بازسازی قدیمیترین سالن اجتماعات دانشگاهی بعد از نیم قرن
مرکز اجتماعات آموزشی دانشکده دام پزشکی دانشگاه تهران که به همت بنیاد علمی آموزشی قلمچی (وقف عام) بازسازی شد، یکشنبه ۹ خرداد ۹۵ با حضور جمعی از مسئولان آموزشی کشور افتتاح شد.
به گزارش گروه دریافت خبر سیتنا، دکتر مهدی مژگانی، رئیس دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران در این مراسم در سخنانی، گفت: دانشکده دامپزشکی قدمتی بیشتر از دانشگاه تهران دارد و در طول سالیان دراز توانسته رسالتش را بخوبی ایفا کند.
بسیاری از اعضای هیأت علمی دانشکدههای دامپزشکی که در دیگر نقاطکشور مشغول به فعالیت هستند از دانشآموختههای همین مرکز هستند.
حدود ۲۳ دانشکده دامپزشکی در کشور داریم که به جرأت میتوان گفت دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران ، مادر تمام دانشکدههای کشور است.
وی افزود: نهتنها اساتید بنام دانشگاههای دیگر همگی از فارغالتحصیلان این دانشکده هستند بلکه بسیاری از مسئولینی که دارای سمتهای بالا در حوزه دامپزشکی هستند هم از فارغالتحصیلان همین دانشکده هستند.
در حال حاضر دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، 92 عضو هیأت علمی دارد که ۵۰ درصد از آنها سمت استانی دارند.
دکتر مژگانی گفت: دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران روی بحث آموزش حساسیت زیادی دارد و در چهار مقطع کارشناسی ارشد؛ دکترای آموزشی؛ تخصصی و PHD دانشجو میپذیرد.
این دانشکده علیرغم ظرفیت بالای نیروی انسانی که بالاترین سرمایه ملی دانشکده به حساب میآید از نظر اعتباری و مالی همواره در مضیقه بوده است چون سیاست ما اولویت دادن به بحث کیفی است نه کمی.
وی گفت: اما یکی از ملاکهای وزارتخانه برای تخصیص اعتبار به دانشکدهها و مراکز آموزشی بحث سرانه دانشجو است. چون این دانشکده به کیفیت اهمیت بیشتری میدهد و دانشجوی کمتری میگیرد سرانه اعتباری کمتری به آن تعلق میگیرد.
اما دانشکده این مسئله را پذیرفته چون اساس آن از ابتدا بر همین منوال بوده است. در طی این سالها همواره سعی شده تا با همین رویکرد به کارمان ادامه بدهیم.
دکتر مژگانی در ادامه صحبتهایش گفت: از عمر این سالن بیشتر از 50 سال میگذرد. با رشد دانشجویی که در این دانشکده رخ داده و پذیرش حدود 70 دانشجو در سال در این ساختمان و همچنین با توجه به تعداد فارغالتحصیلان؛ بر آن شدیم تا این سالن را مرمت و بازسازی کنیم. چون ادامه دادن با همان شکل سابق بعد از ۵۰ سال در خور شأن دانشکده نبود.
در نتیجه به دلیل تعاملات بسیار خوبی که در طی سالها با بنیاد علمی آموزشی قلمچی داشتهایم و نگاه علمی بنیاد به موضوع آموزش ، بر اساس شناختی که از دانشکده و موضوع مورد اشاره داشتند، بازسازی این مرکز را برعهده گرفتند.
بنیاد قلم چی نیز در کمترین زمان ممکن با بهترین کیفیت سالن را بازسازی کرد. در کنار آن نیاز به یک VIP و امکانات دیگری هم احساس شد که خوشبختانه بنیادعلمی آموزشی قلمچی در این زمینه با دانشکده همکاری کردند، بطوری که امروز شاهد افتتاح و بهره برداری از آن هستیم.
این سالن حدود 219 نفر گنجایش دارد. در کنار این سالن و بازسازیهایی که در حال انجام است همواره در تلاشیم تا امکانات دیگری را هم در راستای گسترش دانشکده به آن اضافه کنیم.
از آن جمله ساختمان رستگار با کلاسهای متعدد آموزشی و آزمایشگاهی تأسیس شده که دارای یک سالن آمفی تئاتر 180 نفره است.
رئیس دانشکده دامپزشکی گفت: تمام امکانات این مجموعههای بینظیر فقط مربوط به دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران نیست بلکه تمام مراکز کشور میتوانند از آن استفاده کنند. همه باید در کنار هم سعی بر صیانت از این سرمایه ملی کشور داشته باشیم.
بعد از صنعت نفت؛ صنعت دام و طیور دومین صنعت پردرآمد کشور است. گردش مالی بخش طیور مانند دامداریها و شیلات بسیار زیاد است. بهمین خاطر دانشکدههای دامپزشکی ، رسالت بسیار سنگینی دارند تا بتوانند از این ارزش ملی حفاظت کنند.
بنیاد قلمچی هم در طی همه این سالها در امر آموزش خدمت میکند. برخی از دانشجویان این دانشکده از فارغالتحصیلان این بنیاد هستند.
در ادامه مراسم کاظم قلمچی متولی بنیاد علمی آموزشی قلمچی گفت: اهدافی که در این بنیاد پیگیری میشود در سه مورد تعریف شده: ساخت مدارس؛ ساخت کتابخانه و همچنین بورسیه دانشآموزانی که مشکل مالی دارند ولی از وضعیت درسی خوبی برخوردارند و بطور کل هر اقدامی که به گسترش دانش و آموزش در کشور کمک کند.
همواره معیارهای انتخاب از درجه اهمیت فوقالعادهای برخوردار است. در ابتدا معیار ما محرومیت مناطق بود اما هم اکنون معیار ما میزان همدلی و همراهی مسئولانیست که در این مراکز حضور دارند.
کاظم قلمچی افزود: انجام دقیق و سریع کارها یکی از معیارهای جدی این بنیاد است.
وی گفت: یکی از مهمترین عواملی که باعث شد سالن دکتر حامدی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران را بازسازی کنیم همین حسن رفتار و همراهی مسئولان آنست.
کاظم قلم چی گفت: تداوم امر بسیار مهم است. در طی سالها به تناوب شاهد تغییر ریاست این دانشکده بودیم ولی همه آنها با حسن رفتاری که از خود نشان دادند باعث این همکاری شدند.
ما در بیشتر دانشگاههای کشور آزمونهای بسیاری را برگزار کردهایم اما میتوان گفت که این دانشکده ازاین حیث منحصربفرد بوده است.
امید است با فرهنگسازی که در سطح جامعه انجام میشود خود فارغالتحصیلان دانشکدهها و مدارس هم در زمینه کمکهای مالی به اینگونه مراکز قدم بردارند.
در این مراسم از کاظم قلمچی به دلیل زحمات وی در جهت احیای سالن اجتماعات آموزشی دانشکده دام پزشکی دانشگاه تهران تقدیر بعمل آمد و هدیهایبرسم یادبود به وی اهدا شد.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید