برملاشدن همکاری فیس بوک با نهادهای امنیتی آمریکا
شبکهی اجتماعی فیسبوک اعلام کرد که نهادهای امنیتی آمریکا در نیمه دوم سال گذشته دستکم ۹۰۰۰ درخواست افشای اطلاعات محرمانه کاربران داشتند. فیسبوک میگوید در بسیاری موارد آنها حاضر به همکاری با نهادهای امنیتی نشدند.
به گزارش سیتنا، بزرگترین شبکه اجتماعی جهان مجازی اعلام کرد که در نیمهی دوم سال ۲۰۱۲ بین ۹ تا ۱۰ هزار درخواست افشای اطلاعات شخصی از سوی دولت ایالات متحده آمریکا دریافت کرده است.
فیسبوک همچنین اعلام کرد که این درخواستهای دستگاههای دولتی و امنیتی آمریکا مربوط به دستکم ۱۸ هزار شناسه کاربری است که دربارهی مسایل مختلفی از پیگیری جرایم تا امنیت ملی کشور در فیسبوک خود مینوشتند.
در عین حال شرکت "مایکروسافت" نیز اعلام کرد با دستکم ۷ هزار درخواست دسترسی به اطلاعات شخصی کاربران از سوی نهادهای مختلف دولتی آمریکا روبرو بوده است.
این در حالی است که گزارشهای متعدد رسانهها میگوید که شرکتهای بزرگ کامپیوتری و اینترنتی مثل فیسبوک، گوگل، اپل و مایکروسافت همگی به سازمان امنیت ملی آمریکا اجازه دادند تا به دادهها و اطلاعات محرمانه کاربران دسترسی داشته باشد.
در یادداشتی که تد الیوت، وکیل ارشد فیسبوک، در وبلاگ این شبکه اجتماعی محبوب نوشت آمده که مذاکرات با نهادهای امنیتی آمریکا برای عدم انتشار جزئیات این درخواستها به نتیجه نرسیده است.
الیوت نوشت: «از حالا به بعد ما فقط میتوانیم تعداد درخواستهای افشای اطلاعات را با موضوعات کلی عمومی کنیم و نمیتوانیم به جزئیات محتوایی وارد شویم.»
با این حال الیوت دربارهی درخواستهایی که برای ۶ ماههی دوم سال ۲۰۱۲ ثبت شده است، به ذکر برخی موارد پرداخت.
او در وبلاگ فیسبوک نوشت: «این درخواستها موارد متعددی را شامل میشد: از یک پلیس محلی که به دنبال یک کودک گمشده بود تا ادارهی پلیسی که به دنبال بررسی و تحقیق در مورد یک توطئه ترور بود یا یک موضوع مهم مربوط به امنیت ملی و اقدامات تروریستی.»
این یادداشت وبلاگی اضافه کرد که به طور متوسط یک درصد فعالیتهای کاربران فیسبوک در آمریکا زیر نظر مقامات امنیتی بوده و آنها درخواست اطلاعات شخصی بیشتری داشتند.
وکیل فیسبوک اعلام نکرد که فیسبوک در چند درصد این موارد حاضر به همکاری با مقامات امنیتی شده است و تا کجا اطلاعات شخصی کاربران را افشا کرده است. وی با این حال تاکید کرده که فیسبوک با همهی توان تلاش کرده تا از "حریم خصوصی و امنیت" کاربران خود دفاع کند.
الیون نوشت: «ما با بسیاری از این درخواستهای نهادهای امنیتی آمریکا مخالفت کردیم. در بسیاری موارد فقط حاضر شدیم اطلاعاتی حداقلی را در اختیار آنها بگذاریم و همواره از نهادهای امنیتی خواستیم که درخواستهای کمتری داشته باشند.»
این مقام حقوقی فیسبوک با اشاره به اینکه "این شبکه اجتماعی همواره به شفافیت پایبند است" تاکید کرده که فیسبوک دیگر موارد این چنینی را نیز در نیمه هر سال اعلام خواهد کرد.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید