کدخبر :205 پرینت
05 شهریور 1390 - 09:07

در صورت تصویب کمیسیون تنظیم مقررات؛ هزینه تماس از تلفن ثابت 10 برابر می‌شود

متن خبر

 هزینه تماس از تلفن های ثابت شرکت مخابرات ایران با تغییر تعرفه پایه از پالس به دقیقه حداقل 10 برابر افزایش می یابد.
به گزارش سازمان خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (سیتنا) به نقل از عصر ارتباط، شرکت مخابرات ایران در بسته پیشنهادی جدید خود که هم‌اکنون در دستور کاری کمیسیون تنظیم مقررات قرار دارد علاوه بر محاسبه مکالمات به دقیقه، نرخ هر دقیقه مکالمه با تلفن ثابت شهری را حدود 250 ریال پیشنهاد داده است که افزایش حداقل 10 برابری را نسبت به تعرفه‌های فعلی نشان می‌دهد.

از سوی دیگر، تعرفه پیشنهادی شرکت مخابرات ایران درخصوص تعرفه یکسان مکالمات بین شهری و استانی رقم 400 ریال به ازای هر دقیقه است.

این شرکت پس از خصوصی شدن در تعرفه‌های جدید خود به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی طرح یکسان‌سازی تعرفه تماس بین شهری و استانی را به‌صورت سراسری داده و در صورتیکه رگولاتوری با تعرفه‌های پیشنهادی آن موافقت کند، تعرفه تماس‌های بین شهری و استانی در سراسر کشور به صورت یکسان 400 ریال خواهد شد.

شرکت مخابرات ایران مدتی است طرح یکسان‌سازی کدهای بین شهری را مطرح کرده که قرار بود نخستین فاز آن در استان تهران اجرا شود. براساس این طرح، دولت متعهد شده است درصورت اجرای طرح یکسان سازی کدهای بین شهری چنانچه مخابرات با کاهش درآمد مواجه شود، نسبت به جبران درآمدهای آن برآید و چون تاکنون منبع مالی آن از سوی دولت در نظر گرفته نشده، اجرای آن بین شهرهای استان تهران هم به تعویق افتاده است و فعلا از اجرای آن خبری نیست.

شرکت مخابرات ایران در بسته‌های پیشنهادی خود به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی درخصوص تغییر تعرفه‌‌های تلفن ثابت موضوع تغییر تعرفه از پالس به دقیقه را مطرح کرده است. این درحالی است که اکنون واحد مکالمه با تلفن ثابت براساس پالس و برابر با معادل زمانی 2 دقیقه و 30 ثانیه است که براساس آن هزینه 45 ریالی هر پالس تلفن شهری از مشترکین اخذ می‌شود.

کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در صورت تصویب بسته پیشنهادی شرکت مخابرات ایران که با عنوان عادلانه کردن تعرفه‌های مخابراتی به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ارایه داده است، پس از دیگر صورتحساب‌ها، شوکی تازه را به خانوارها و مشاغل وارد می‌کند.

تعرفه کنونی تلفن ثابت شرکت مخابرات ایران دومین تعرفه ارزان این خطوط سیمی تلفن در دنیا که شرکت مخابرات ایران را بر آن داشته است تا پس از خصوصی شدن نسبت به تغییر آنها براساس منافع یک شرکت خصوصی و نه دولتی اقدام کند.

تغییر نرخ مکالمات تلفن ثابت شهری و بین شهری مدتی است که از سوی شرکت مخابرات ایران مطرح شده و به دلیل اختلاف زیادی که با قیمت‌های فعلی وجود دارد، سازمان تنظیم مقررات همچنان در حال بررسی آن است و از تصویب آن در کمیسیون تنظیم مقررات سر باز زده است.

لطف‌ا... سبوحی، معاون صدور مجوز و بررسی‌های فنی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی پیش از این اعلام کرده بود که پیشنهادات پیشین مخابرات از سوی این سازمان بررسی شده و چندین مشکل در این زمینه وجود داشته که به مخابرات ارجاع شده تا اطلاعات بیشتری ارایه دهد و بتوان آن را در کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات بررسی کرد.

