کدخبر :292834 پرینت
11 فروردین 1403 - 14:08

برنامه‌ریزی سازمان فناوری اطلاعات برای عدم وابستگی پیام‌رسان‌ها به دولت

معاون سیاستگذاری و اعتباربخشی سازمان فناوری اطلاعات، گفت: سازمان با مشارکت بخش خصوصی اقدام به ایجاد شرکتی کرده است که در سال آینده به بهره‌برداری خواهد رسید و با اقدامات موثری که در این حوزه انجام خواهد شد، درصددیم، پیام‌رسان‌ها برای تامین زیرساخت‌های خود وابسته به دولت نباشند و بتوانند کسب و کار خود را به صورت پایدار ادامه دهند.

متن خبر

به گزارش سیتنا، حامد منکرسی در گفتگو با فارس، در خصوص اهم اقدامات انجام شده طی سال گذشته در حوزه پیام‌رسان‌های ایرانی اظهار کرد: مزیت بخشی به سکوهای داخلی، یکی از مهم‌ترین اقداماتی بود که در سال گذشته محقق شد.

وی افزود: در حوزه پیام‌رسان‌ها از دو منظر تعداد کاربران و میزان ترافیک مصرفی، شاهد رشد قابل توجهی بودیم، به طوری تعداد کاربران پیام‌رسان‌ها در مقایسه با سال ۱۴٠۱، رشد تقریبی ۴٠ درصدی را تجربه کرد و مصرف ترافیک یکی از پیام‌رسان‌ها نیز ۳ برابر افزایش داشت.

منکرسی از دیگر اقدامات انجام شده در این حوزه را ساماندهی و نظم بخشی به مراکز داده و خدمات ابری به عنوان یکی از ارکان اصلی زیرساخت‌های اطلاعاتی کشور است و گفت: این دو رکن منجر به صدور 66 گواهی و شناسنامه برای فعالان حوزه مراکز داده اعم از دولتی و خصوصی شده است، لذا امیدواریم در سال آینده در حوزه نظم بخشیدن به بازیگران این حوزه نیز شاهد اتفاقات خوبی باشیم و به رشد اقتصاد دیجیتال کشور کمک کنیم.

مزیت بخشی به سکوهای داخلی، یکی از مهم‌ترین اقداماتی بود که در سال گذشته محقق شد.

وی راه‌اندازی سندباکس تنظیم‌گری سازمان فناوری اطلاعات را از دیگر اقدامات مهم سال گذشته دانست و تصریح کرد: سندباکس تنظیم‌گری با فعالیت دوطرح در این محیط، کار خود را آغاز کرده است و می‌تواند فرصت مناسبی را برای فعالیت و رشد استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های نوپایی باشد که نیازمند تدوین قوانین جدید هستند.

معاون سیاستگذاری و اعتباربخشی سازمان فناوری اطلاعات با اشاره به حوزه سیاستگذاری و اعتباربخشی و امکان اتصال متقابل، تاکید کرد: اتصال متقابل پیام‌رسان‌ها، از جمله اقدامات موثری است که برای اولین بار در سطح دنیا اجرایی شد. موضوعی که اجرای آن توسط اتحادیه اروپا در سال گذشته، اجباری شده اما هنوز به صورت عملیاتی در نیامده است، اما به کمک جوانان ایرانی و با زیرساخت‌هایی که توسط سازمان فناوری اطلاعات ایران ارائه داد، عملیاتی شد به نحوی که در حال حاضر 5 پیام رسان ایرانی دارای امکان اتصال متقابل هستند و حدود 2 میلیون کاربر فعال از این امکان استفاده می کنند.

معاون سازمان فناوری اطلاعات ایران، در خصوص برنامه‌های سال آینده به تدوین و طراحی مدل اقتصادی پایدار برای سکوها و پیام رسان‌های داخلی اشاره کرد و تصریح کرد: سازمان فناوری اطلاعات ایران با مشارکت بخش خصوصی اقدام به ایجاد شرکتی کرده است که در سال آینده به بهره‌برداری خواهد رسید. با اقدامات موثری که در این حوزه انجام خواهد شد، درصددیم، پیام‌رسان‌ها برای تامین زیرساخت‌های خود وابسته به دولت نباشند و بتوانند کسب و کار خود را به صورت پایدار ادامه دهند.

به گفته وی، تکمیل و ارزیابی مراکز داده دولتی و اصلاح فرآیند تایید فنی نرم افزار و گواهی اصالت نرم افزار که با همکاری سازمان نصر انجام می‌شود، از دیگر برنامه‌هایی است که با جدیت پیگیری خواهد شد.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.