انتشار شایعه و اخبار کذب در فضای مجازی جرم است
مسئول پلیس فتا گلستان گفت: شایعه و شایعه پراکنی یکی از پدیدههای اجتماعی است که در جامعه ناهنجاریهایی را به وجود میآورد و با گسترش فضای مجازی، شایعات خیلی زودتر از واقعیات به اطلاع مردم میرسد و ایجاد شبکههای اجتماعی نیز کمک قابل توجهی به افزایش شایعه و شایعه پراکنی کرده است.
به گزارش سیتنا، سروان وحید صاحبکاران اظهار کرد: پخش و انتشار یک شایعه در شبکههای اجتماعی شاید با فشردن یک دکمه، کسری از ثانیه زمان برد، اما تاثیرات اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و حتی اقتصادی این کار میتواند بسیار وسیع و دور از تصور کاربران باشد.
وی افزود: ترویج فضای بیاعتمادی در سطح جامعه، تخریب شخصیتهای مذهبی علمی و سیاسی، ترویج خرافات در سطح جامعه، سست شدن پایههای اعتقادی افراد، اضطراب شخصی و اجتماعی و ... از پیامد و تبعات شایعه و شایعه پراکنی است.
سروان صاحبکاران گفت: متاسفانه این آسیب اجتماعی به سرعت در حال افزایش است و روزانه در شبکههای اجتماعی و وب سایتهای اینترنتی شاهد این موضوع هستیم که مطالب خلاف واقع در حال اشتراک گذاشتن است و خیلی از افراد نا آگاه بدون هیچ گونه تحقیق و بررسی این مطالب را باور کرده و بر اساس همین دروغهای ساختگی برای زندگی خود برنامهریزی مینمایند.
وی ادامه داد: افرادی که اقدام به باز نشر اخبار میکنند یا کسانی که اخبار را از شبکههای اجتماعی پیگیری میکنند باید دقت کنند و هر مطلبی را بدون استناد و بدون منبع موثق و مشخص به راحتی قبول نکنند و همه اخبار را از مراکز و خبرگزاریهای رسمی دریافت کنند.
این مقام انتظامی بیان کرد: شایعات منبع موثق و مطمئنی ندارند و گاهی مطالب اغراق آمیز و دور از واقیعت از فردی به فرد دیگر و هم چنین در گروهها و شبکههای اجتماعی از گروهی به گروه دیگر انتقال و انتشار پیدا میکند. پس باید در شنیدن و کسب اخبار از صحت و سقم آن مطلع شویم تا خودمان یکی از شایعه پراکنان خبر نشویم!
وی گفت: برای جلوگیری از گسترش مطالب کذب باید افراد همواره به صحت و سقم اخبار دریافتی توجه کنند و منبع خبر را بررسی کنند و تا زمانی که اطمینان حاصل نکردهاند، آن خبر را باور نکرده و اقدام به گسترش آن ننمایند. همچنین افرادی که اقدام به پخش مطالب کذب و دروغین در سطح جامعه مینمایند باید آگاه باشند که برابر ماده ۱۸ قانون جرائم رایانهای هرکس به قصد تشویش اذهان عمومی در فضای مجازی اخبار خلاف واقع را منتشر نماید مجرم محسوب شده و افزون بر اعاده حیثیت به حبس از ۹۱ روز تا دو سال زندان یا جزای نقدی از پنج میلیون (۵.۰۰۰.۰۰۰) ریال تا چهل میلیون (۴۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال محکوم خواهد شد.
مسئول پلیس فتا گلستان در پایان از شهروندان خواست در صورت برخورد با موارد مشکوک آن را از طریق سایت پلیس فتا به آدرس CyberPolice.ir بخش ارتباطات مردمی گزارش نمایند.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید