کدخبر :216334 پرینت
11 مرداد 1397 - 17:44

غذایی ارزان و خانگی برای درمان ریزش مو (+دستور پخت)

ساطری پلو غذایی محلی است که در درمان ریزش مو تاثیر شگرفی دارد.

متن خبر

به گزارش سیتنا، ساطر‌ی پلو یکی از غذا‌های سنتی استان خراسان است که حاوی انواع ویتامین‌های A ، C ، D ، E ، گروه ویتامین‌های B مانند B۱، B۲، B۳، B۶، B۱۲ ، ب‌ کمپلکس، پروتئین، قند مانند گلوکز و فروکتوز، فیبر، سدیم، پتاسیم، کربوهیدرات، آهن، منیزیم، کلسیم، اسید فولیک، مس، فنول و فسفر است.

برای بررسی خواص ساطری پلو و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت‌وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.

مهم‌ترین خواص ساطری پلو

حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره مهمترین خواص ساطری پلو اظهار کرد: این غذا به علت داشتن انواع ویتامین‌ها و املاح معدنی نقش موثری در جوان‌سازی و شادابی پوست و مو دارد؛ از پیری زود رس پوست جلوگیری و به رویش مجدد مو‌ها هم کمک می‌کند؛ ساطری پلو مقوی است و انرژی بدن را افزایش می‌دهد.

وی درباره خواص دیگر ساطر‌ی پلو بیان کرد: این غذا تاثیر چشمگیری در تقویت حافظه دارد و از بروز آلزایمر در افراد جلوگیری می‌کند؛ ساط‌ری پلو به علت وجود ویتامین‌های A ، C و E خاصیت آنتی اکسید‌انی دارد بنابراین سیستم ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماری‌های مختلف به ویژه انواع سرطان‌ها محافظت می‌کند.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: ساط‌ری پلو به علت داشتن گروه ویتامین‌های B و ویتامین‌های A ، C ، E و املاح معدنی مانند کلسیم، فیبر و آهن تاثیر بسزایی در تقویت سیستم ایمنی بدن، کارکرد بهتر دستگاه گوارش و بهبود عملکرد اندام‌های مختلف بدن دارد؛ این غذا به سلامتی سیستم قلبی و عروقی هم کمک شایانی می‌کند.

عظمایی تاکید کرد: ساطر‌ی پلو پروتئین بالایی دارد بنابراین انرژی ورزشکاران را افزایش می‌دهد و موجب عضله‌سازی بدن آنها می‌شود؛ این غذا نقش موثری در چاقی و رفع کم‌خونی افراد لاغر دارد.

وی یادآور شد: ساطری پلو بینایی و قوای جنسی افراد را افزایش می‌دهد؛ این غذا نقش موثری در تقویت و استحکام استخوان‌ها دارد و از بروز پوکی استخوان در افراد جلوگیری می‌کند؛ ساطری پلو اضطراب، استرس و افسردگی را از بین می‌برد و شادی و نشاط را در افراد ایجاد می‌کند.

مواد لازم برای تهیه ساطری پلو (سه تا چهار نفر)

برنج سه پیمانه

پودر سبوس برنج یک قاشق مرباخوری

هویج ۲۵۰ تا ۳۰۰ گرم

پیاز یک عدد

کشمش پلویی یک پیمانه

زعفران دَم‌کرده به مقدار لازم

روغن زیتون یا کنجد به مقدار لازم

گوشت چرخ‌کرده گوسفندی ۲۰۰ گرم

سیب زمینی یک تا ۲ عدد

نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به مقدار لازم

طرز تهیه ساطری پلو

- نخست برنج را به خوبی بشویید سپس آن را با کمی نمک و آب سرد خیس کنید.

- کشمش‌ها را هم بشویید.

- هویج‌ها را به شکل درشت رنده کنید.

- پیاز را رنده کنید و آب آن را بگیرید سپس نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و روغن را به آن اضافه کنید.

- گوشت چرخ‌کرده گوسفندی را به شکل قلقلی در بیاورید و با پیاز رنده شده تفت دهید.

- هویج را با روغن زیتون یا کنجد به مدت ۵ دقیقه تفت دهید.

- کشمش‌ها را هم به مدت ۵ دقیقه جداگانه تفت دهید.

- همه مواد را با هم مخلوط کنید و زعفران دم‌کرده را روی آنها بریزید.

- برنج را به همراه پودر سبوس برنج بجوشانید تا نیم‌پز شود سپس آن را آبکش کنید.

- داخل قابلمه کمی روغن زیتون یا کنجد بریزید و سیب‌زمینی‌های حلقه شده را کف قابلمه قرار دهید.

- زعفران دم‌کرده را روی سیب‌زمینی‌ها بریزید.

- برنج و مخلوط مواد را لایه لایه داخل قابلمه بریزید به گونه‌ای که لایه آخر برنج باشد سپس صبر کنید تا برنج و مخلوط مواد به خوبی دَم بکشد و بپزد.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.