واقعیت پخش تصاویر کشف پیکر مومیایی کوروش کبیر در فضای مجازی چیست؟
اخباری مبنی بر کشف مومیایی در اطراف پاسارگاد در فضای مجازی منتشر شدهاست که آن را منتسب به کوروش هخامنشی دانستهاند. این درحالیاست که مسئول میراثفرهنگی، صنایع دستی و گردشگری پاسارگاد کشف مومیایی در شهرستان پاسارگاد را کذب اعلام کرد.
به گزارش سیتنا، تصاویری صبح سه شنبه 21 اسفند در فضای مجازی منتشر شد،حاوی کشف مومیایی که آن را متعلق به جنازه کوروش کبیر دانسته است.
در توضیحات منتشر شده ذیل این تصاویر آمده است که این مومیایی شب گذشته در نزدیکی پاسارگاد کشف شده است.
مسئول میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان پاسارگاد سه شنبه گفت: کشف مومیایی در شهرستان پاسارگاد صحت ندارد.
محمد نصیری حقیقت افزود: موضوع کشف جنازه مومیایی در شهرستان پاسارگاد منتسب به کوروش کبیرکذب است و صحت ندارد.
برای پیگیری این مساله و اطلاع از منبع تصاویری که در این باره منتشر شد سعی بر ارتباط با مراجع رسمی شد اما تا لحظه انتشار این گزارش منبع تصاویر منتشر شده و دیگر جزئیات محرز نشد.
در بخش از لباسی که شکلی زره مانند دارد و بر تن این مومیایی است خطوطی شبیه به خط میخی دیده می شود.
کوروش، بنیانگذار و نخستین شاه هخامنشی بود که به مدت سی سال، در بین سالهای 559 تا 529 پیش از میلاد، بر نواحی گستردهای از آسیا حکومت میکرد.
کوروش در استوانهٔ خود که در بابل کشف شده، خودش را «فرزند کمبوجیه، شاه بزرگ انشان، نوادهٔ کوروش، شاه بزرگ انشان، نوادهٔ چیشپیش، شاه بزرگ انشان، از خانوادهای که همیشه پادشاه بودهاست» معرفی کرد.
به گفتهٔ هرودوت، کوروش نسب شاهانه داشتهاست و بهجز کتسیاس، دیگر نویسندگان یونانی، ماندانا دختر آستیاگ را مادر کوروش دانستهاند و گزارش دادهاند که کوروش حاصل ازدواج کمبوجیه یکم و ماندانا بودهاست.
آرامگاه او در پاسارگاد در حدود 130 کیلومتری شمال شیراز است.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید