پارلمان آلمان جزئیات شنود را از زبان اسنودن میشنود
نمایندگان پارلمان آلمان تصمیم گرفتهاند سوالات خود پیرامون شنود و تجسس ارتباطات دیجیتال شهروندان آلمان از سوی آژانس امنیت ملی آمریکا را بیواسطه با ادوارد اسنودن در میان بگذارند و پاسخهای او را مستقیم بشنوند.
به گزارش سرویس بین الملل سیتنا به نقل از دویچه وله، قانونگذاران آلمانی روز پنجشنبه (۱۸ اردیبهشت٬ ۸ مه) تصمیم گرفتند تا سوالات خود درباره جاسوسی گسترده ارتباطات دیجیتال شهروندان آلمان از سوی آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA) را بیواسطه از پیمانکار سابق این سازمان و افشاگر این رسوایی٬ ادوارد اسنودن٬ بپرسند.
به گزارش خبرگزاری رویترز از برلین٬ رودریش کیزهوتر٬ سرپرست محافظهکار کمیته ویژه بررسی فعالیتهای آژانس امنیت ملی آمریکا در آلمان که در پارلمان آلمان تشکیل شده٬ اعلام کرد: «اکثریت اعضای این کمیته تصمیم گرفتهاند که دیدگاههای آقای اسنودن را مستقیم و بیواسطه بشنوند.»
هنوز تصمیم قطعی درباره چگونگی مشارکت ادوارد اسنودن در روند پاسخگویی به این سوالات گرفته نشده است. آیا ادوارد اسنودن که با دریافت پناهندگی موقت همچنان در روسیه به سر میبرد٬ برای پاسخگویی به پرسشهای نمایندگان پارلمان آلمان به برلین دعوت خواهد شد؟ این بخش از ماجرا هنوز مبهم است٬ اما پارلمان به زودی درباره آن تصمیمگیری خواهد کرد.
هراس ادوارد اسنودن و وکلا و مشاورانش این است که با توجه به حساسیت موضوع٬ ورود او به خاک هر کشوری که از همپیمانان آمریکا است، موجب بازداشت و استرداد او به ایالات متحده شود. اگرچه افشاگریهای اسنودن درباره شنود ارتباطات دیجیتال شهروندان آلمان و رهگیری مکالمات آنگلا مرکل٬ صدراعظم این کشور٬ روابط دوستانه واشنگتن و برلین را تیره کرده است.
ادوارد اسنودن از سال گذشته که انتشار اسناد محرمانه NSA را آغاز کرده٬ در ایالات متحده به سرقت اموال دولتی و دسترسی غیرقانونی به اطلاعات سیستم دفاع ملی و انتقال عامدانه اطلاعات محرمانه به افراد غیرمجاز متهم شده است و پرونده سنگینی در سیستم قضایی این کشور دارد.
اسنودن و وکلا و مشاورانش٬ از جمله سارا هریسون بریتانیایی که در برلین زندگی میکند٬ به خوبی میدانند که بازگشت به آمریکا به هر شکلی که باشد، پیآمدهای بسیار سنگینی برای او خواهد داشت.
معمای لاینحل: پاسخگویی به پارلمان آلمان از مسکو یا برلین؟
ادوارد اسنودن تا کنون بهصورت ویدئوکنفرانس در بسیاری از رویدادهای مهم از جمله در نشست شورای اروپا شرکت کرده و میتواند از طریق ارتباطات آنلاین پاسخگوی سوالات نمایندگان پارلمان آلمان هم باشد٬ اما برخی از قانونگذاران آلمانی از احزاب مخالف سبز و چپگرا میگویند او تنها در صورتی میتواند آزادانه عقایدش را بیان کند که در آلمان حضور یابد.
برخی از احزاب مخالف دولت موافق اعطای پناهندگی آلمان به اسنودناند و از مدتها پیش درصدد تحقق آن بودهاند. آنها شرایط کنونی را بهترین موقعیت برای پناهنده شدن اسنودن به آلمان میدانند٬ اما با این همه با توجه به روابط نزدیک آلمان و آمریکا به نظر میرسد تحقق این امر با موانع جدی و متعددی روبرو خواهد بود.
محافظهکاران آلمانی و حتی آنگلا مرکل٬ صدراعظم این کشور تا کنون به صراحت با این مساله مخالفت کردهاند و هراسشان هم مشخصا از آسیب دیدن روابط واشنگتن و برلین است.
نمایندگان حزب سوسیال دموکرات که در ائتلاف بزرگ آنگلا مرکل هم سهم دارند٬ اعلام کردهاند که با هر دو صورت ماجرا موافقاند؛ هم با فراهم کردن شرایط ورود اسنودن به آلمان٬ و هم با مصاحبه کردن با او در حالی که در روسیه به سر میبرد.
پارلمان آلمان به زودی تصمیم نهایی در اینباره را اتخاذ خواهد کرد. در هر صورت٬ این نشست اوایل ماه ژوئیه (نزدیک به دو ماه دیگر) برگزار خواهد شد.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید