اعطای ۶۰۰ میلیارد اعتبار مالیاتی به اپراتورهای داخلی
دبیر ستاد توسعه فناوری های اتصال پذیری و ارتباطات معاونت علمی ریاست جمهوری از اعطای ۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار مالیاتی به اپراتورهای داخلی برای بومی سازی فناوری های ارتباطی خبر داد.
به گزارش سیتنا، دکتر محمد کرباسی در نشست خبری امروز چهارشنبه، ۱۱ بهمن که در محل ساختمان معاونت علمی ریاستجمهوری برگزار شد، افزود: اتصالپذیری و ارتباطات به مجموعه فناوریها و خدماتی گفته میشود که به کاربران اجازه اتصال به یک شبکه ارتباطی را میدهند. این فناوریها مشتمل بر حجم فزایندهای از دادهها، پروتکلها و استانداردهای بیسیم و سیمی و ترکیبات آنها است. فناوری ارتباطات که همان مفهوم اتصالپذیری در حالت استاندارد خود است، شامل خدمات مخابراتی صوتی و انتقال داده به صورت سرویسهای ثابت و همراه از طریق یک شبکه است.
وی با اشاره به ماموریتهای ستاد فناوریهای اتصالپذیری و ارتباطات معاونت علمی ریاستجمهوری، گفت: برای فناوریهای اتصالپذیری و ارتباطات سه حوزه اصلی برای آن تعریف کردیم که شامل «زیر ساختهای ارتباطی نسل جدید پنج و شش مخابرات»، «هوشمندسازی صنعتی و توسعه ارتباطات» و «امنیت سایبری ارتباطات و اتصالپذیری» میشود.
دبیر ستاد اتصالپذیری معاونت علمی ریاستجمهوری با بیان اینکه عمده تکنولوژیهایی که در حوزه هوشمندسازی صنعتی مورد استفاده قرار میگیرد، اینترنت اشیاء است، اظهار کرد: امنیت سایبری در دو بخش IT و شبکههایOT است. این سه محور از محورهای اصلی ماموریت این ستاد به شمار میرود و در کنار آن ماموریتهای فرعی به صورت کارویژههایی تعریف شده است که از جمله آن میتوان به خودروی متصل، ارتباطات ماهوارهای و مخابرات کوانتومی اشاره کرد و این ماموریتها در سایه همکاری با سایر ستادهای فناوری معاونت علمی ریاستجمهوری تعریف میشوند.
کرباسی خاطر نشان کرد: همزمان با شروع فعالیت این ستاد، در نمایشگاه تلکام شرکت کردیم و از این ظرفیت برای معرفی فعالیتهای این ستاد به زیستبوم حوزه فناوری استفاده کردیم و در روزهای برگزاری این نمایشگاه، چند فراخوان این ستاد رونمایی شد. ما این فراخوانها را برای سطوح مختلف مخاطبانمان تعریف کردیم.
دبیر ستاد توسعه فناوریهای اتصالپذیری و ارتباطات امضای توافقنامههای مشترک را از دیگر اقدامات این ستاد در حاشیه نمایشگاه تلکام ذکر کرد و یادآور شد: یکی از فراخوانهای منتشر شده با عنوان «نوآفرین» بوده است. اتصال پذیری و ارتباطات به مجموعه فناوریها و خدماتی گفته میشود که به کاربران اجازه اتصال به یک شبکه ارتباطی را میدهند. این فناوریها مشتمل بر حجم فزایندهای از دادهها، پروتکلها و استانداردهای بیسیم و سیمی و ترکیبات آنها است. فناوری ارتباطات که همان مفهوم اتصالپذیری در حالت استاندارد خود است، شامل خدمات مخابراتی صوتی و انتقال داده به صورت سرویسهای ثابت و همراه از طریق یک شبکه است.
وی محورهای این فراخوان را «فناوریهای نوظهور در ارتباطات نسل پنج و شش (لایههای هسته، انتقال و دسترسی)»، «اینترنت اشیاء، اتصالپذیری و هوشمندسازی»، «توسعه راهکارهای هوشمند در تلکام»، «ارتباطات و فناوریهای ماهوارهای»، «مخابرات نوری و کوآنتومی» و «امنیت سایبری» تعریف شده است.
به گفته وی این فراخوان تا روز ۱۵ بهمن تمدید شده است و تا این زمان متقاضیان که شامل دانشگاهیان و هستههای نوپا و فارغالتحصیلان هستند، میتوانند ایدههای خود را در TRLهای دو تا شش ارائه دهند.
کرباسی، با بیان اینکه طرحهای برتر این فراخوان توسط مرکز تحقیق و توسعه همراه اول حمایت خواهند شد، گفت: تاکنون ۱۲۰ طرح برای شرکت در این فراخوان ارسال شده است و مدل حمایتی به این صورت است که هر طرحی تا سقف ۵۰۰ میلیون تومان از سوی صندوق نوآوری و ۵۰۰ میلیون تومان از سمت ستاد حمایت خواهند شد.
فراخوانی برای حمایت از طرحهای پسا دکتری
کرباسی با اشاره به فراخوان دوم این ستاد، گفت: ما برای پژوهشگران دانشگاهی و طرحهایی که دارای سطح فناوری پایینی هستند، ولی آینده فناوری را رقم میزنند؛ فراخوان دوم را برای جذب ایدههای دورههای دکتری و پسادکتری منتشر کردیم. هدف از این فراخوان، حمایت از پژوهشهای با TRL پائین است که میتوانند آینده زیست بوم را بسازند. این فراخوان با مشارکت بنیاد ملی علم ایران و مرکز تحقیق و توسعه همراه اول است تا در طی آن تحقیقات در راستای نیازهای صنعتی تعریف و حمایت شود.
وی ادامه داد: مخاطبان این فراخوان اغلب اساتید دانشگاه و دانشجویان پسادکتری هستند و در صورت تمایل میتوانند پروپوزالهای خود را تا ۱۵ اسفندماه در سامانه کایپر بنیاد ملی علم ایران ثبت کنند.
به گفته وی، سقف حمایتی این فراخوان، در بخش طرحهای پسا دکتری، چهار میلیارد تومان است و هر یک از طرحها تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان مورد حمایت قرار میگیرند.
دبیر ستاد توسعه اتصالپذیری معاونت علمی ریاستجمهوری با بیان اینکه برای این فراخوان ۱۵ حوزه تعریف شده است، خاطر نشان کرد: برای طرحهای پژوهشی این فراخوان محورهایی که عمدتا در حوزه آینده فناوری ۶G است، تعریف شده و این طرحها بین یک تا دو میلیارد تومان مورد حمایت قرار میگیرند.
تهیه فهرستی برای بومیسازی فناوریهای اتصالپذیری
کرباسی خاطر نشان کرد: از چند ماه گذشته همکاریهایی را برای توسعه فناوری مرتبط با فهرست بومیسازی شبکه ملی اطلاعات پیگیری میکردیم. در وزارت ارتباطات، مرکز همکاریهای معاونت علمی و همچنین در صندوق نوآوری و شکوفایی و پژوهشگاه فناوری اطلاعات به طور اجماع برای شبکه ملی اطلاعات، برنامهای برای آینده این حوزه دیده شد.
وی اضافه کرد: برنامهای که برای بومیسازی این حوزه دیده شده در قالب فهرستی تهیه شده است و شرکتهای فعال در این حوزه با توجه به این فهرست میتوانند نسبت به بومیسازی اولویتهای ستاد اقدام کنند.
کرباسی با تاکید بر اینکه این فهرست بومیسازی برای سالهای ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ منتشر شده است، گفت: این فهرست دائما در حال بهروز رسانی است و از شرکتهای دانش بنیان دعوت میشود تا بهویژه برای حوزههایی که در این حوزه مغفول مانده و فناوریهای آنها در TRL های پایینی هستند، مشارکت کنند.
دبیر ستاد توسعه اتصالپذیری معاونت علمی ریاستجمهوری با اشاره به جزئیات این فهرست، خاطر نشان کرد: این فهرست شامل ارتباطات رادیویی، فناوریهای انتقال و هسته شبکه، موضوع امنیت و سرورهای داده و پردازش میشود، ضمن آنکه محورهایی که برای توسعه ارتباطات زیر ساخت کشور لازم است، در این فهرست آورده شده است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر این فهرست به عنوان سند مرجع در این حوزه به شمار میرود، اظهار کرد: یکی از موضوعاتی که از طریق ما در ستاد پیگیری میشود، محورهایی از این فهرست است که در زمینه بومیسازی برای آنها اقدام خاصی صورت نگرفته است یا در این حوزههایی که شرکتهای فعالی نداریم و یا محصولاتی با TRLهای پایین موجود است.
