بنیانگذار گوگل: گاهی باید اطلاعات کاربران را در اختیار مقامات آمریکائی قرار دهیم!
متن خبر
"سرگی برین" یکی از دو بنیانگذار موتور جستجوگر گوگل در حالی از دو رقیب قدرتمندش یعنی فیسبوک و اپل به جهت به خطر انداختن آزادی در اینترنت انتقاد میکند که خود در گفتوگو با گاردین اعتراف میکند که گوگل گاهی باید اطلاعات کاربرانش را در اختیار مقامات آمریکائی قرار دهد.
به گزارش سیتنا، "سرگی برین" فیسبوک و اپل را متهم کرد که آزادی در اینترنت را به خطر انداختهاند. برین افزایش قوانین در حوزهی اینترنت را موجب تنگ شدن عرصهی نوآوری دانست.
وی همچنین معتقد است که سیاست اینترنت صنایع تفریحی و دیواری که این دو رقیب گوگل به دور خود کشیدهاند، اینترنت آزاد را تهدید میکند.
او در گفتوگو با روزنامهی گاردین، فیسبوک و اپل را متهم کرد که سعی در کنترل دسترسی آزاد به اینترنت دارند. او ادامه داد: «در تمام دنیا نیروهای بسیار قدرتمند علیه اینترنت آزاد شکل گرفتهاند.» برین ضمن تأکید بر افزایش نگرانی خود، این وضعیت را "رعبآور" توصیف کرد.
مشکل انتقال دادهها از فیسبوک به گوگل
سیتنا به نقل از دویچهوله اضافه میکند: سرگی برین که خود شخصأ مسؤول شماری از پروژههای شرکت گوگل، از جمله عینک سایبری گوگل است، در گفتوگو با گاردین به ویژه فیسبوک را مورد انتقاد شدید قرار داد. او گفت: «باید بر اساس قوانین آنها بازی کرد، قوانینی که بسیار محدود است.»
برین تأکید کرد: در چنین شرایطی او و لری پیج، هرگز نمیتوانستند موتور جستجوگری مانند گوگل را طراحی کنند. وی همچنین افزود: «پروژهی ما به نتیجه رسید به دلیل اینکه اینترنت باز در اختیار داشتیم. قوانین محدودکنندهی اینترنت باز، نوآوری را در نطفه خفه میکنند.»
گوکل و فیسبوک از سالها پیش در مورد تبادل اطلاعات کاربران اختلاف دارند. گوگل پائیز سال ۲۰۱۰ دسترسی به تحلیل اطلاعات لیستهای آدرس ایمل خود را مسدود کرد تا فیسبوک را زیر فشار بگذار و این شرکت را مجبور کند پایگاه دادههای خود را باز کند.
فیسبوک به کاربرانش این امکان را میدهد که با جستجو در جیمیل یا هاتمیل سریعتر آشناهای خود را پیدا کنند.
سرگی برین در مصاحبه خود گفت که فیسبوک سالها اطلاعات جیمیل را مکیده اما فرایند انتقال داده به سایر سرویسها مثل گوگل را برای کاربرانش مشکل کرده است.
قوانین اینترنتی، عامل سانسور
به گزارش سیتنا، برین همچنین با لحی تند از صنایع تفریحی فعال در اینترنت انتقاد کرد که خواستار محدود شدن کپی غیرمجاز در اینترنت هستند. او قوانین حق مولف در آمریکا را که مورد حمایت صنایع موزیک یا فیلم هستند، پیشزمینهی حرکت در مسیر سانسور در اینترنت دانست.
او صنایع تفریحی را نیز شکست خورده دانست و گفت تا وقتی سرگرم شدن با دانلود قانونی سادهتر نشود، کاربران به دانلود غیرقانونی ادامه میدهند.
سرگی برین در این گفتوگو همچنین اعتراف کرد که گوگل گاهی باید اطلاعات کاربران خود را در اختیار مقامات آمریکائی قرار دهد. او ضمن تأکید بر این نکته که شرکت او همهی اقدامات لازم را انجام میدهد تا امنیت اطلاعات کاربران را حفظ کند، افزود: «اگر دستی جادویی ما را زیر تیغ قانون نیاندازد، خوب است.»
گفتوگوی سرگی برین، یکی از دو بنیانگذار گوگل با روزنامهی گاردین با واکنش متفاوت کاربران اینترنت همراه شده است. در حالیکه گروهی از کاربران حمایت او از اینترنت آزاد را ستایش میکنند، گروه دیگر او را متهم میکنند که تنها سود مالی شرکت خود را در نظر دارد.
این گروه معتقدند که گوگل میخواهد به همه نوع اطلاعات دسترسی داشته باشد، فرقی هم نمیکند چه باشد: کتاب مورد علاقه، آدرس خیابان محل کار، شماره خانه یا اطلاعات فیسبوک.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید