تشخیص ایدز و سیفیلیس 15 دقیقهای با گوشی موبایل
بهتازگی اپلیکیشنی برای گوشیهای هوشمند طراحی شده که از آن به عنوان «انقلابی» در زمینهی اپلیکیشن گوشیهای هوشمند یاد میشود. گفته میشود این اپلیکیشن قادر است جان میلیونها انسان را نجات دهد.
به گزارش سیتنا به نقل از دیلی میل، یک اپلیکیشن جدید برای گوشیهای هوشمند طراحی شده که میتواند از نمونههای خونی، تست HIV و سیفیلیس میگیرد. دانشمندان ادعا کردهاند که مدتزمان لازم برای انجام آزمایش توسط این اپلیکیشن تنها 15 دقیقه است.
این نرمافزار که توسط متخصصین مهندسی پزشکی در دانشگاه کلمبیا توسعه داده شده با کمک دانگل یا ابزارک متصل خود زخمی بهاندازهی سرسوزن بر روی انگشت ایجاد کرده و نمونههای خونی را آزمایش میکند.
دستگاه همراه آن به کامپیوتر و گوشی هوشمند متصل شده و با برپایی یک آزمایشگاه سیار نتیجه آزمایش را تنها در 15 دقیقه اعلام کند.
قیمت این دستگاه در مقایسه با دستگاه مشابه خود در آزمایشگاه 540 برابر ارزانتر تمام میشود. گفتنی است که مطالعه مقدماتی این اپلیکیشن بر روی بیمارانی در رواندا انجام شده است. این مطالعه مقدماتی بر روی 96 بیماری که برای جلوگیری از انتقال ویروس HIV از مادر به فرزند و یا افراد دیگری که به مراکز درمانی مراجعه کرده بودند انجام شد.
دانگل این اپلیکیشن به شکلی طراحی شده که بتوان آن را بهراحتی در دست گرفت. انرژی این دانگل نیز از گوشی همراه تأمین میشود.
ساموئل سیا، استاد مهندسی پزشکی در دانشگاه کلمبیا، بیان کرد: «این اپلیکیشن نشان میدهد که تستهای پیچیده آزمایشگاهی را هم میتوان بر روی گوشیهای هوشمند پیاده کرد.»
توسط این برنامه، امکان تشخیص بیماری برای تمام افرادی که گوشی هوشمند دارند مهیا میشود.
وی افزود: «این قابلیت میتواند تحولی بزرگ در زمینه ارائه خدمات سلامت و بهداشت در سراسر جهان ایجاد کند.» در گذشته نیز، تیم پزشکی دکتر سیا بر روی ساخت دستگاههای همراهِ تشخیص بیماریِ سیفلیس و بیماریهای آمیزشی دیگر کار می کرد. او میگوید: «ما میدانیم که تشخیص و درمان هنگام بارداری میتواند از بروز آسیبهای جدی به مادر و کودک جلوگیری کند.»
قیمت تمامشدهی این دستگاه همراه 22.50 یورو است، در حالی که قیمت دستگاه آزمایشگاهی آن 12.150 یورو است.
این دستگاه کوچک در رواندا آزمایش شد. آموزش کار با آن 30 دقیقه زمان برد و 97 درصد بیماران گفتند که این دستگاه را به دیگران توصیه خواهند کرد. دلیل آن نیز، زمان بسیار کم، توانایی تشخیص چندین نوع بیماری و همچنین روش کار سادهی آن بود.
دکتر سیا ادامه داد: «این دستگاه برای افراد مختلفی کارایی دارد. با افزایش تشخیص بیماری سیفیلیس، ممکن است که بتوانیم آمار مرگومیر مربوط به این بیماری را تا 10 برابر کم کنیم. ضریب خطای این دستگاه حساس، بسیار پایین است. همین مسئله میتواند به ریشهکن کردن این بیماری خطرناک کمک کند. البته باید آزمایشهایی در مقیاس بزرگ انجام داد و از درمان فوری ضد رترو ویروس نیز استفاده کرد. ما از ارائه این محصول به بازار کشورهای درحالتوسعه در مراحل بعدی بسیار خرسند خواهیم شد. البته از یک چیز دیگر هم خیلی خوشحال خواهیم شد؛ اینکه بدانیم مصرفکنندهها تا چه اندازه از این فناوری رضایت خواهند داشت.»
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید