کدخبر :684 پرینت
12 آبان 1390 - 20:24

دکتر جلالی: چالش اصلی ما در حوزه‌ی تلفن‌همراه کیفیت است که هنوز در مراحل ابتدایی است

متن خبر

یکی از پایه‌گذاران فناوری اطلاعات در ایران، گفت : آینده‌ی زندگی بشر با تلفن همراه به گونه‌ای رقم می‌خورد که بسیاری از محققان گفته‌اند واژه‌ای تحت عنوان «زندگی همراه» تا سال 2025 محقق می شود.

 

به گزارش سازمان خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (سیتنا)، دکتر جلالی، ابراز داشت: در سا‌ل‌های اخیر در کشورمان توسعه تلفن همراه از نظر کمی نیز موقعیت و رشد خوبی داشته و تقریبا مردم ایران اگر بخواهند تلفن همراه داشته باشند می‌توانند با هزینه ناچیزی صاحب آن شوند اما چالش اصلی ما امروزه در این حوزه کیفیت است که هنوز در مراحل ابتدایی قرار دارد.

 

دکتر علی اکبر جلالی در گفت‌و گو با ستاد اطلاع رسانی دومین کنفرانس شهروند الکترونیک گفت:  کنفرانس شهروند الکترونیک و تلفن همراه به منظور آشنا نمودن مردم در استفاده بهتر از تلفن همراه در کاربردهای مختلف به خصوص در حوزه تجاری و استفاده از خدمات بخش خصوصی و دولتی برگزار می‌شود و این کنفرانس اهداف مختلفی را دنبال می‌کند و برگزاری این گونه کنفرانس ها نه تنها از نظر فرهنگی موثر است بلکه از طریق به نمایش در آوردن پدیده‌های جدید و ارائه تجربیات سایر کشورهای جهان می تواند از هزینه‌های زیادی که معمولا بر اثر عدم تجربه به دست می‌آید، بکاهد .

 

نظریه پرداز موج چهارم، با اشاره به توسعه‌ی تلفن همراه در چند سال گذشته گفت: در این مدت دسترسی تعداد کاربران نیز افزایش یافته و به حدود پنج میلیارد نفر رسیده و همچنین از نظر کیفیت فنی دستگاه‌های تلفن همراه نیز ارتقا یافته‌اند که آخرین نمونه آن به نام iPhone 4S دارای قابلیت‌های حیرت انگیزی شده است که با آن‌ها می‌توان با تلفن به صورت صدا ارتباط برقرار کرد و کاربر می‌تواند به صورت صوتی ارتباط دوسویه برقرار کند.

 

وی ادامه داد: هنگامی که کاربر می‌خواهد یک پیام کوتاه ارسال کند کافی است به تلفن همراه با VOICEپیام خود را منتقل کند و تلفن همراه برای او پیام صوتی را به پیام نوشتاری تبدیل کرده و آن را به طرف مقابل می‌رساند و اگر طرف مقابل هم تلفن همراه iPhone 4S داشته باشد می‌تواند بدون آن که به تلفن همراه خود مراجعه کند صدای طرف مقابل خود را بشنود و یا متن آن را بخواند.

 

مدیر پانل شهروند همراه کنفرانس ICECC2012 با بیان اینکه نسخه‌های جدید تلفن همراه نسل پنج تا سال 2012 دراختیار مردم کره جنوبی قرار می‌گیرد گفت: این تلفن همراه توانایی‌های زیادی دارد که یکی از آن‌ها انتقال سه بعدی مجازی تصاویری است که دوربین سه بعدی آن را می‌گیرد و پهنای باند دسترسی به تلفن همراه نسل پنج ، یک گیگابیت بر ثانیه (بیش از هزار مگابیت بر ثانیه است) ، این تلفن همراه قطعا انقلابی در توسعه اقتصادی بوجود خواهد آورد و نوع جدیدی از اقتصاد را در دنیا معرفی خواهد کرد.

 

وی ادامه داد:با وجود چنین تلفن همراهی دیگر نیاز به توسعه فروشگاه‌های بزرگ نیست و کافی است مردم به راحتی فروشگاه‌ها را به صورت تصویر در خیابان‌ها، مترو و یا در صفحات کامپیوتر منزل خود داشته باشند و با استفاده از این نوع تلفن همراه می‌توانند به راحتی خرید کنند، بنابراین می توان نتیجه گرفت که این تلفن می‌تواند در سایر کاربردهای زندگی مردم ابزاری برای کار و تفریح مورد استفاده قرار گیرد .

 

دکتر جلالی در بخشی از سخنان خود به کیفیت خدمات و سرویس های اپراتورها اشاره کرد و گفت:  قرار بود از پنج سال گذشته اپراتور سوم به صحنه آمده و نسخه با کیفیت‌تری از تلفن همراه در ایران عرضه کند اما این کار به تاخیر افتاده وبه تازگی گفته شده تعداد محدودی سیم کارت نسل سوم در کرج آماده توزیع شده و تا زمانی که بخواهد این سیم کارت در اختیار مردم به یک پدیده جدید وبا کیفیت قرار گیرد زمان زیادی خواهد برد .

 

وی گفت:  طبیعی است که تا آن زمان بسیاری از کشورهای پیشرفته جهان نسخه‌های بسیاربالاتر از تلفن همراه را در اختیار دارند بنابراین باید در حوزه کیفیت تلفن همراه اپراتورهای تلفن همراه ایرانی تلاش بیشتری کنند تا مردم نیزبتوانند از مزایای ارزش افزوده تلفن همراه، بیشتر استفاده کنند.

 

دکتر علی اکبر جلالی گفت:‌ یکی از چالش‌های اساسی موبایل ICTدر کشور ما عدم آشنایی با قابلیت تلفن همراه در رده‌های مختلف اجتماعی از مسوولان تا مردم است که باید به نوعی با فرهنگ‌سازی این مشکل برطرف شود.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.