عامل درز اسناد محرمانه ارتش آمریکا به ویکی لیکس، از زندان آزاد شد
چلسی منینگ که عامل یکی از بزرگترین موارد نشت اسناد محرمانه آمریکا بود، از زندان آزاد شده است.
به گزارش سرویس بین الملل سیتنا، خانم منینگ ۲۹ ساله به جرم نشت این اسناد محرمانه به سایت افشاگر ویکیلیکس به زندان محکوم شده بود و تا زمان آزادیش در روز چهارشنبه (۱۷ مه/۲۷ اردیبهشت) هفت سال را در زندان سپری کرده بود.
او پس از صدور حکم ۳۵ سال مجازات تغییر جنسیت داد! چلسی منینگ که میگوید تغییر جنسیت داده قبلا با نام بردلی منینگ شناخته میشد. مقامات آمریکا در سپتامبر سال گذشته میلادی اجازه تغییر جنسیت را به این سرباز سابق آمریکایی دادند.
منینگ پیش از تغییر جنسیت
یک سخنگوی نیروهای نظامی آمریکا در گفتگو با بیبیسی تایید کرده است که این سرباز سابق ارتش آمریکا، زندان نظامی "فورت لیونوورت" در کانزاس را ترک کرده است.
وی هفته پیش و در آستانه آزادیش از زندان گفته بود که "برای اولین بار است که تصور آیندهای را به عنوان چلسی دارم. آیندهای را میبینم که به عنوان فردی که در واقع هستم (چلسی) در دنیای خارج از زندان زندگی خواهم کرد."
منینگ که سال ۲۰۱۰ دستگیر شد در سال ۲۰۱۳ به جرم نشت مکاتبات دیپلماتیک و گزارشهای نظامی ارتش به ۳۵ سال حبس محکوم شد. او در زمان درز آن اسناد در سال ۲۰۱۰ به ویکی لیکس به عنوان تحلیلگر اطلاعاتی ارتش آمریکا در عراق خدمت میکرد.
چلسی منینگ هفت سال را در زندان نظامی "فورت لیونوورت" در کانزاس سپری کرد
باراک اوباما، رئیس جمهور سابق آمریکا، در ۱۷ ژانویه سال جاری میلادی با تخفیف بقیه زندان این سرباز آمریکایی موافقت کرد.
تخفیف مجازات خانم مننیگ از سوی اوباما با مخالفت برخی از جمله تعدادی از جمهوریخواهان مواجه شد که میگویند این تصمیم پیامی غلطی را ارایه میکند و این تخفیف را "بدعتی خطرناک" خواندهاند.
در اسناد محرمانه چه بود؟
ارتش آمریکا ۲۲ مورد اتهام علیه خانم منینگ تنظیم کرده بود که در ارتباط با در اختیار داشتن و توزیع غیرمجاز بیش از ۷۰۰ هزار سند محرمانه دیپلماتیک و نظامی و ویدئو بود.
یکی از اینها ویدئویی مربوط به سال ۲۰۰۷ از یک هلیکوپتر آپاچی ارتش آمریکا بود که ۱۲ غیرنظامی را در بغداد هدف میگیرد و میکشد.
این سرباز سابق ارتش آمریکا همچنین پیامهای حساس میان دیپلماتها، ارزیابیهای اطلاعاتی در مورد بازداشتی های گوانتانامو که بدون محاکمه محبوس بودند و گزارش های نظامی دو جنگ عراق و افغانستان را در اختیار داشت.
این افشاگریها برای دولت آمریکا مایه شرمساری شد و واکنش دولت اوباما برای جلوگیری از هرگونه درز اسناد دولتی را به دنبال داشت.
منینگ در جریان محاکمهاش به خاطر "آسیب زدن به آمریکا" عذرخواهی کرد و گفت فکر می کرده "می تواند جهان را جای بهتری کند."
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید