هیات رییسه مخالف طرح نظارت بر شنود است
توقف یا پایان؛ بیش از یک ماه از تلاش نمایندگان مجلس برای تدوین طرح نظارت بر نهادهای امنیتی در شنود میگذرد ولی هنوز از بررسی آن در صحن خبری نشده و نمایندگان از آینده آن بیاطلاع هستند. عدهای از این سکوت ارزیابی بدی نداشته و اعتقاد دارند که فشردگی برنامه صحن علنی مجلس باعث این توقف شده است. اما، در مقابل بخش دیگری از نمایندگان بر این نظر هستند که مخالفتی با طرح صورت گرفته و ممکن است جلوی طرح تاکنون گرفته شده یا در آینده گرفته شود؛ مخالفتی که به گفته نمایندگان حامی طرح نظارت بر شنود، برآمده از یک سوءبرداشت است و تا رفع این مانع نمیتوان اقدامی برای پیشبرد این طرح صورت داد.
به گزارش سیتنا، در همین رابطه روزنامه «اعتماد» در گفتوگو با عبدالکریم حسین زاده، یکی از حامیان طرح به گفتوگوی مختصری پرداخته تا مشخص شود که این سوءبرداشتها چیست و چگونه میتوان آن را برطرف کرد. به گفته حسینزاده، مهمترین مشکلی که فعلا بر سر راه طرح وجود دارد این است که برخی نظارت بر شنود را دخالت در امور نهادهای امنیتی دانسته و با استناد بر این فرضیه اجازه نمیدهند تا طرح به جایی برسد.
چند هفتهای از اعلام وصول طرح شنود مـیگذرد ولی همچنان خبر جدیدی از آن به گوش نمیرسد. این سکوت باعث شده تا فرضیههای مختلفی درباره شنود صورت بگیرد و عدهیی از مخالفت با این طرح خبر بدهند. دقیقا پشت پرده این ماجرا چیست؟
ما طرح را به هیات رییسه مجلس ارائه کردیم ولی تاکنون اقدام خاصی درباره آن از سوی هیات رییسه مجلس صورت نگرفته است. لذا آن چه که بیشتر به نظر میرسد مخالفت با طرح است. البته اخباری هم دال بر همین موضوع به گوش میرسد که هیات رییسه مخالف این طرح است یا حداقل موافق با ارائه آن در صحن علنی مجلس نیست.
در واقع هیات رییسه مخالف طرح نظارت بر شنود است؟
نمیتوان قاطعانه گفت مخالف هستند ولی مشخصا چیزی که تاکنون از هیات رییسه نشان داده شده این است که تمایلی برای ارائه این طرح در صحن علنی ندارند.
علت این مخالفتها چیست؟
متاسفانه عدهای آگاهانه یا ناآگاهانه تعبیر دیگری از طرح کرده و باعث شدند تا نسبت به این طرح سوءبرداشتهایی صورت بگیرد. اگر این سوء برداشتها رفع شود مسیر این طرح هموار خواهد بود ولی در حال حاضر همین سوءبرداشتها باعث شده تا طرح با موانع جدی رو به رو باشد.
منظور دقیق از سوءبرداشتها چیست؟
قبل از آنکه بخواهیم به سوء برداشتها بپردازیم باید هدف صحیح و آرمانی طرح را تعریف کنیم. از آنجایی که در چند سال اخیر ادعاهایی مبنی بر رفتار سلیقه گونه نهادهای امنیتی در حیطه اختیارات و وظایفشان صورت گرفته بود، تعدادی از نمایندگان مجلس تصمیم به تدوین طرحی گرفتند تا ساز و کار شنود در نهادهای امنیتی شفافتر از گذشته پیگیری شود. ولی متاسفانه عدهیی این دلسوزی و همکاری را نپیذرفته و با تعابیری همچون دخالت در امور نهادهای امنیتی و ایجاد اختلال در استقلال نهادهای امنیتی خواستار توقف آن شدند.
این در حالی است که طراحان و حامیان طرح نظارت بر شنود نهتنها قصد ورود به استقلال نهادهای امنیتی داشته بلکه در تلاش هستند تا ضمن رفع این ادعاها و ابهاماتی که در خصوص عملکرد وزارت اطلاعات و سایر نهادهای امنیتی، وجود دارد از عملکرد آن دفاع و صیانت کنند.
فکر میکنید این سوء برداشتها قابل رفع باشد؟
اگر تعریفمان را از طرح نظارت بر شنود دقیق کنیم و به هدف طراحان طرح توجه داشته باشیم تمامی این سوءبرداشتها قابل رفع است ولی راه درازی برای این کار در پیش داریم که اگر نتوانیم آن را برطرف کنیم موفق نخواهیم شد.
برخی از نمایندگان در واکنش به این طرح اعلام داشتهاند که این طرح در صحن علنی نیز رای نمیآورد و بهتر است که در همین مرحله متوقف شود. این موضعگیریها را نشات گرفته از همین سوءبرداشتها میدانید؟
بله، تا زمانی که نمایندگان برداشت و تعبیرشان از این طرح اصلاح نشود و ماحصل طرح را اختلال در استقلال نهادهای امنیتی بدانند، مطمئن باشید که این طرح یا در همان مراحل اولیه از سوی هیات رییسه مجلس یا حداکثر در صحن علنی مجلس به جایی نخواهد رسید.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید