کدخبر :136 پرینت
26 مرداد 1390 - 08:02

جای خالی ایران در برخی جداول بین المللی حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات

متن خبر

مسعود فاتح - با مرور شاخص های کلیدی ارتباطات و فناوری اطلاعات مورد تایید اتحادیه جهانی مخابرات، اتحادیه علوم و فناوری برای توسعه ملل متحد و برخی سازمان های معتبر بین المللی در این حوزه می توان جهت گیری تلاش ها برای ارتقای جایگاه کشورمان در جداول بین المللی را منسجم تر نمود و با تدوین استراتژی های مناسب در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات آینده ای متناسب با جایگاه و پتانسیل های موجود در کشورمان ترسیم کرد.

اگرچه در سال های اخیر ارائه سرویس های ارتباطی در بخش های تلفن همراه، تلفن ثابت و اینترنت با رشد قابل توجهی مواجه شده است و جهش کشورمان در جداول رتبه بندی بین المللی موید این مطلب است، ولی با در نظر گرفتن توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات در دنیا، توجه هر چه بیشتر مدیران و تصمیم گیران حوزه ارتباطات به این شاخص ها می تواند درصد آمادگی الکترونیکی کشورمان را تا سطح مطلوب تری بالا برد.

و اما اگرچه تعداد مشترکان و ضریب نفوذ تلفن همراه، تلفن ثابت و اینترنت در دوره های زمانی مشخص منتشر و در اختیار نهادهای بین المللی قرار می گیرد ولی با نیم نگاهی به جداول بین المللی تعداد مشترکان اینترنت باند پهن، تعداد مشترکان غیرخانگی کامپیوتر، تعداد مشترکان غیرخانگی اینترنت و صادرات و واردات کالاهای بخش ICT با جای خالی کشورمان در این بخش مواجه شده و یا با اعداد و آماری بسیار پایین تر از میزان واقعی آن در کشورمان برمی خوریم.

از این رو خلا وجود نهادی واحد برای جمع آوری آمار و اطلاعات حوزه ارتباطات و ارائه آن به نهادهای بین المللی به چشم می خورد. به نظر می رسد با خصوصی سازی مخابرات و تعریف کارکرد وزارت ارتباطات در حوزه مدیریت کلان ارتباطات در کشور،  رگولاتوری یا کار گروه مدیریت فناوری اطلاعات و ارتباطات و امنیت (فاوا)  بهترین و مطلوب ترین نهاد برای این هدف به شمار می روند.

در صورت معرفی این نهاد واحد،از یک سو باید همه نهادها و سازمان های مرتبط با شاخص های ارتباطات و فناوری اطلاعات، آمار و اطلاعات مربوطه را جمع آوری و در اختیار این سازمان واحد قرار دهند و از سوی دیگر باید این نهاد از سوی وزارت ارتباطات به اتحادیه جهانی مخابرات و سایر نهادهای بین المللی حوزه ارتباطات معرفی شده تا تنها این نهاد مورد تایید، مسوولیت ارائه آمار به آن نهادها را بر عهده داشته باشد.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

دیدگاه‌ها

داشتن اطلاعات درست و کامل ابزار مهم برنامه ریزی هم هست و از وظایف اصلی دولت هاست. ولی گاهی چنان دولت ها درگیر امور تصدی گری می شوند که وظایف اصلی خود را فراموش می کنند . به نظرم مرکز آمار باید مسئول گردآوری این آمار باشد و البته بایستی مرکز آمار توانایی فنی خود را در این زمینه گسترش دهد تا در جمع آوری اطلاعات مورد نیاز این بخش درست عمل کند

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.