سرمایهگذاری خطرپذیر و گرنت پژوهش و فناوری صندوق نوآوری، بهترین تسهیل کنندههای ارتباط صنعت و دانشگاه
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی دو سرویس جدید سرمایهگذاری خطرپذیر و خدمت بلاعوض گرنت پژوهش و فناوری را بهترین تسهیل کننده ارتباط صنعت و دانشگاه عنوان کرد.
به گزارش سیتنا، دکتر علی وحدت طی سخنانی در اختتامیه بیست و دومین کنگره سراسری همکاریهای دولت، دانشگاه و صنعت برای توسعه ملی که به صورت مجازی انجام شد، بر نقش صندوق نوآوری به عنوان تامین کننده مالی شرکتهای فعال در اکوسیستم نوآوری کشور در توسعه اقتصاد دانش بنیان تاکید کرد و گفت: شرکتهای دانش بنیان، خلاق و نوآور که مخاطب صندوق هستند وابستگی خوبی به بخش تحقیق و توسعه و مراکز دانشگاهی کشور دارند که باید به سمت بازار، اقتصاد و صنعت حرکت جدی داشته باشند. در سالهای گذشته شاهد رشد کمی شرکتها بودیم بهطوریکه تعداد آنها از 50 شرکت به 5300 شرکت ثبتی رسیده است. تعداد زیادی از آنها شرکتهای تولیدی و عرضه کننده محصولات دانش بنیان هستند که در شرایط شیوع ویروس کرونا نیز شاهد توانمندی آنها بودیم و از آن زمان تاکنون اقدامات مهمی برای رفع نیازهای کشور و جامعه به محصولات و تجهیزات لازم برای مبارزه با بیماری صورت گرفته است.
وی ادامه داد: صندوق نوآوری و شکوفایی نیز قریب به 20 ماه گذشته توانسته است بیش از 5 هزار میلیارد تومان تسهیلات مالی به شرکتهای دانش بنیان پرداخت کند و سعی کرده تا همواره در کنار آنها باشد. البته جهش قابل توجه در ارائه خدمات مالی صندوق نوآوری نیز نشان دهنده رشد تولید و خدمات شرکتهای دانش بنیان است.
وحدت به دو سرویس صندوق نوآوری و شکوفایی که به تازگی راه اندازی شده اشاره کرد و گفت: دو سرویس جدید صندوق نوآوری، موضوع مورد نظر این کنگره یعنی بحث همکاری بین صنعت و دانشگاه و اهمیت ورود فناوری و نوآوری به صنایع کشور را بیشتر تامین میکند که شامل سرمایهگذاری خطرپذیر و خدمت بلاعوض گرنت پژوهش و فناوری است؛ این دو برنامه مهم آغاز و اجرایی شده است.
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی در مورد خدمت سرمایهگذاری خطرپذیر نیز توضیح داد و گفت: این خدمت به شکل همسرمایه گذاری در حال انجام است، به این شکل که چنانچه شرکتهای دارای طرحهای نوآورانه و فناورانه بتوانند با همکاری یک عامل سومی مثل پژوهشگاه، صندوق پژوهش و فناوری و مرکز تحقیقاتی، 20 درصد از آورده مورد نیاز برای اجرای طرح را تامین مالی کنند صندوق نوآوری و شکوفایی 80 درصد باقی را به صورت همسرمایهگذاری در طرح مشارکت خواهد کرد. ویژگی این سرویس جدید در مقایسه با تسهیلات عدم نیاز به وثایق برای دریافت پول است و هزینه مورد نیاز برای مشارکت در سرمایهگذاری از طریق صندوق نوآوری بدون وثیقه تامین میشود. طرحهایی که تاکنون برای استفاده از این خدمت مراجعه شده با کمک صندوقهای پژوهش و فناوری و شتابدهندهها به عنوان عامل سوم بودند.
وی با بیان اینکه طرح همسرمایهگذاری از جهت الگوسازی و روش تامین مالی یک سرویس مالی خوب است، گفت: برای تامین مالی حوزه نوآوری باید از روشهای نوآورانه و جدید استفاده شود. تاکنون استقبال خوبی هم از این خدمت شده است و امیدوارم که رشد و توسعه جدی را در این سرویس شاهد باشیم.
وحدت سرویس دیگر تسهیل کننده ارتباط صنعت و دانشگاه را گرنت تحقیق و توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی عنوان کرد و گفت: این خدمت ممکن است برای مخاطبان کنگره جذاب باشد. شرکتهای دانش بنیان و یک مرکز تحقیق و توسعه که در پژوهشگاه، دانشگاه یا حتی بخش خصوصی حضور دارد میتوانند در قالب یک قرارداد برای رفع نیاز فناورانه آن شرکت و توانمندسازی شرکت دانش بنیان به شکل بلاعوض تا 80 درصد هزینه را از صندوق نوآوری و شکوفایی دریافت کنند. هدف این سرویس، نزدیکسازی بخش تحقیق و توسعه کشور، مراکز پژوهشی و فناوری و مراکز فناوری در دانشگاهها و پژوهشگاهها به بخش نیاز اصلی و تولیدی در صنعت است.
وی ادامه داد: همانطور که صندوق نوآوری برای فروش محصولات دانش بنیان خدمات لیزینگ به شرکتهای خریدار ارائه میکند، خدمت گرنت تحقیق و توسعه نیز در عمل لیزینگ R&D شرکتها است. تاکنون این سرویس در دانشگاهها معرفی شده و امیدواریم که برای دستیابی به اهداف متعالی در کشور و نزدیکی صنعت و دانشگاه کمک کننده باشد. برای استفاده بهینه از توان علمی و دانشگاهی در صنعت باید شرکتهای دانش بنیان حمایت شوند تا نخبگان دانشگاهی که مهمترین محصولات دانشگاه هستند در بخش خصوصی یا صنعت به کار گرفته شوند.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی در پایان خاطرنشان کرد: با پلتفرم نوآوری باز، خدمات همسرمایهگذاری و گرنت تحقیق و توسعه صندوق نوآوری کمک کننده و زمینهساز استفاده بهینه از این ظرفیتها است. امیدوارم سال آینده شرایط بهتری از نظر سلامتی در جامعه داشته باشیم و کنگره سال آینده به صورت حضوری برگزار شود.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید