محدودیت سرمایهگذاری اپراتورها، مهمترین چالش برای ایجاد فرصت در آینده است
مدیرعامل ایرانسل در مراسم اختتامیه بوتکمپ «آیندهسازان دیجیتال» گفت: ایرانسل از ابتدای شکلگیری بیش از ۱۰ میلیارد دلار در صنعت ارتباطات سرمایهگذاری کرده است. رقم بزرگی که میدانیم انجام همین حجم سرمایهگذاری جدید، کار بسیار سختی است؛ چرا که با تعرفه موجود، امکان برگشت سرمایه و تأمین هزینههای توسعهای وجود ندارد و حتی به صورت مستقیم، به مرور زمان، مانع از حفظ کیفیت فعلی شبکه میشود.
به گزارش سیتنا به نقل از روابطعمومی ایرانسل، صبح امروز چهارشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۲، مراسم اختتامیه بوتکمپ آیندهسازان دیجیتال، با حضور مهندس میثم عابدی معاون فناوری و نوآوری وزیر ارتباطات و فناوریاطلاعات، دکتر سجاد ازگلی رئیس دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تربیت مدرس، دکتر بیژن عباسیآرند مدیرعامل ایرانسل، استادان دانشگاه و دانشجویان و نخبگان شرکتکننده در بوتکمپ، در سالن شهید چمران دانشگاه تربیت مدرس برگزار و از طرحهای برتر که مطابق با ارزیابی داوران، بیشترین امتیاز را کسب کرده بودند، با اهدای جوایزی تقدیر شد.
توسعه فیبرنوری منشأ تحول سرویسهای دیجیتال
در این مراسم مدیرعامل ایرانسل با تقدیر از دانشگاه تربیت مدرس و آکادمی ایرانسل به عنوان برگزار کننده و تقدیر از همکاری شرکای بینالمللی ایرانسل در اجرای این بوت کمپ رایگان، گفت: خوشحالم که طبق گزارشها، این دوره در مقایسه با دورههای مشابه در سایر دانشگاهها، از کیفیت آموزشی بالاتری برخوردار بوده است. این بوتکمپ، شروع خوبی است که بتوانیم در آینده دورههای مشابه بیشتری را برگزار کنیم.
عباسیآرند در ادامه گفت: خوشبختانه با وجود سرمایه گذاریهای زیادی که تاکنون انجام شده است، امروز پوشش سراسری نسبتاً خوبی را در سطح کشور داریم. با پیشرفت برنامه توسعه روستایی به همت وزارت ارتباطات و کمک دولت، تا پایان سال، روستاهای بالای ۲۰ خانوار را که طبق برنامه به ایرانسل واگذار شدهاند، تحت پوشش اینترنت پرسرعت همراه قرار میدهیم و توسعه 5G که پروژه جدی اپراتورهای موبایل و وزارت ارتباطات است را در آینده نزدیک، با سرعت بیشتری ادامه میدهیم. بحث توسعه فیبرنوری نیز از پروژههای جدی دولت است که ایرانسل امسال به آن پیوسته و امیدواریم با حضور ایرانسل در این پروژه، مشابه حضور ایرانسل در توسعه شبکه موبایل، منشأ تحول در ارائه سرویس های پرسرعت برای مردم، صنایع و کسبوکارها باشیم.
وی در ادامه با اشاره به چالشهای جدی پیش روی اپراتورها، گفت: محدودیت سرمایهگذاری، مهمترین چالش برای ایجاد فرصت در آینده است. ایرانسل از ابتدای شکلگیری بیش از ۱۰ میلیارد دلار در این صنعت سرمایهگذاری کرده است. رقم بزرگی که میدانیم انجام همین حجم سرمایهگذاری جدید، کار بسیار سختی است؛ چرا که با تعرفه موجود، امکان برگشت سرمایه و تأمین هزینههای توسعهای وجود ندارد و حتی به صورت مستقیم، به مرور زمان، مانع از حفظ کیفیت فعلی شبکه میشود. اپراتورها برای توسعه سرمایهگذاری و خلق فرصتهای جدید، نیاز به اصلاح نظام تعرفهگذاری دارند. امیدواریم با کمک دولت، امکان توسعه زیرساخت و افزایش کیفیت فراهم شده و بهدنبال آن، شاهد توسعه فناوریهای جدید در کشور باشیم.
در ادامه مراسم، معاون فناوری و نوآوری وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه اصلی ترین اولویت شرکتهای فناوری اطلاعات و ارتباطات، تربیت نیروهای انسانی متخصص است گفت: وزارت ارتباطات هم در چارچوب برنامه هفتم توسعه، به منظور تربیت سالانه ۱۰۰ هزار نیروی متخصص مورد نیاز کشور، برنامههایی را از چندی پیش با همکاری پلتفرمهای بخش خصوصی آغاز کرده است. حتی برخی شرکتهای خارجی نیز در این برنامه، برای برگزاری دورههای تخصصی مشارکت دارند و به فارغالتحصیلان این دورهها مدارک معتبری ارائه میشود. امیدواریم علاقهمندانی که در رویدادهایی مانند بوتکمپ آیندهسازان دیجیتال شرکت میکنند و در حوزههای مورد علاقه خود خبره میشوند، در بخش آموزش نیز در قالب مسئولیت اجتماعی خود، با این وزارتخانه و برنامههای آموزشی آن همکاری کنند.
رئیس دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تربیت مدرس نیز در مراسم اختتامیه بوتکمپ آیندهسازان دیجیتال گفت: جوامع انسانی ظرف چند سال آینده تحت تأثیر فناوریهای جدید دگرگون خواهند شد و برای برخورد با پدیدههایی که عامل تحولات سریع هستند، بخش آموزش عالی نیز میطلبد که خود را متحول کند و همگام با تحولات روز دنیا حرکت کند. با توجه به اینکه مفاهیم و رویکردهای جدیدی در جهان در حال رخ دادن است، باید سبک زندگیها نیز متناسب با این مفاهیم تغییر کند. امیدواریم که در آینده خیلی نزدیک بتوانیم مشکلاتی را که تا به امروز قادر به حل آنها نبودیم، با کمک شما دانشجویان نخبه و علمآموزان حوزه تکنولوژی و فناوری، حل کنیم.
بوتکمپ آیندهسازان دیجیتال در مسیر Techco
اولین و بزرگترین اپراتور دیجیتال ایران با هدف ایجاد دسترسی عمومی برای علاقهمندان به دورههای آموزشی کاربردی و آشنایی با فناوریهای روز دنیا و به عنوان بخشی از مسئولیت اجتماعی خود، بوتکمپ «آیندهسازان دیجیتال» را توسط آکادمی ایرانسل، با مشارکت دانشگاه تربیت مدرس و با همکاری شرکای بینالمللی ایرانسل، بهصورت رایگان برنامهریزی و از ۲۷ آبان تا ۴ آذر ۱۴۰۲، اجرا کرد. از آغاز ثبتنام این بوتکمپ، بیش از هزار نفر از دانشجویان و نخبگان دانشگاههای برتر، رزومههای خود را ارسال کرده و پس از طی مراحل مصاحبه، ۱۱۰ نفر از دانشجویانی که با معیارهای تسلط به زبان انگلیسی، معدل، دانش فنی و… امتیاز بالاتری داشتند، برای دعوت به بوتکمپ برگزیده شدند.
در این دوره آموزشی، شرکتکنندگان از ۳۰ دانشگاه و ۱۸ شهر به بوتکمپ دعوت شدند تا مباحث مرتبط با صنعت ارتباطات و فناوریهای نوین مانند رایانش ابری، نسل پنجم شبکه تلفنهمراه، هوش مصنوعی و… را با تدریس مدرسان بینالمللی، آموزش ببینند.
این بوتکمپ با این هدف که زمینهساز آمادگی مخاطبان برای اشتغال در بخشهای مختلف صنعت ICT شده و امکان جذب آنان در شرکت ایرانسل، ایرانسللبز، شرکتهای همکار ایرانسل و دیگر فعالان صنعت ICT را فراهم کند، برنامه ریزی و اجرا شد. آموزش در جهت توانمندسازی، با رویکرد اشتغال در صنعت ارتباطات و فناوریاطلاعات، از مهمترین اولویتهای ایرانسل در پروژههای سرمایهگذاری اجتماعی (CSI) است. به همین منظور، این بوتکمپ با حمایت ایرانسل، برای دانشجویان جوان و فارغالتحصیلان دانشگاههای معتبر کشور، به صورت رایگان، برگزار شد.
استراتژی ایرانسل در چند سال اخیر، حرکت از شرکت خدمات ارتباطپایه (Telco) به شرکت فناوریمحور (Techco) است که هم در لایه زیرساخت و هم در لایه سرویس و پلتفرم، بتواند خدمات متنوعی را عرضه کند و زیستبوم دیجیتال کشور را توانمندتر سازد. ایرانسل به عنوان شرکت پیشرو در تحول دیجیتال، در راستای تحقق این امر، بوتکمپ آیندهسازان دیجیتال را برگزار کرد.
مجموعه ایرانسل لبز، از سال ۱۳۹۸، با هدف تعمیق ارتباط ایرانسل، اولین و بزرگترین اپراتور دیجیتال ایران، با جامعه دانشگاهی و کمک به مراکز علمی، استارتاپها و شرکتهای فناور و با مأموریت انجام فعالیتهای تحقیق و توسعه، نوآوری و تجاریسازی در زمینه شبکه ارتباطات و فناوری اطلاعات و کسبوکارهای پیرامونی با کمک مراکز علمی و پژوهشی داخل و خارج از کشور، اعم از دانشگاهها، شرکتهای دانشبنیان، استارتاپها و شرکتهای فناور، با هدف تأمین نیازمندیهای بازار ICT تأسیس شده است. چشمانداز این مجموعه، پیشگام بودن در توسعه منابع انسانی و زیرساختهای تحقیقاتی اقتصاد دانشبنیان در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات و دستیابی به جایگاه برترین شرکت ملی در زمینه خلق محصولات و خدمات این حوزه است و «بخش تحقیق و توسعه»، «مرکز نوآوری ایرانسل» و «آکادمی ایرانسل»، از جمله بخشهای اصلی آن هستند. ایرانسل، نخستین ارائهدهنده 5G و رکورددار سرعت و تعداد سایت نسل پنج در ایران، با راهاندازی این مجموعه، در پی حرکت در مسیر گسترش خدمات متنوع و توسعه سبک زندگی دیجیتال و خلق آیندهای همگام با تحولات دنیای دیجیتال است تا با بهرهگیری از فناوریهای برتر در حوزههای مختلف، خلق ارزش کند.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید