آمریکا با «تحریم» به نبرد با حملات سایبری میرود
باراک اوباما، رئیسجمهوری آمریکا، یک رژیم تحریمی برای هدف قرار دادن افراد و گروههایی خارج از آمریکا، که با حملات سایبری، سیاست خارجی، امنیت ملی یا ثبات اقتصادی آن کشور را تهدید میکنند، تعیین کرده است.
به گزارش سرویس بین الملل سیتنا، رئیسجمهوری آمریکا، به وزارت خزانهداری آن کشور اجازه داد اموال اشخاص حقیقی و حقوقی را، که حملات سایبری را تدارک میبینند، مصادره کرده و یا جلوی نقل و انتقالات مالی آنها را بگیرد.
خبرگزاری رویترز این رژیم تحریمی، که اجازه اعمال آن صادر شده، را با تحریمهایی که در مواردی مانند بحران خاورمیانه یا آنچه آمریکا «تجاوز روسیه به خاک اوکراین» میداند مقایسه کرده و میگوید همان ابزار را در اختیار وزارت خزانهداری قرار میدهد.
تنها یک ماه پیش از دستور تازه رئیسجمهوری آمریکا، جان برنان، رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا «سیآیای» در گفتههایی در مورد تجدید سازمان این نهاد گفته بود یکی از اهداف جدید آن بهسازی تواناییهای سایبری است.
یک هفته پیش از گفتههای جان برنان در مورد تجدید سازمان «سیآیای» با تاکید بر عملیات سایبری، جیمز کلاپر، یک مقام ارشد اطلاعاتی آمریکا، از چین، کره شمالی و روسیه به عنوان اصلیترین تهدیدهای سایبری علیه ایالات متحده نام برده بود.
در بهمن ماه گذشته، آمریکا ارتش و دولت چین را به انجام حملات سایبری متهم کرده و در مورد ادامه آن هشدار داده بود.
البته این اتهامها با واکنش مقامهای چینی نیز روبهرو شده و آنها نیز به نوبه خود آمریکا را متهم به نادیده گرفتن تعهدات خود در رابطه با بهبود روابط میان واشینگتن و پکن کردند.
در این تحریمهای جدید، شرکتهایی که به صورت خود خواسته از اطلاعات محرمانه ولی هکشده، برای مقاصد اقتصادی خود، علیه مقاصد اقتصادی آمریکا، استفاده کنند، نیز هدف قرار میگیرند.
خبرگزاری رویترز در عین حال از برخی انتقادها در مورد قانون جدید خبر داده است؛ که برپایه آن به سختی میتوان کسانی که واقعا در حملات سایبری مقصر هستند را شناسایی کرد و در عین حال این تحریمها به طور غافلگیرکنندهای «گسترده» توصیف شده است و به عقیده منتقدان میتواند شرکتهای تجاری را نیز به طور «کابوسواری» با مشکل روبهرو کند.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید