تصویب قانون ضد نفرتپراکنی در فضای مجازی در پارلمان آلمان
"پارلمان آلمان" فیسبوک، توییتر و یوتیوب را موظف کرد از این پس محتویات مجرمانه را ظرف ۲۴ ساعت پاک کنند. مخالفان میگویند قانون جدید میتواند به تحدید آزادی اندیشه که در قانون اساسی آلمان به صراحت از آن دفاع شده، منجر شود.
به گزارش سیتنا، شبکههای اجتماعی بزرگ و یوتیوب باید از این پس در آلمان با نفرتپراکنی و شعارهای تروریستی سختتر برخورد کنند. نمایندگان پارلمان سراسری قانونی بحثبرانگیز را تصویب کردند که بر اساس آن محتویاتی که در ماهیت مجرمانهی آنها تردیدی نیست، باید ظرف ۲۴ ساعت پس از دریافت شکایت پاک شوند. قانونگذار برای حذفکردن مواردی که درباره مجرمانهبودن آنها تردید وجود دارد، یک هفته فرصت تعیین کرده است.
این قانون از اول اکتبر ۲۰۱۷ (۹ مهرماه) به اجرا گذاشته میشود. پیش از این الزام قانونی وجود نداشت و این تنها شرکتها بودند که درباره حذف محتویات تصمیم میگرفتند.
شرکتهای نوپا از این قانون مستثنی شدهاند. قانون یادشده شبکههای اجتماعی بزرگ که ۲ میلیون کاربر دارند و سالانه دستکم ۱۰۰ شکایت دریافت میکنند را در بر میگیرد.
اقدام علیه نظم عمومی، فراخوان به ارتکاب جرم و تأیید آن، مزاحمت جنسی، نفرتپراکنی، تشکیل گروههای تروریستی و توهین به باورمندان به مذاهب از جمله مواردی هستند که مصادیق آنها باید حذف شوند.
اگر اثبات شود که شرکتی این موارد را به صورت آگاهانه و هدفمند رعایت نکرده، ممکن است تا ۵ میلیون یورو جریمه شود. اگر نقض قانون ادامه یابد، ۵۰ میلیون یورو جریمه در انتظار شرکت خواهد بود.
قانون یادشده که در آلمان به "قانون ضد نفرتپراکنی" مشهور است، مخالفان سرسختی هم دارد. غیر از شرکتهای اینترنتی، بسیاری از فعالان اینترنتی و سیاستمداران هم با آن مخالفند.
مخالفان میگویند، قانونگذار تصمیمگیری در مورد مجرمانهبودن یا مجرمانهنبودن یک محتوی را بر عهدهی کمپانیهای بینالمللی بزرگ گذاشته، در صورتی که نظارت بر رعایت قانون بر عهدهی پلیس و دستگاه قضایی و به معنای فراگیرتر بر عهدهی حکومتهاست.
گذشته از خطر برخورد سلیقهای، شرکتها ممکن است از بیم جریمهشدن احتیاط بیش از حد به خرج دهند و موارد دوپهلو که در اصل مجرمانه نیستند را حذف کنند؛ موضوعی که از جمله دامن طنزپردازان را خواهد گرفت.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید