نسبت دادن بیماریهای مبهم به امواج، غیرحرفهای است!
مدیرکل صدورپروانه و سرویس های رادیویی سازمان تنظیم مقررات، گفت: BTS (پایگاه استقرار فرستنده و گیرنده) ضرری برای مردم ایجاد نمیکند.
به گزارش سیتنا، دکتر عظیم فرد در گفتگو با خبرنگار روابط عمومی وزارت ارتباطات، گفت:سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به صورت مداوم، خود یا ازطریق دانشگاه ها و موسسات بی طرف، بر اساس استاندارد ICNIRP امواج و تشعشعات را بررسی می کند که این استاندارد در 80کشور دنیا استفاده می شود.
وی ادامه داد: با وجود اینکه بررسی تشعشات در سازمان تنظیم مقررات به صورت کلی انجام می شود، یعنی شامل امواج شبکه تلفن همراه، شبکه های پخش فراگیر مثل رادیو تلویزیون، بیسیم هاو ...می شود. تاکنون هیچ موردی در نقض سطح استاندارد گزارش نشده است.
وی با اشاره به نرخ ضریب ویژه (sar) که 6/1 وات در کیلوگرم است، افزود: گوشیهای موبایل معمولاً در کتابچه راهنمای خود این نرخ را نشان می دهند که مردم باید موقع خرید گوشی ، علاوه بر مدل و قیمت به این مسئله نیز توجه کنند.
دکتر فرد با اشاره به اینکه گوشی هایی که از طریق قانونی وارد کشور میشوند باید از فیلتر سازمان تنظیم مقررات عبور کنند، گفت: مشترکان می توانند از طریق سایت cra.ir با دستگاه هاو گوشی هایی که نرخ ویژه جذب آنها از سوی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی تایید شده آشنا شوند.
مدیرکل صدور پروانه و سرویس های رادیویی سازمان تنظیم مقررات با اشاره به اینکه فناوری در جهت استفاده کمتر از امواج پیش می رود، افزود: موضوع تشعشعات و امواج مخابراتی نیازمند فرهنگ سازی است چرا که بسیاری از پزشکان وقتی علت یک بیماری را به هر دلیلی پیدا نمی کنند؛ آن را به فرستنده ها (BTS) نسبت می دهند؛ بدون اینکه دلیل علمی و پزشکی ارائه دهند.
وی مساعدت وزارت بهداشت را در این زمینه ضروری برشمرد و افزود: لازم است پزشکان به صورت حرفه ای و فنی در این زمینه آموزش ببینند و یا وزارت بهداشت مراکز درمانی را برای پژوهش وپاسخ به مردم دراین زمینه تدارک ببیند.
دکتر فرد با بیان اینکه لازم است دانش آموزان با پدیده امواج مخابراتی و استفاده صحیح از موبایل آشنا شوند گفت: اگر این موضوع در مدارس به عنوان سرفصل درسی تدریس می شد تاثیرات بهتری در استفاده از موبایل در کودکان و نوجوانان ایجاد می کرد.
وی با اشاره به اینکه ما جزئی از مردم هستیم و امواج رادیویی را برای سلامت و رفاه حال مردم می خواهیم؛ گفت: این امواج ضرری ایجاد نمی کند؛ چراکه وقتی موجی جذب بدن می شود به گرما تبدیل می شود اما پوست بدن انسان مانع جذب آن خواهد شد؛ در واقع هر چند فرکانس بالاتر رود عمق نفوذ کمتر می شود.
فرد به مسئولیت سازمان انرژی اتمی بر تدوین استاندارد ضوابط ایمنی تشعشعات تاکید کرد و افزود: قبل از صدور پروانه برای اپراتورها باید ضوابط سازمان انرژی اتمی رعایت شود و سازمان تنظیم مقررات بر اساس ضوابط پروانه صادر می کند.
وی در بسیاری موارد مشکلات اقتصادی مثل پایین آمدن قیمت خانه برای افرادی که در منزلشان BTS نصب کرده اند یا شکایات همسایگان را عامل نارضایتی مردم عنوان کرد و افزود: اپراتورها باید فضای بصری شهر را در نظر بگیرند و BTS ها را در ساختمان های بلند و مرتفع نصب کنند تا سطح شکایات مردم پایین بیاید و آلودگی بصری ایجاد نشود.
دکتر فرد در پایان تصریح کرد: همان طور که نمک و شکر را به اندازه می خوریم و یا حتی آب با تمام خواص مفیدش را متعادل مصرف می کنیم؛ بهتر است در استفاده از فناوری وامواج رادیویی جانب احتیاط را رعایت کنیم.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید