بهرهبرداری از ۴ پروژه سازمان تنظیم مقررات در اولین سالگرد دولت تدبیر و امید
در اولین سالگرد استقرار دولت تدبیر و امید، پروژههای ایستگاه های پایش و جهت یاب در شهرستانهای ایلام، لار، جاسک و اردبیل، پایش موج میلیمتری با قابلیت 67KHZ تا –10KHZ، سامانه استاندارد و تایید نمونه و همچنین اعطای اعتبار به هفت آزمایشگاه، افتتاح شد.
به گزارش خبرنگار سیتنا، در مراسم افتتاح پروژههای مرتبط با حیطهی مسوولیت سازمان تنظیم مقررات که صبح امروز شنبه در محل دفتر مرکزی این سازمان و با حضور وزیر ارتباطات و رئیس سازمان تنظیم مقررات و سایر معاونان و مدیران ارشد وزارت ارتباطات برگزار شد، از چهار پروژهی کلیدی سازمان تنظیم مقررات رونمایی شد که این مراسم ششمین مراسم افتتاح پروژههای رگولاتوری از اسفندماه سال گذشته تاکنون بود.
قابل ذکر است؛ از وظایف سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، نظارت بر فضای فرکانسی و چگونگی بهره برداری از مجوزهای فرکانس و نحوه جبران خسارات، نظارت بر پایش مداوم طیف الکترو مغناطیس وکنترل فضای فرکانسی کشور است.
در همین راستا بررسی مطابقت استفاده از طیف فرکانسی توسط کاربران با پروانه صادر شده، رفع تداخلات، کشف استفاده های غیر مجاز، بازرسی شبکه های رادیویی، اعمال قانون استفاده از بی سیم های اختصاصی و غیرحرفه ای و ضبط و پلمب تجهیزات غیراستاندارد و فاقد مجوز از جمله اقداماتی است که در بخش نظارت و حوزه رادیویی و پایش طیف و فرکانس انجام می شود. همچنین به مجموعه سنجش و اندازه گیری امواج الکترومغناطیس و ثبت و تحلیل آن عملیات پایش گفته می شود.
افتتاح ایستگاههای پایش و جهت یاب در شهرستانهای ایلام ، لار، جاسک و اردبیل
در این مراسم از سایتهای پایش و جهتیاب در چهار شهرستان ایلام ، لار، جاسک و اردبیل بهرهبرداری شد.
بهره برداری از 9 سامانهی پایش موج میلیمتری
سایت های پایش و جهت یاب به دلیل عملکرد مشابه، بر اساس طرح جامع مانیتورینگ، در یک طراحی سلولی درجاهای مختلف کشور قرارمی گیرند. این سایتها سلول هایی به شعاع 50 کیلومتر را پوشش می دهند که البته بسته به باند فرکانسی که نمورد پایش قرارمی گیرد، این شعاع می تواند تغییرکند.
با توجه به اینکه امواج طیف رادیویی متناسب با ویژگی های آن ، کاربردهای متفاوتی در بخش نسل های تلفن همراه ، پخش تلویزیونی ، ناوبری هوایی ودریایی و...دارد.
با راه اندازی سایت های پایش سایت های پایش وجهت یابو مانیتورینگ فضای فرکانسی این امکان را فراهم می شود تا باند اختصاص داده شده به این سرویس ها به صورت پاک و عاری از هرگونه تداخل در اختیار بهره برداران قرارگیرد.
کمک به مبارزه با قاچاق کالاهای مرتبط با ICT با افتتاح سامانه تأیید نمونه
در ادامه این مراسم، سامانه استاندارد و تأیید نمونه افتتاح شد. سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، بر اساس اساسنامه ، وظیفه تدوین استاندارد های ملی حوزه ICT و پیشنهاد آن به مراجع ذیربط و تأیید نمونه تجهیزات ارتباطی و فناوری اطلاعات را به عهده دارد.
بر همین اساس و بر مبنای مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات ، تمامی تجهیزات ارتباطی و فناوری اطلاعات که در داخل کشور تولید شده و یا از طریق مبادی ورودی و گمرکات به هر تعداد وارد کشور می شوند، باید از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی (رگولاتوری ) گواهی تأیید نمونه دریافت کنند.
با استقرار سامانه Lebeling در سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ، متقاضیان تأیید نمونه می توانند با مراجعه به سامانه و وارد کردن کد رهگیری که هنگام ثبت تقاضای تأیید نمونه از سامانه دریافت کرده اند، وضعیت پرونده خود را مشاهده و استعلام کرده و در صورت لزوم برای رفع مشکل ، تکمیل پرونده و یا دریافت نتیجه به سازمان مراجعه کنند.
همچنین با استفاده از مکانیزم برچسب (Label) برای کالاهایی که گواهی تأیید نمونه دریافت کرده اند و الصاق برچسب بر روی آنها ، امکان کنترل بازار و تشخیص دستگاه های غیرمجاز دارای برچسب تقلبی فراهم می شود.
اعطای اعتبارنامه به هفت آزمایشگاه تاییدنمونه
در ادامه اعتبار دهی 7 آزمایشگاه حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات افتتاح شد. سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی بر اساس وظیفه قانونی ای که در حوزه تأیید نمونه تجهیزات ارتباطی وفناوری اطلاعات و صدور گواهی برای آنها به عهده دارد ، نسبت به اعطای اعتبارنامه به آزمایشگاه های دارای صلاحیت اقدام می کننند.
با توجه به گستردگی و تنوع تجهیزات حوزه ICT ، انجام تأیید نمونه تجهیزات ، نیازمند وجود آزمایشگاههای معتبر ، مجهز و دارای نیروی فنی تخصصی است . در این زمینه، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با رویکردتوانمندسازی و حمایت از بخش خصوصی از پتانسیل موجود در آزمایشگاههای دانشگاههای ، موسسات آموزش عالی و تعدادی از مراکز خصوصی فعال در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات استفاده می کند.
در همین راستا ، آزمایشگاههای فعال در حوزه ICT برچسب توانمندیها، آزمایش های قابل انجام و استانداردهایی که پوشش می دهند در رگولاتوری مورد بررسی قرار گرفته و در صورت همسویی دامنه فعالیت آنها با فعالیتهای مورد نظر رگولاتوری ، به عنوان آزمایشگاه همکار از سوی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ، اعتبار نامه دائم یا موقت دریافت می کنند.
در حال حاضر پنج آزمایشگاه دانشگاه شریف، مرکز تحقیقات صنایع انفورماتیک، مرکز تحقیقات شرکت تحقیق و تولید وسایل الکترونیک (تکتا)و شرکت ارتباطات زیرساخت ،از جمله آزمایشگاه هایی هستندکه با دریافت اعتبارنامه از سوی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ،کنترل و بررسی دستگاههای مختلف ارتباطی و فناوری اطلاعات جهت انطباق با استانداردهای لازم را برعهده دارند.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید