کدخبر :205410 پرینت
25 آذر 1396 - 15:09

ماهیت نظام بانکی با حضور فین‌تک‌ها متحول می‌شود

دبیر ستاد توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات و فضای مجازی معاونت علمی، با اشاره به معضل تخریب دیجیتال در حوزه بانکداری، گفت: ماهیت نظام بانکی می‌تواند با حضور فین تک‌ها متحول شود.

متن خبر

به گزارش سیتنا، مهدی فقیهی در تعریف فین تک، گفت: فین تک‌ها کمپانی‌ها و کسب‌وکارهای نوپایی هستند که در سالهای اخیر به حوزه بانکداری و پرداخت ورود پیدا کردند و به‌نوعی رقبای بانک‌ها در عرصه الکترونیکی و پرداخت به شمار می‌روند، به همین منظور  وجود فین تک‌ها در صنعت بانکداری هم می‌تواند مثبت باشد و هم می‌تواند منجر به نابودی بانک‌ها شود. و این درحالی است که بانک‌ها نمی‌توانند مقابل فین تک‌ها بایستند.

وی حضور فین تک‌ها را در حوزه پرداخت بین‌الملل و بانکداری در چند سال اخیر پررنگ خواند و گفت: بحث فین تک‌ها در کشور در چند سال اخیر رشد و توسعه قابل ملاحظه‌ای‌ از لحاظ تعداد شرکت‌ها، حجم فعالیت‌ها و همچنین نوع سرویس‌ها و خدمات همچون "بورس، بیمه و حوزه‌های مختلف مالی" داشته است.

فقیهی با اشاره به گزارشات انجام‌شده توسط نهادهای معتبر بین‌المللی در بخش فین تک‌ها، گفت: فین تک‌ها در چند سال اتی سهم قابل توجهی از سود بانک‌ها را کاهش می‌دهند، که این تهدیدی بزرگ در بخش بانکی و بانکداری است ، البته بانک‌ها نیز می‌توانند با آگاهی و شناخت کافی در حوزه پرداخت الکترونیکی هوشمندانه و فعالانه برخورد کنند و به‌جای نادیده گرفتن و مبارزه با فعالیت فین تک‌ها، در پی مواجه فعالانه با این رویداد باشند و با برنامه‌ریزی و استراتژی‌های مؤثر، حتی در زمینه حمایت از فین تک‌ها ورود پیدا کنند.

دبیر ستاد توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات و فضای مجازی معاونت علمی، با اشاره به مشکلات پیش رو در بخش فین تک‌ها در کشور، گفت: آنچه که در کشور ما در حوزه فین تک‌ها به کرات با آن مواجه می‌شویم مسائل حقوقی و قانونی کسب‌وکارهای حوزه فین تک و چالش‌های متعدد در این بخش هستیم.

وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در بخش فین تک در ستاد توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات و فضای مجازی معاونت علمی، گفت: به منظور حل چالش‌های پیش رو ستاد بر آن شد تا با کمک فین تک‌ها مشکلات و  چالش‌های پیش رو را با برگزاری جلسات و نشست‌های تخصصی با نهادهای درگیر و ذی‌نفع دسته‌بندی و شناسایی کند و به بهبود فضای کسب‌وکار شرکت‌های نوپا و فعال در بخش فین تک کمک کند.

فقیهی گفت: متاسفانه در حوزه فین تک ضعف‌هایی با توجه به توسعه حداقلی چند سال اخیر  وجود دارد به این معنی که این فین تک‌ها بر اساس مدل مشخص یا مطالعه علمی در خصوص وضعیت فین تک‌ها صورت نگرفته است، و صرفاً جسته‌گریخته در این رابطه یک سری همایش‌ها و سمینارهای تخصصی برگزار می‌شود، که در آن راه‌کارهای اساسی در خصوص مسائل مهمی همچون حضور بازار، مدل‌های جدید کسب‌وکار، مواجه‌شدن با بورس و بیمه و کاربردهای جدید فین تک‌ها صحبتی نمی‌شود و تنها به اهمیت موضوع فین تک‌ها پرداخته‌شده است، که مطمئناً کارآمد و کارساز نخواهد بود.

در این راستا ستاد توسعه فناوری اطلاعات و فضای مجازی معاونت علمی با همکاری نهادهای بین‌المللی یک سری مطالعات در خصوص سیاست‌ها و تعاملات ره نگاشت فین تکی به ویژه در حوزه بین‌المللی دست زده است، تا بتواند با تخصیص رهنمودها و سیاست‌هایی اجرایی برای فعالان حوزه فین تکی به مدل‌های موفق در راستای توسعه این بخش دست یابد.

انتهای پیام

برچسب ها

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.