کرباسی، یادآور شد: در برخی از محورهای این فهرست، محصولاتی تولید شده و تولید انبوه اتفاق افتاده است و پروژههای بزرگی به شرکتهای داخلی سپرده شده است، ولی محورهای مغفول مانده از این فهرست در اولویت ستاد قرار دارند. یکی از این محورهای اولویتدار، تجهیزات رادیویی نسل جدید با عنوان «ترنج» است که در قالب اننتشار فراخوانی سه جانبه میان وزارت ارتباطات، اپراتور همراه اول و ستاد اتصالپذیری معاونت علمی منتشر و از طرحهای آن حمایت خواهد شد.
وی ادامه داد: محور اول این فراخوان ارتباطات رادیویی موج میلیمتری است که بهزودی این فراخوان منتشر خواهد شد. مخاطب اصلی این فراخوان شرکتهای دانشبنیان هستند.
همکاری با اپراتورها
دبیر ستاد توسعه اتصالپذیری و ارتباطات معاونت علمی ریاستجمهوری، گفت: در طی ماههای اخیر و به ویژه بعد از توافقنامه ایرانسل با معاونت علمی ریاستجمهوری در زمینه تعریف و تصویب تا سقف ۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار مالیاتی از سمت اپراتور ایرانسل، همکاری خوبی با ایرانسل شکل گرفت و دو فراخوان در حوزههای ارتباطات FTTH (ارتباطات پهن باند فیبر به خانه و یا ارتباطات کابل فیبر نوری برای اماکن به صورت اختصاصی) و توسعه لینکهای رادیویی e-Band منتشر شده است.
کرباسی در این نشستی خبری حمایت از پایاننامههای دورههای تحصیلات تکمیلی را از دیگر فراخوانهای اعلام شده از سوی این ستاد برشمرد و گفت: هدف از برگزاری این فراخوان، حمایت از توسعه پژوهشهای کاربردی، رصد فناوریهای نوین و حل چالشها و نیازهای کشور، بومیسازی محصولات و خدمات در راستای نیازمندیهای بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور و تشویق و بهرهمندی از ظرفیت اعضای هیأت علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاهها، مراکز آموزشی و پژوهشگاهها است.
به گفته وی از محورهای مورد حمایت میتوان به فناوریهای رادیویی، ارتباطات ماهوارهای، ارتباطات نوری، ارتباطات ثابت، مدیریت شبکه، هوش مصنوعی، حکمرانی داده، استانداردهای هوش مصنوعی، فناوریهای پردازش فوق سریع، زیرساختهای ذخیرهسازی، مرکز داده، زیرساختها و سکوهای ابری، زیرساختهای تحلیل داده، دولت هوشمند، مدیریت دانش، تحول دیجیتال، حکمرانی دیجیتال، اقتصاد دیجیتال و امنیت فضای سایبری اشاره کرد.
دبیر ستاد توسعه اتصالپذیری معاونت علمی با اعلام اینکه این حمایت در راستای محورهای اولویتدار اعلامی از سوی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات و ستاد است، اظهار کرد: مبالغ حمایتی برای دانشجویان ارشد ۲۴۰ میلیون ریال و برای دانشجویان دکتری ۷۲۰ میلیون ریال است.
وی اضافه کرد: فراخوان «هکاتون اینترنت اشیاء» و آغاز «فرآیند اجرای طرح آزمایشگاه ساخت سریع تخصصی اینترنت اشیاء» در همکاری با مرکز تحقیق و توسعه همراه اول تا سقف ۲۰ میلیارد تومان (هر طرف ۱۰ میلیارد تومان) هم از دیگر برنامههایی بود که کرباسی به آن اشاره کرد.
توسعه فناوریهای فضایی
دبیر ستاد توسعه فناوریهای اتصال پذیری و ارتباطات در حوزه کارهای ترویجی و توسعه فناوری، برگزاری مسابقات ساخت ماهوارههای مکعبی با حمایت مالی سازمان فضایی ایران به عنوان مشتری خرید سه نمونه اولیه از این ماهوارهها را از دیگر اقدامات ستاد برشمرد و گفت: تاکنون ۴۰ تیم در این طرح شرکت کردهاند و نهایتا سه تیم از میان آنها برگزیده خواهد شد.
کرباسی در پایان به توافقنامه با اپراتورهای ایرانسل و همراه اول برای بومیسازی این حوزه اشاره کرد و از تخصیص اعتبار مالیاتی تا سقف ۶۰۰ میلیارد تومان خبر داد.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید