کدخبر :9977 پرینت
20 مهر 1392 - 12:52

سردار احمدی مقدم: هیچ خطری از طریق شبکه‌های اجتماعی اساس نظام را تهدید نمی‌کند

متن خبر

فرمانده نیروی انتظامی، گفت: ما باید از ظرفیت شبکه‎های اجتماعی به درستی بهره برداری کنیم و تهدیدها را شناسایی کرده و به مقابله با آن‌ها بپردازیم. کشور ما امروز در تمام زمینه‌ها به خصوص فضای مجازی به بلوغ نسبی رسیده است و می تواند این فضا را حفاظت کند.

 

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری سیتنا (citna.ir)، سردار احمدی مقدم  که در جمع حاضرین در همایش شبکه‌های اجتماعی سخن می‎گفت، اظهار داشت:‌ در ذات این ابزارها اشکالی نیست، اما مساله‌ای که نگرانی‌ها را افزایش داده مدیریت محتوایی است که برروی این شبکه‌ها وجود دارد. در این شبکه‌ها قدرت‌های جهانی که پایه آن در گذشته اقتصادی و نظامی بوده امروزه در حال انتقال قدرت به سمت گونه‌های اطلاعاتی و فرهنگی هستند.

وی همچنین مطرح کرد: مسائلی که در این زمینه پیش آمده کاهش قدرت دولت‌ها بوده است. امروز فضای مجازی در بعضی مواقع باعث عبور از قانون می‌شود برای مثال بعضی از قوانین متروکه هستند یعنی وجود دارند ولی کسی به آن‌ها عمل نمی‌کند و نمی توان بر مبنای آن‌ها کسی را اعمال به قانون کرد. در حقیقت در این مبحث تقدم آموزش مشخص می‌شود.

وی ادامه داد: با توجه به گسترش فضای مجازی مرزهای سیاسی درنوردیده شده و گروه‌های مردم نهاد رسمی وغیر رسمی قدرت زیادی پیدا کرده‌اند که می توان این موضوع را از نکات این شبکه‌ها برشمرد، اما در کنار این بعد مثبت جنبه‌های منفی نیز قرار گرفته برای مثال این شبکه‌ها می توانند مجرمان را به یکدیگر متصل کنند و یا حتی بسیاری از آموزش‌ها که جنبه‌های منفی را در برمی‌گیرد در بستر فضای مجازی محقق می‌شود. باید دانست که قدرت‌های بزرگ وسیله‌ای را با حسن نیت در اختیار دیگران نمی‌گذارند و این موضوع با منافع ملی کشورشان مرتبط است.

احمدی مقدم در ادامه مطرح کرد: امروز پشت صحنه فضای مجازی در آن سو دستگاه گسترده اطلاعات در NSA فعال هستند و عمده تبادل اطلاعات در بستر اینترنت را رصد می‌کنند. بدین وسیله می توانند عادات و سلایق یک منطقه را شناسایی کرده و روی آن فعالیت کنند و آن ها را به هدفی خود دارند هدایت کند. علاوه بر این موضوع فرهنگ غالب نیز خود را جا می‌اندازد برای مثال کسی که می تواند مد را راه اندازی کند، برتری فرهنگی برای خودش ایجاد کرده و می تواند فرهنگ خود را به سایرین القا کند.

 

وی اضافه کرد: قدرت نرم امروز حرف اول را می‌زند و قدرت‌های دیگر در اولویت‌های بعدی قرار می گیرند. امروز ابزار فضای مجازی برای کسب و حفظ برتری برای قدرت نرم است و نباید در رابطه با این موضوع ساده اندیشانه مانند بعضی از کشورها تصمیم گرفت. در حقیقت ما نمی توانیم از این زاویه نگاه کنیم که این بستر هیچ عوارضی ندارد و مردم را به حال خود رها کنیم و بگوییم خودشان راه را پیدا کنند. امروز قدرت اطلاعاتی و فرهنگی، رسانه‌ای شالوده قدرت در جهان است و کشور ما در این زمینه استعدادهای فراوانی دارد.

 

این مقام ارشد انتظامی در خصوص نگاه اسلام به شبکه‌های اجتماعی نیز، گفت: نگاه اسلام هیچ‌گاه نسبت به این شبکه‌ها منفی نبوده؛ چرا که این شبکه‌ها مانند چاقو هستند به طوری که با چاقو هم می‌توان میوه پوست کند و هم می‌توان آدم کشت.

احمدی مقدم در ادامه به بعضی از تهدیدها در شبکه‌های اجتماعی اشاره کرد و گفت:‌ در رابطه با تهدیدها می توان به آبروبری‌، تشکیل باند فساد، لهو و لعب، کلاهبرداری اینترنتی اشاره کرد که متاسفانه در کشور ما هم به چشم می‌خورد. اما اگر بخواهیم در کنار این تهدیدها به فرصتهای این شبکه‌ها اشاره کنیم می توانیم نگاهی به دیپلماسی عمومی، دفاع فرهنگی و نفوذ رسانه‌ای که می توان در این زمینه بوجود آورد اشاره کنیم.

احمدی مقدم در پایان گفت: ما به عنوان یک دستگاه امنیتی هیچ نگرانی نسبت به شبکه‌های اجتماعی نداریم، ممکن است جرایمی در این شبکه‌ها اتفاق بیفتد اما هیچ خطری از طریق این شبکه‌ها اساس نظام را تهدید نمی‌کند.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.