کدخبر :254616 پرینت
27 بهمن 1399 - 23:07

ستاری: هوشمندسازی با پول دولتی امکانپذیر نیست

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، گفت: توسعه هوشمندسازی با پول دولتی امکانپذیر نیست. نباید انتظار داشته باشیم سرمایه دولت را برای این اقدام داشته باشیم، زیرا تغییر نگرش در بخش دولتی کاری سخت است.

متن خبر

به گزارش سیتنا، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در ششمین نمایشگاه اینترنت اشیاء، با تاکید بر اهمیت توسعه فناوری های مرتبط با اینترنت اشیا در کشور، ادامه داد: توسعه اینترنت اشیا به هوش مصنوعی وابسته است. در ایران شرکت های فعال زیادی در این حوزه داریم که باید از توانمندی آنها استفاده کنیم.

به گفته ستاری، توسعه کشور یک بحث فرهنگی است. پس نخست باید فرهنگ هوشمندسازی را در کشور توسعه دهیم‌. سیستم های دولتی در تمام دنیا مقابل نوآوری ایستادگی می کنند. به همین دلیل نیاز داریم از سرمایه بخش خصوصی و کمک مردم استفاده کنیم.

رییس بنیاد ملی نخبگان همچنین از حمایت ها در این حوزه سخن گفت و افزود: شرکت های توانمندی در این حوزه در حال فعالیت هستند. شرکت های فعال در حوزه هوشمندسازی را حمایت می کنیم. ولی اینکه از تفکر دولتی توقع توسعه فناوری های مرتبط با حوزه هوشمندسازی را داشته باشیم اشتباه است‌.

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با اشاره به اینکه هوشمندسازی ساختمان ها یکی از حوزه هایی است که شرکت های فعال حوزه اینترنت اشیا می توانند در آن حضور جدی داشته باشند، گفت: این همه ساختمان در کشور وجود دارد که اگر شرکت ها طرح های نوآورانه خوبی به مردم ارائه کنند قطعا آنها را به هوشمندسازی خانه هایشان ترغیب خواهند کرد.

توسعه هوشمندسازی با پول دولتی امکانپذیر نیست، لذا نباید انتظار داشته باشیم سرمایه دولت را برای این اقدام داشته باشیم.

رییس ستاد فرهنگ سازی اقتصاد دانش بنیان و صنایع نرم و خلاق معتقد است که اینترنت اشیا در حوزه کشاورزی نیز موثر است و می تواند با استفاده از فناوری های نوین این صنعت را توسعه دهد. این کار با حضور بخش خصوصی میسر است. البته اگر مدیر دولتی نیز به هوشمندسازی علاقه نشان دهد باید حمایت شود.

ستاری افزود: اگر مردم پشت یک فناوری بایستند امکان رشد و توسعه آن فراهم است. مثل حوزه حمل و نقل مسافر که با حمایت های مردمی توسعه خوبی یافت. اما در حمل بار که تحت نظر بخش دولتی است چندان اقبالی برای هوشمندسازی نداشتیم.

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری ادامه داد: اگر قصد تجربه توسعه یافتگی را را داریم باید ابتدا فرهنگ این کار را در کشور ایجاد کنیم. توسعه سخت افزاری بعد از توسعه فرهنگی مهم است.

رییس بنیاد ملی نخبگان در بخش دیگری از سخنان خود، بیان کرد: پول بخش خصوصی با نوآوری همراه است. شرکت ها را ترغیب می کنیم که به سمت این بخش حرکت کنند تا بتوانند خلاقیت های خود را به کار ببندند.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.