افشاگری مخترع وب در مورد جمع آوری اطلاعات شخصی کاربران توسط سازمان امنیت آمریکا
تیم برنرز لی، مخترع شبکه جهانی وب، به افشاگری های جدید درباره سازمان امنیت ملی آمریکا در مورد جمع آوری اطلاعات شخصی از سرورهای تعدادی از شرکت های کامپیوتری واکنش تندی نشان داده است.
به گزارش سیتنا (citna.ir)، دو روزنامه گاردین و واشنگتن پست با چاپ مطالبی گفتهاند که سازمان های اطلاعاتی آمریکا به طور مستقیم با دسترسی به سرور شرکت های کامپیوتری مثل مایکروسافت، اپل، گوگل و فیس بوک، تصاویر و ایمیل هایی را استخراج کرده اند.
برنرز لی گفته است این اقدام نقض غیرموجه حقوق اولیه انسانی است که یک جامعه دموکراتیک را تهدید می کند.
در همین حال شرکت های اینترنتی در واکنش به این اخبار گفتهاند که به سازمان های دولتی اجازه دسترسی به سرورهای خود را نداده اند.
روزنامه گاردین در گزارشی نوشت که به موجب یک حکم محرمانه دادگاه، شرکت ورایزون که یکی از بزرگترین شرکتهای مخابراتی آمریکاست، باید اطلاعات تمامی مشتریان خود را به طور روزانه به دولت تحویل دهد.
سندی را که گاردین منتشر کرد در تاریخ ٢۵ آوریل سال جاری توسط قاضی راجر وینسون صادر شده و تا ١٩ ژوئیه اعتبار دارد.
طبق این سند، دادگاه نظارت بر اطلاعات خارجی که یک دادگاه سری است، به شرکت ورایزون دستور داده که تمامی شماره های تلفن، زمان برقراری ارتباط و مدت آنها به دولت تحویل داده شود. این دستور شامل مکالمات داخلی و بین المللی است.
باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا هم ضمن دفاع از جمع آوری اطلاعات تلفنی و اینترنتی شهروندان آمریکا گفت که این اقدام با نظارت دقیق کنگره و دادگاهها انجام شده است.
جیمز کلاپر، رئیس سازمان اطلاعات ملی آمریکا هم در واکنش به انتشار مطالب روزنامهها در بیانیه شدیداللحنی بدون اشاره به جزئیات گفت که محتوای این گزارش ها دارای موارد "نادرست زیادی" بوده است.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید