کدخبر :14914 پرینت
11 خرداد 1393 - 09:39

بر پایی نهضت ملی تولید محتوا و نرم افزارهای بومی

متن خبر

تولید محتوا و برنامه های کاربردی به زبان بومی به منظور استفاده در فضای مجازی، یکی از موضوعات مهمی است که مورد توجه تمامی  کشورها قرار گرفته و در کشور ما نیز نهضت ملی تولید محتوا و نرم افزارهای بومی در چارچوب راهبردهای مقام معظم رهبری و دولت تدبیر و امید، توسط وزیر ارتباطات در دست اقدام  است.

به گزارش سیتنا به نقل از روابط عمومی سازمان فناوری اطلاعات ایران، مهندس "نصراله جهانگرد" در جلسه کمیته تخصصی فناوری اطلاعات و ارتباطات استان آذربایجان‌شرقی ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: سازمان فناوری اطلاعات ایران از فعالیت هایی که در راستای تولید محتواهای علمی و مفید و به اشتراک گذاری آنها صورت می گیرد، حمایت می کند.

 

وی افزود: فراهم کردن ظرفیت لازم برای هاست کردن محتواهای تولید شده به صورت رایگان، از جمله حمایت های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در این حوزه است.

 

معاون وزیر ارتباطات با بیان این مطلب که زیرساخت های فنی توسط متولیان دولتی و خصوصی ایجاد و در اختیار مخاطبان قرار خواهد گرفت، خاطرنشان کرد: از تمامی دستگاه ها ، خصوصا دستگاه های متولی تولید محتوا می خواهیم تا از تمام توان خود را برای تامین محتوا به زبان بومی استفاده کنند.

 

وی با اشاره به مشکلات اقتصادی کشور، راه برون‌رفت از وضعیت کنونی را به کار گیری دانش فنی و فناوری‌های نوین دانست و تصریح کرد: فناوری اطلاعات پیشران توسعه کشور بوده و برای پیمودن این مسیر مشارکت همگانی لازم است.

 

رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران ادامه داد: بر همین  اساس و در حال حاضر سند دولت الکترونیکی به تصویب رسیده و در آن نقش کمیته های ملی و استانی و شرح وظایف هریک از بخش ها مشخص شده است.

 

وی در خصوص مشکلات مراکز دانشگاهی برای دسترسی به اینترنت ارزان قیمت گفت: وزیر ارتباطات مصمم به توسعه خدمات در کشور بوه و در این راستا دستور کاهش هزینه 30 درصدی هزینه های زیرساخت را صادر کرده است.

 

وی هدف از ابلاغ این دستور را کاهش هزینه های کاربران نهایی عنوان و تاکید کرد: جهت عملیاتی شدن این هدف، اقدام های مقتضی در دست اجرا است و نهادهای آموزشی و بخش هایی که به مردم خدمت ارائه می کنند در این حوزه مورد توجه قرار خواهند گرفت.

 

وی استراتژی وزارت ارتباطات را تدوین شبکه ملی اطلاعات عنوان و اظهار داشت: در این راستا و تا کنون، طراحی این شبکه به پایان رسیده و و تدوین استانداردها و پروتکل های آن در مرحله نهایی قرار دارد.

 

مهندس جهانگرد، ثبت نام فاز دوم هدفمندی یارانه ها را یکی از بارزترین سرویس ها بر بستر شبکه ملی اطلاعات عنوان و اظهار داشتروی بستر شبکه ملی اطلاعات، انواع خدمات ارتباطی و رفاهی به صورت مدیریت شده قابل عرضه است و همه کاربران در هر زمان و هر مکان به صورت برخط (ONLINE)، می توانند به سرویس های مختلف از جمله اینترنت دسترسی داشته باشند و بر همین اساس، خدمات متنوع روی شبکه ملی اطلاعات در حوزه های مختلف، با سرعت های متفاوت قابل ارائه است.

 

وی با اعلام این که سالانه 200 هزار دانشجو در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات از مراکز دانشگاهی کشور فارغ‌التحصیل می‌شوند افزود، بر همین اساس می بایست برنامه‌ریزی لازم برای جذب منابع انسانی و توسعه فن‌بازارها عملیاتی شود.

 

این گزارش حاکی است، دکتر جبارزاده، استاندار آذربایجان شرقی نیز در این جلسه با بیان این که بخش خصوصی این استان بسیار فعال است، افزود: با وجود این که سودآوری سرمایه‌گذاری در بخش آی‌تی گاهی دور از دسترس به نظر می‌رسد اما بخش خصوصی آذربایجان شرقی با اندکی حمایت آماده همراهی در این زمینه است.

 

وی افزود: دانشگاه های استان تبریز آمادگی دارند تا به منوظر تحقق اهداف پیش بینی شده در کشور، طرح های پژوهشی ارزشمندی را تهیه و در اختیار مسوولان قرار دهند.

 

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار آذربایجان شرقی نیز با تاکید بر حمایت از بخش خصوصی در حوزه آی‌تی، شکل‌گیری زیرساخت‌های فکری و اجرایی در این زمینه را ضروری دانست.

 

محمدتقی پاکزاد استانداردسازی و نبود سازمان‌های کار مشخص در بخش خصوصی را از جمله معضلات حوزه آی‌تی ذکر کرد و گفت: امروز در این حوزه باید به گونه‌ای حرکت کنیم که با سرعت قابل قبول زمان‌های از دست رفته را جبران کنیم.

 

بر اساس این گزارش، در این جلسه پرتال فارغ التحصیلان و فعالان حوزه ICT در تبریز با حضور دکتر جبارزاده، مهندس جهانگرد، مدیران دانشگاه ها و مسوولان فاوای تبریز رونمایی شد.

 

بهره گیری از پتانسیل فارغ التحصیلان و دانشگاهیان حوزه فناوری اطلاعات وارتباطات و شناسایی این گروه به فعالان بخش خصوصی حوزه ICT یکی از اهداف رونمایی از این پرتال است.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.