خلیج فارس و شیطنت دو اپراتور موبایل چند ملیتی!
مسئولان سازمان لیگ برتر فوتبال ایران در اقدامی ناگهانی با امضای قراردادی به ارزش 2 میلیارد و 750 میلیون تومان، نام جام لیگ برتر فوتبال سال گذشته را از خلیج فارس به جام اپراتور چند ملیتی MTN- ایرانسل تغییر دادند.
به گزارش سیتنا، این تغییر نام واکنش های منفی گسترده ای به همراه داشت و اهالی ورزش، مردم، رسانه ها و بسیاری از نمایندگان مجلس شورای از این تغییر نام ناراحتی خود را ابراز کردند.
در نتیجه این نارضایتی ها بود که سرانجام وزیر ورزش و جوانان دستور داد مسابقات لیگ برتر فوتبال ایران صرفا با همان نام خلیج همیشه فارس که برگرفته از تاریخ و فرهنگ کهن این سرزمین بوده و به واقع هویت تاریخی کشورمان را نشان می دهد، برگزار شود، اما مسئولان سازمان لیگ که نام جام را با هزینه ای معادل دستمزد دو یا سه بازیکن فوتبال واگذار کرده بودند کار خودشان را کردند.
این نخستین باری نبود که با نام تاریخی و زیبای خلیج فارس بازی می شد. پیش از این نیز تلاش های ناکامی برای تغییر این نام صورت گرفته و کار تا جایی پیش رفت که گوگل نیز در نقشه های خود از عنوان جعلی استفاده کرد. شرکت نوکیا نیز در نقشه های خود نام خلیج فارس را تغییر داد و کم و بیش از این سو و آن سوی دنیا خبر می رسید که برخی دیگر از مراجع با فشار و تطمیع برخی امیرنشین های عربی در تلاش برای تغییر نام خلیج فارس هستند.
اگرچه در برخی از این اقدام ها تجدیدنظر صورت پذیرفت، اما کیست که نداند تغییر یک نام به قدمت قرن ها تاریخ کار آسانی نبوده و نیست.
اخیرا امیرنشین کوچک امارات که کمتر از سن نویسنده این یادداشت سابقه تاسیس در حاشیه خلیج همیشه فارس را دارد دست به اقدام جدیدی زده است. این امیرنشین کوچک اعلام کرد نام لیگ برتر فوتبال خود را به نام جعلی خلیج ع ر ب ی تغییر داد. این در حالیست که پیش از این لیگ برتر امیرنشین امارات با نام یکی از اپراتورهای چندملیتی فعال در این کشور دو و نیم میلیون نفری یعنی اتصالات برگزار می شد.
اگرچه این اقدام نیز با واکنش نمایندگان مجلس و رسانه ها مواجه شده و همچون سایر تلاش های قبلی بعید است توفیقی در تعریف تاریخ و اذهان بین المللی بیابد، اما موضوع این نوشتار به حرکت نرم و نوعی تلاش هماهنگ برای تعریف نام خلیج فارس از داخل و خارج کشور حکایت دارد.
اپراتورهای چند ملیتی MTN و اتصالات عقبه های پیچیده ای دارند و در حال حاضر به درستی مشخص نیست سهامداران اصلی و واقعی این اپراتورها چه کسانی و با چه ملیت هایی هستند.
اینکه اپراتور چند ملیتی MTN که از مشترکان و سهامداران ایرانی بالاترین سود را از میان سایر کشورهایی که در آنها حضور دارد، کسب می کند، در حرکتی ضد احساسات ملی ایرانیان اقدام به تحریف نام خلیج فارس می کند، یک روی این سکه است. روی دیگر این سکه در جنوب خلیج فارس است که یک اپراتور دیگر تلفن همراه یعنی اتصالات از تحریف نام خلیج فارس حمایت کرده و به نفع نام جعلی جدید خود را کنار می کشد.
این اقدام نیز به فاصله چند ماه بعد از اتفاقات داخل ایران رخ داده و نشان می دهد اقدام مذکور اقدامی هدفمند و مغرضانه است که به یکباره صورت نپذیرفته است. از این رو به نظر می رسد عاملان این اقدام برنامهریزی صبورانه و بلند مدتی در این تحریف تاریخی داشته و دارند و یکی از راهکارهای پیشبرد اهداف خود را از محل اپراتورهای وابسته به خود تعقیب می کنند.
از این رو صورت مساله به وضوح روشن است که یک اپراتور چند ملیتی در ایران اقدام به حذف نام خلیج فارس با پرداخت دو میلیارد و 750 میلیون تومان می کند و چند ماه بعد امیرنشین امارات با همکاری یک اپراتور چند ملیتی دیگر نام جعلی خلیج ع ر ب ی را به ثبت می رساند تا شاید در یک مرجع بین المللی همچون فیفا این نام جعلی را جا بیندازند.
ای کاش مسئولان امنیتی و فرهنگی کشورمان با نگاه عمیق تری فعالیت اپراتورهای خارجی در ایران را زیر نظر داشته و به راحتی از کنار تحرکات ظاهرا تبلیغاتی- رسانه ای ایشان عبور نکرده و فراموش نکنند، همین اپراتور شش سال تمام، به بهانه عدم پوشش رادیویی، به هنگام ورود شهروندان به جزایر همیشه ایرانی تنب و ابوموسی، ورود آنان به این جزایر را به وسیله همین اپراتور اتصالات به خاک امارات متحده عربی خوش آمد میگفت.
منبع: خبرگزاری مهر
دیدگاهها
افزودن دیدگاه جدید