وعدههای افزایش سرعت اینترنت به کجا رسید؟
اینترنت در ایران با قطعی های مداوم ، کندی سرعت و عدم ارائه خدمات حقیقی به کاربران گره خورده است.درواقع کسی نیست که هنگام نیاز یا سر انجام یک کار مهم یا فرستادن یک ایمیل حیاتی اینترنتش کند نشده باشد یا دچار قطعی نشده باشد.
به گزارش سیتنا، سایت پارسینه در مطلبی با عنوان "وعدههای افزایش سرعت اینترنت به کجا رسید؟" ادامه داد: برای همین داشتن اینترنت پرسرعت واقعی به آرزویی دست نیافتنی برای کاربران اینترنت کشور تبدیل شده است.آرزویی که با روی کار آمدن دولت روحانی و زمزمه های رفع فیلتر شبکه های اجتماعی و افزایش پهنای باند و سرعت اینترنت می رفت رنگ و بوی واقعی تری به خود بگیرد اما این اتفاقات تا امروز رخ نداده اند.
هنوز از یادها نرفته است که محمود واعظی وزیر ارتباطات دولت یازدهم، در روز رای اعتماد در مجلس و پیش از ان مهمترین برنامه خود را افزایش سرعت اینترنت و تلاش برای گسترش دسترسی خانوار ایرانی به اینترنت پرسرعت عنوان کرد.
اما بعد از وزیر شدن واعظی هم در سرعت اینترنت گشایشی حاصل نشد و سرانجام اواخر شهریور ماه بود که وی اعلام کرد : با برنامه ریزی های صورت گرفته و با تلاش های دردست انجام امیدواریم طی 18 ماه آینده فعالیت های خوبی در زمینه اینترنت عملیاتی شود.
18 ماهی که تقریبا 6 ماه آن سپری شده اما هنوز اقدام عملی در این خصوص از وزارت ارتباطات دیده نشده است.
وزیر ارتباطات همچنین بارها به افزایش 30 درصدی پهنای باند کشور طی ماههای اخیر اشاره کرده است؛ این موضع اگرچه در ابتدا این ذهنیت را ایجاد میکرد که ظرفیت اضافه شده موجب بهبود شرایط کاربران شود اما درنهایت این اتفاق نیفتاده و گلایهها نسبت به سرعت و کیفیت اینترنت همچنان پا بر جاست.
اما در این زمینه حدود یک ماه و نیم پیش مدیر عامل شرکت ارتباطات زیرساخت که متولی تامین پهنای باند کشور محسوب میشود اظهار کرد که علیرغم خرید و آمادهسازی پهنای باند شرکتهای ارائه کننده اینترنت از این موضوع استقبال نکرده و سفارشی برای خرید این پهنای باند وجود نداشته است.
اما درباره آخرین وضعیت این پروژه مدیر کل روابط عمومی شرکت زیرساخت گفته : حدود 30 مگابایت به پهنای باند بینالملل کشور افزوده شده و پهنای باند کشور از 80 مگابیت به 110 مگابیت رسیده است.
خدایی همچنین عنوان کرد: از این میان حدود 10 گیگابیت به دست شرکتهای ارائه کننده اینترنت رسیده و 10 گیگابیت نیز آماده شده و 10 گیگابیت باقی مانده نیز آماده واگذاری است و هر شرکتی که درخواستی در این زمینه داشته باشد این ظرفیت به آن اضافه خواهد شد.وی درعین حال یادآور شد: در شرایط فعلی کمبودی در زمینه پهنای باند وجود ندارد و هر شرکتی دراین زمینه درخواست داشته باشد ظرفیت مورد نظر را دریافت خواهد کرد.
خدایی در پایان در پاسخ به این سوال که اگر گفته میشود از نظر پهنای باند کمبود و مشکلی وجود ندارد کندیها و اختلالات اخیر اینترنت به چه دلیل روی میدهد توضیح داد: در حال حاضر شبکه زیرساخت کشور هیچ مشکلی ندارد و از سوی ما موردی وجود ندارد که باعث اختلالی یا کندی شود.
البته وزیر ارتباطات نیز پیش از این گفته بود با وجود واگذاری پهنای باند شرکتهای ارائه کننده اینترنت مشترکان جدیدی را ثبت نام کردهاند و به همین دلیل پهنای باند اضافه شده به جای آن که برای بهبود وضعیت کاربران قبلی صرف شود برای جذب کاربران جدید استفاده شده است.
وی در پاسخ به سوالی درباره کندی اینترنت مطرح شده بود گفته بود: ما متولی این موضوع هستیم و هم دولت و هم وزارت ارتباطات به طور جدی اعتقاد دارند که باید مردم به سرویسی مناسب دسترسی داشته باشند و در برابر هزینهای که پرداخت میکنند از امکاناتی با بهترین کیفیت بهرهمند شوند ما در این زمینه بیشتر از همه دغدغه داریم اما میدانیم که این موضوع یک کار عظیم است و برای این کار لازم است بستری فراهم شود که در قالب آن مردم بتوانند اینترنت پر سرعت بگیرند.
وی در عین حال عنوان کرده بود: شاید در هفت یا هشت ماه اقدامات ما حالت موقتی داشته باشد اما در هر صورت پهنای باند بینالملل را تا دو برابر افزایش خواهیم داد.
به این ترتیب است که دوباره تقصیرها بین شرکت زیر ساخت، آی اس پی های ارائه دهنده خدمات اینترنت و وزارت ارتباطات جابجا می شود ، اتفاقی که طی سال های اخیر بارها رخ داده و تنها چیزی که برای کاربران اینترنت مانده، اعصاب داغان و سرعت کم است که به نظر می رسد همیشه سوهان روح کاربران باقی خواهد ماند!
انتهای پیام
دیدگاهها
افزودن دیدگاه جدید