیش این اقدام را انجام داد که با اعتراض شدید ایرانیان مواجه شد و خوشبختانه این سایت نام را اصلاح کرد.
وی اضافه کرد: در این شرایط باید همه ایرانیان و همه مردم دنیا که به دنبال حفظ نامهای تاریخی بر اماکن جغرافیایی هستند به این اقدام گوگل اعتراض کنند و تلاش کنند نام صحیح خلیج فارس را بکار ببرند.
علایی گفت: نام خلیج فارس نامی است تاریخی و ایران موظف است از این نام پاسداری کند. همانطور که از نام اروندرود و اسامی تاریخی بر روی مناطق مختلف حاشیه ایران حفاظت میکند. این وظیفه دولت ایران است که از تمامی ظرفیتهای حقوقی و دیپلماتیک و رسانهای استفاده کند و از نام خلیج فارس دفاع کند و در تمام اسناد و مدارک بینالمللی رایج کند و از به کارگیری سایر اسامی جعلی جلوگیری کند. این وظیفه آحاد ایرانیان در سراسر جهان است که به این موضوع حساس باشند؛ زیرا اگر تغییر اسامی تاریخی باب شود، مبنای اختلاف جدیدی میان کشورها خواهد بود. نباید اجازه داد چنین اتفاقی رخ دهد.
وی تصریح کرد: زمانی که کشورها با یکدیگر حسن همجواری داشته باشند نیاز دارند که اسامی تاریخی را حفظ کنند و به ویژه اسامی جدید باعث اختلاف میان همسایگان میشود.
علایی در مورد اقداماتی که ایران میتواند در این راستا دنبال کند، گفت: ایران باید در این زمینه اقدامات حقوقی انجام دهد، به مجامع بینالمللی شکایت کند و باب مذاکره با مسئولین گوگل را باز کند و همچنین فشار روانی، اجتماعی و تبلیغاتی عظیمی علیه گوگل سامان دهد. تمام ایرانیان باید در این زمینه فعال شوند و به سایت گوگل فشار آورند که از جعل اسامی اماکن جغرافیایی خودداری کند.
انتهای پیام
دیدگاهها
افزودن دیدگاه جدید