به گفته او، شرکت مخابرات براساس تحلیل‌ها و بررسی‌های کارشناسی خود قیمت‌های جدیدی برای مکالمات تلفنی پیشنهاد داده که طبق آن سیستم تعرفه‌گذاری تغییر کرده است.

این تعرفه‌های پیشنهادی مخابرات درحالی است که صابر فیضی مدیرعامل شرکت مخابرات ایران بارها بسته پیشنهادی خود را عادلانه کردن تعرفه‌ها توصیف کرده بود و علیرغم افزایش هنگفتی که در صورت تصویب این تعرفه‌ها در صورتحساب مشترکان اعمال خواهد شد اما بر کاهش تعرفه در برخی نقاط کشور اصرار داشت.

او گفته بود که مخابرات در برخی از مواد این بسته پیشنهادی افزایش تعرفه تلفن ثابت را خواستار شده اما در بخش تلفن همراه سیاست کاهش تعرفه به ویژه در مکالمات بین استانی مدنظر است.

فیضی که از عدم بررسی و تعیین تکلیف تعرفه‌های پیشنهادی شرکت مخابرات ایران در سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی گلایه‌مند است، گفت: «تعرفه‌ها در رگولاتوری گیر کرده و اجرایی نمی‌شوند».

او با اشاره به اینکه این تعرفه‌ها مرتب به‌روز می‌شوند، افزود: «در تعرفه‌های پیشنهادی اصلا بحث افزایش تعرفه تماس از  تلفن ثابت به تلفن‌همراه و تلفن‌همراه به تلفن‌همراه وجود ندارد».

به گفته او، موضوعی که شرکت مخابرات ایران بیشترین تاکید را روی آن دارد، بحث عادلانه کردن تعرفه‌های موجود است که به‌طور کامل به شبکه تلفن ثابت کشور مربوط می‌شود.

فیضی با اشاره به اینکه در این بسته پیشنهادی در طرح عادلانه کردن تعرفه‌ها هر دو موضوع افزایش و کاهش تعرفه‌ها مطرح است، گفت: «نقاطی که هزینه تلفن ثابت آنها کاهش می‌یابد به مراتب بیشتر از نقاطی است که قرار است هزینه‌های آنها افزایش یابد».

احتمال افزایش چند برابری و گرانی تعرفه‌های تلفن ثابت درحالی به میان آمده که شرکت مخابرات بارها از عدم تاثیر طرح هدفمندی یارانه‌ها بر قیمت تمام شده خود خبر داده و گفته بود تعرفه‌های تلفن‌های ثابت و همراه افزایش نخواهند داشت. اما اکنون در مواجهه با افزایش هزینه‌های سربار خود علیرغم سودزا بودن روند فعالیت این شرکت ناگزیر از افزایش شده است.

انتهای پیام
 

 

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

دیدگاه‌ها

اگه اینطور بشه تلفن ثابت رو جمعش می کنیم. موبایل که هست. وایمکس یا gprs هم واسه اینترنت. مخابرات هم می تونه سیمایی که رو دستش میمونه کیلویی بفروشه!
بطور معمول ، بیشترین تماس ها در مسیرهای نزدیک و محلی میباشد و کمترین تماس ها با راه دور. با این کار مخابرات نه تنها ضرری نمی کند بلکه سود هنگفتی را نصیب خودش میکند. در واقع گران فروشی فاحش است. هزینه مکالمات راه دور بخاطر استفاده از تجهیزات بین راهی (سوئیچ و انتقال) هزینه بر است و در تماسهای شهری این تجهیزات بسیار کنترند. مخابرات با این روش جبران هزینه های مکالمات راه دور خود را از شکم مکالمات شهری ( اونهم ده لا پهنا) خواهد گرفت و ژست ایجاد رفاه برای مردم را نیز میگیرد.
اين خبر و ارقام صددرصد تكذيب ميشه...قول ميدم...امكان نداره همچين تعرفه‌هايي رو اعمال كنن...نمي دونم منبع آگاه چيه كه هر كسي به نقل از اون هرازگاهي خبرايي ميده كه 99درصدش اشتباهه...صداقت از اصول كار خبرنگاريه كه متاسفانه !!...صرف دادن خبري كه چند روز بيننده داشته باشه كار روزنامه ها و سايت‌هاي زرده...اين خبر و ارقام تكذيب ميشه به زودي...

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.