کدخبر :232885 پرینت
05 شهریور 1398 - 12:00
معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور:

دانشگاه‌ برای کارآفرین شدن دیوارهای خود را جمع کند/ نیروی انسانی متخصص غیرقابل قیمت‌گذاری است

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور با تاکید بر این‌که دانشگاه‌ها جدای از جامعه نیستند و باید محور همه حرکت‌های جامعه باشند، گفت: جامعه باید محور کارآفرینی قرار گیرد و برای این امر لازم است تا دیوارهای خود را جمع و رابطه خود را با جامعه ساختارمند کند.

متن خبر

به گزارش خبرنگار سیتنا، دکتر سورنا ستاری امروز در مراسم افتتاح اولین مرکز نوآوری بانوان در دانشگاه علم و صنعت، حرکت دانشگاه‌ علم و صنعت به سمت دانشگاه‌های نسل سوم را یک حرکت عظیم در میان دانشگاه‌های کشور دانست و یادآور شد: در این دانشگاه دو پروژه ملی در حال انجام است، ضمن آن که یک پروژه جدید را نیز امروز موافقت کردیم که در این دانشگاه اجرایی شود.

وی با تاکید بر ضرورت سرمایه‌گذاری در نیروهای انسانی، خاطر نشان کرد: این‌که امروز بحث می‌شود که نفت خام به فروش برسد یا خیر، باید برای همیشه فراموش شود؛ چرا که ارزش افزوده در خام فروشی نیست.

ستاری، ارزش افزوده را در دانشی دانست که بر روی مواد خام اعمال می‌شود و ادامه داد: ما با  خام فروشی نمی‌توانیم کشور را نگه داریم.

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور با تاکید بر این‌که ما در بسیاری از معیارهای نیروی انسانی مانند نوآوری، در حوزه علم و فناوری در رتبه‌های سوم و چهارم جهانی قرار داریم، تصریح کرد: کم کشوری را می‌توان پیدا کرد که ۴.۵ میلیون دانشجو داشته باشد و این امر زمانی اتفاق می‌افتد که اکوسیستم ایجاد شود و نیروی انسانی محور توسعه قرار گیرد.

ستاری تاکید کرد: اگر می‌خواهیم دانشجویان کشور به خارج نروند، باید اکوسیستم‌های خلاقیت و نوآوری را ایجاد کنیم و این همان هدفی است که ما در معاونت علمی آن را دنبال می‌کنیم.  

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور با تاکید بر این که توجه به نیروی انسانی بحثی است که امروز حتی در دور افتاده‌ترین شهرهای کشور از آن سخن به میان می‌آید و تفکرات آنها به این سمت سوق یافته است، اضافه کرد: این که ریاست دانشگاه‌ها و سازمان‌های مختلف بر روی سرمایه گذاری بر نیروی انسانی تاکید  دارد، بسیار مهم است؛ چرا که قیمت گذاری بر روی نیروی انسانی متخصص کار ساده‌ای نیست.

ستاری اضافه کرد: دانشگاهی که نتواند کوچه پشتی خود را اصلاح کند، قادر به اصلاح کل جامعه نیست و این که قرار باشد دانشگاه‌ها دیواری به دور خود بکشند و افرادی در آن از صبح تا شب درس بخوانند، دیگر دانشگاه نیستند؛ چرا که امروز دانشگاه جزوی از اقتصاد و زیست‌بوم یک کشور تلقی می‌شود و جدای از سیستم اقتصاد و جامعه نیست.

وی تاکید کرد: بر این اساس ما باید به صورت بومی در دانشگاه‌ها زایش علم و فناوری داشته باشیم و باید به این امر باور داشته باشیم که جوانان می‌توانند بوم را تغییر دهند و کارآفرینی ایجاد کنند.

رئیس بنیاد ملی نخبگان خاطر نشان کرد: این که دانشجویی از روز اول تحصیل در پشت درهای اساتید بنشیند تا استخدام شود و یا به این فکر باشد که برای آینده خود نوآوری کند، دو برخورد متفاوت است و این که دانشجو می‌تواند کارآفرین باشد، باید به یک فرهنگ عمومی تبدیل شود که این امر نیز در دانشگاه‌ها رخ خواهد داد.

وی با بیان این که باید اعتقاد داشته باشیم که دانشجویان می‌توانند از روز اول بر اساس ابتکارات خود کارآفرینی کنند و افرادی را به استخدام در آورند، اظهار کرد: این امر باید در فرهنگ جامعه جاری شود و همه به این سمت در حرکت باشند. ضمن آن که باید فرهنگی ایجاد کنیم که یک استاندار به اندازه‌ای که از کشف معدن گچ خوشحال می‌شود، از بازگشت جوانان به استان خود خوشحال شود.

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور با تاکید بر این که ما باید به این دید برسیم که دانشگاه باید محور کارآفرینی و تولید باشد، اظهار کرد: دانشگاه‌ها باید برای آن که در هر حرکتی حضور داشته باشند، نقش‌آفرینی کند که برای این امر باید دیوارهای خود را جمع و رابطه خود را با جامعه ساختارمند کند.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.