تاثیر هوش مصنوعی بر روی محیطهای کاری
تاثیر هوش مصنوعی برروی مشاغل، یکی از داغترین مباحث حال حاضر است و پیشبینیهای غمانگیز حاکی از آن است که هوش مصنوعی در دهه آینده، میلیونها شغل را از بین خواهد برد، اما این موضوع تا چه حد واقعیست؟
به گزارش سیتنا، شبکه خبری سی. ان. بی. سی در حاشیه اجلاس اقتصادی داووس با مدیران کسبوکارها صحبت کرده است تا نظر آنها درباره جایگاههای شغلی آینده و تاثیر هوش مصنوعی برروی بازار کار را بررسی کند.
اولریش اشپایس هوفر - مدیر اجرایی شرکت ای. بی. بی گفت: کاملا میتوانم درک کنم که مردم بسیار نگران هستند چرا که نمیدانند آینده برایشان چه پیش خواهد آورد، اما اگر به واقعیتها نگاه کنیم میتوانیم آسوده خاطرتر باشیم، در دهه ۱۹۹۰ یک سوم انسانها زیر خط فقر زندگی میکردند اما اکنون این میزان به ۸ درصد رسیده است و این توسعه از طریق انطباق با تکنولوژی در بسیاری از مناطق جهان نظیر چین و هند حاصل شده است.
یکی از بزرگترین ترسها از هوش مصنوعی این است که روباتها در آینده میلیونها شغل را از بین خواهند برد، یکی از گزارشات موسسه "مک کینزی" در نوامبر سال گذشته، اعلام کرد که روباتها جایگزین حدود ۸۰۰ میلیون کارگر تا سال ۲۰۳۰ خواهند شد.
اشپایس هوف گفت که کشورهایی نظیر ژاپن، کره جنوبی و آلمان که در آنها به ازای هر ۱۰۰۰۰ کارگر، ۳۰۰ روبات وجود دارد، کمترین نرخهای بیکاری را دارند. در نتیجه رشد تکنولوژی به این معنی نیست که جایگزین انسان میشود بلکه تکنولوژی به معنای ثروت و رفاه بیشتر است، مردم نمیدانند چه خواهد شد و ما باید آنها را با خود همراه کنیم، باید مطمئن شویم مردم را آموزش دهیم.
به گزارش شرکت خدمات نرمافزاری "اینفو سیس"، هوش مصنوعی به سرعت در حال تبدیل شدن به یکی از معیارهای کلیدی محل کار است. در نظرسنجی از ۱۰۰۰ نفر از مقامات اصلی و تصمیم گیرندگان بخش آی. تی که مسئول توسعه تکنولوژی هوش مصنوعی در شرکتهای خود بودند، مشخص شد که اکثریت معتقدند استفاده از هوش مصنوعی دارای فواید متعددی است و زمانی که هوش مصنوعی در شرکتهای آنها در موقعیت خود قرار بگیرند، میتواند کارکنان را در بخشهای دیگری به کار بگیرند.
مارک واینبرگر - مدیر اجرایی شرکت "ای. وای" میگوید هوش مصنوعی به احتمال زیاد باعث اختلالاتی میشود اما این بخشی از تکامل مهارتهای مورد نیاز کارفرمایان به شمار میرود: با این حرف موافقم که در بلندمدت همه چیز عالی خواهد شد اما اتفاقهای زیادی هنگامی که از نقطه الف به نقطه ب حرکت میکنیم خواهد افتاد.
واین برگر میگوید که مهارتهای مورد نیاز آینده بسیار متفاوت از الان خواهد بود: اگر به کارگران کارخانه نگاه کنید، میبینید که در گذشته آنها جعبهها را جابجا میکردند اما اکنون روباتها این کار را میکنند و کارگران آنها را کنترل میکنند.
واینبرگر با بیان این که شرکت "ای. وای" در سال ۲۰۱۷ ۶۵۰۰۰ کارمند استخدام کرده است و این کار را امسال هم انجام خواهد داد افزود: از الان این شرکت ذهنیتها را استخدام خواهد کرد نه مهارتها؛ به دانشجویان دانشگاهها میگویم شغلی در آینده خواهید داشت که اکنون وجود ندارد و از تکنولوژیهایی که هنوز اختراع نشده است برای حل مشکلاتی که هنوز نمی دانیم چیست استفاده خواهید کرد. در مدرسه چه چیزی آموختهاید که شما را برای چنین چیزی آماده کند؟ هیچ چیز به جز توانایی تطابق ذهنتان با شرایط.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید