کدخبر :232961 پرینت
07 شهریور 1398 - 00:33

مدیران باید با شفافیت و توسعه‌ی دولت الکترونیک، جلوی فساد سد بکشند

رئیس جمهور، تاکید کرد: فساد با بگیر و ببند ریشه کن نمی شود؛ خود مدیران باید با شفافیت و توسعه دولت الکترونیک جلوی فساد سد بکشند.

متن خبر

به گزارش سیتنا از سایت ریاست جمهوری، حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی عصر چهارشنبه در پانزدهمین جشنواره شهید رجایی، با بیان اینکه جشنواره شهید رجایی برای نزدیکتر شدن دولتمردان به منش و روش شهیدان رجایی و باهنر است،اظهارداشت: در شرایط سخت، روی مسوولان و کارکنان دولت به روی مردم باید گشاده تر باشد چرا که ما خادم مردم هستیم و مشروعیت دولت در گرو خدمت به مردم است.

رئیس جمهور شهیدان رجایی و باهنر را مدیرانی ارشد، خدوم، متواضع، پرتلاش و مخلص دانست و گفت:‌ هرکجا خدمت و اخلاص در کنار هم قرار بگیرد، موجب فخر و افتخار است.

دکتر روحانی اظهار داشت: امروز نامه‌ای از وزیر نیرو دریافت کردم که در آن ایشان طرحی را که برای برگزاری مراسم‌ها و جلسات از طریق ویدئو کنفرانس داشتند، ارایه کرده بودند و با اجرای این طرح صرفه‌جویی بسیاری بوجود آمده بود که در همین راستا این طرح را برای اجرا در تمامی وزارتخانه‌ها و دستگاه‌ها، ابلاغ کردم تا همه از آن استفاده کنند.

رئیس جمهور صرفه‌جویی، پایین‌آوردن هزینه‌ها و افزودن به خدمات به مردم را حائز اهمیت دانست و خاطر نشان کرد: این بسیار مهم است که مردم در این شرایط که با سختی‌ها و مشکلات مواجه هستند، زمانی که به دستگاه‌های اجرایی مراجع می‌کنند، با روی گشاده مواجه شوند و این کار تا زمانی که باور نکنیم که خادم مردم هستیم، اتفاق نخواهد افتاد.

دکتر روحانی با بیان اینکه آغاز مبارزه با فساد بر دوش دولت است و باید مدیران و دولت از طریق شفافیت، سلامت اداری و توسعه دولت الکترونیک جلوی فساد در کشور را بگیرند، افزود: برای از بین بردن فساد باید همه چیز شفاف باشد چرا که فساد در تاریکی رخ می‌دهد و اگر خورشید شفافیت روشن شود فساد از بین خواهد رفت و این زمانی رخ می‌دهد که در کشور رانت وجود داشته باشد و باید رقابت سالم را ایجاد نماییم و در جاهایی که دولت مسئولیت دارد به مردم وگذار نماییم و در رقابتی که مردم حضور دارند نباید دولت ورود کند.

وی با بیان اینکه اگر مبنا بر این باشد بخشی از بنگاه‌های اقتصادی، دولتی، نظامی، شبه نظامی و بخش دیگری از آن خصوصی باشد، در نهایت این بخش خصوصی است که باید با آنها بسازد و کنار بیاید، ادامه داد: در اینجاست که فساد رخ می‌دهد و باید رقابت سالم را بوجود بیاوریم و شفافیت، رقابت و قانون برای ما اصل است که این مهم از طریق دولت الکترونیک ایجاد می‌شود.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه ایجاد دولت الکترونیک برای بخش اداری، سخت خواهد بود چرا که از دخالت و قدرت آنها کاسته خواهد شد، افزود: اگر خدمات به مردم ظرف چند روز انجام شود و این خدمات بدون دیدن چهره مدیر و کارشناس مربوطه دریافت شود، طبعاً این برای آن  مدیر و کارشناس سخت است که این همان مشکل ابتدایی است و اگر مبنا خدمت نبود، بلکه سیاست باشد، دچار مشکل خواهیم شد.

دکتر روحانی با اشاره به اقدامات دولت تدبیر و امید در ایجاد دولت الکترونیک در کشور، گفت: می‌توانیم با بهره‌گیری از دولت الکترونیک مخارج دولت و مردم را کم کنیم و فساد در سیستم اداری از بین برود.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه اگر انتخابات الکترونیک شود، مشکلات انتخاباتی به حداقل خواهد رسید، گفت: برخی مشکلات به دلیل عدم شفافیت است.

دکتر روحانی با اشاره به آمار دکتر انصاری مبنی بر اینکه تا پایان سال 99 اقدامات مرتبط با دولت الکترونیک به اتمام می‌رسد، گفت: البته این کمی دیر است و اواخر دولت خواهد بود و باید این اقدام بزرگ در دولت دوازدهم انجام شود و باید تلاش کنیم، زودتر به این مهم برسیم چرا که قدم مهمی برای خدمت‌رسانی راحت به مردم و جلوگیری از فساد و ایجاد شرایط مناسب برای زندگی مردم است.

رئیس جمهور با درخواست از مقامات و وزرا برای حضور بیشتر بین مردم ادامه داد: اگر خدمات مقامها و مسوولان به مردم اعلام شود، دشمنان نمی‌توانند در دل آنان شبهه‌ای ایجاد کنند و باید همچنین برای نقدهای مردم کاملاً آماده باشیم.

دکتر روحانی با تأکید بر اینکه ما بهترین نیستیم و افکار ما نیز بالاترین نیست، گفت: جمع فکر مردم از ما بالاتر است و راه برای نگاه‌داشت نظام این است که مردم حس کنند با آنها یکی هستیم.

رئیس جمهور با تأکید بر اینکه هر چه مردم خود را با دولت یکی بدانند، نظام مستحکم تر خواهد شد، تصریح کرد: در این شرایط باید وحدت و اتحاد بوجود آوریم و الا دشمنان در صورت دیدن ضعف، فشار را افزایش خواهند داد.

دکتر روحانی همچنین بر ضرورت بهره‌گیری از مدیران نسل جوان در کشور، تأکید و خاطر نشان کرد: باید جوانان را وارد عرصه مدیریت کشور نماییم که هدف‌گذاری دولت این بوده که 8 سال سن مدیریت کاهش یابد.

رئیس جمهور با تأکید بر اینکه باید به جوانان امید بست، چرا که کشور متعلق به نسل جوان است، ادامه داد: ما نسل اول و دوم باید زمینه را برای حضور نسل سوم و چهارم انقلاب فراهم کنیم تا کشور با نیرو و نشاط اداره شود.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.