کدخبر :318730 پرینت
06 اردیبهشت 1404 - 11:38

سرویس ویژه هوش مصنوعی آمریکایی در اختیار ارتش رژیم صهیونیستی

بر اساس گزارش نیویورک تایمز، پس از ناتوانی ارتش رژیم صهیونیستی در یافتن فرماندهان حماس در شبکه پیچیده تونل‌های زیرزمینی غزه، افسران رژیم صهیونیستی به ابزاری صوتی مجهز به هوش مصنوعی روی آوردند که این تلاش‌ها عمدتا با همکاری نیروهای نظامی رژیم صهیونیستی که در شرکت‌های گوگل، مایکروسافت و متا کار می‌کنند، انجام شده است.

متن خبر

به گزارش سیتنا، نیویورک تایمز به نقل از سه مقام رژیم صهیونیستی و آمریکایی گزارش داد: یگان ۸۲۰۰ ارتش رژیم صهیونیستی با استفاده از ابزار هوش مصنوعی محل اختفای ابراهیم بیاری، فرمانده گردان مرکزی حماس در جبالیا را یافت و به شهادت رساند.

بنا بر این گزارش، پس از ناتوانی ارتش رژیم صهیونیستی در یافتن بیاری در شبکه پیچیده تونل‌های زیرزمینی غزه، افسران رژیم صهیونیستی به ابزاری صوتی مجهز به هوش مصنوعی روی آوردند.

این فناوری که حدود یک دهه پیش توسعه یافته بود اما پیش‌تر در میدان نبرد به کار نرفته بود، با تحلیل مکالمات بیاری بر اساس صداهای محیطی انفجار بمب‌ها و حملات هوایی، توانست موقعیت تقریبی او را در یک مجموعه تعیین کند.

پس از تعیین مکان تقریبی تماس‌های بیاری، مقامات اطلاعاتی هشدار دادند که این منطقه متراکم و شامل چند مجتمع مسکونی است، اما برای اطمینان از موفقیت عملیات، حمله هوایی باید چندین ساختمان را هدف قرار می‌داد.

به دنبال آن، رژیم صهیونیستی در ۳۱ اکتبر ۲۰۲۳ حمله‌ای هوایی ترتیب داد که به شهادت بیاری و بنا بر گزارش ایرورز، (Airwars)، یک نهاد پایش درگیری‌ها مستقر در لندن، به شهادت بیش از ۱۲۵ غیرنظامی هم انجامید.

به گزارش نیویورک تایمز، این ابزار صوتی تنها یکی از نمونه‌های استفاده گسترده و سریع رژیم صهیونیستی از فناوری‌های مبتنی بر هوش مصنوعی در تهاجم به غزه است.

به گفته مقامات آمریکایی و رژیم صهیونیستی در گفتگو با این روزنامه، ارتش رژیم صهیونیستی طی هجده ماه گذشته از هوش مصنوعی در زمینه‌های مختلفی همچون شناسایی چهره افراد، تعیین اهداف حملات هوایی، تحلیل زبان عربی و پردازش داده‌های اجتماعی استفاده کرده است.

این تلاش‌ها عمدتا با همکاری میان سربازان وظیفه واحد اطلاعاتی ۸۲۰۰ و نیروهای ذخیره ارتش رژیم صهیونیستی که در شرکت‌هایی چون گوگل، مایکروسافت و متا کار می‌کنند، انجام شده است.

نیویورک تایمز نوشته یکی از پروژه‌های شاخص در این زمینه، بهره‌گیری از حجم وسیعی از داده‌های جمع‌آوری شده طی سال‌ها برای توسعه یک مدل بزرگ زبان عربی بود.

از جمله این داده‌ها، مکالمات شنود شده، پیام‌های متنی و پست‌های شبکه‌های اجتماعی به گویش‌های مختلف عربی بود که رژیم صهیونیستی را قادر ساخت مدلی زبانی بسازد که توانایی تحلیل دقیق زبان‌های محلی عربی را داشت.

این چت‌بات پیشرفته پس از ترور شهید سید حسن نصرالله، رهبر حزب‌الله لبنان، واکنش‌های عمومی در لبنان را تحلیل کرد و تفاوت‌های میان گویش‌های محلی را برای ارزیابی فشارهای اجتماعی جهت حمله تلافی‌جویانه بررسی نمود.

بر اساس این گزارش،این فناوری‌ها کاملا بی‌خطا نبودند. چت‌بات گاهی در تشخیص اصطلاحات مدرن یا واژه‌های عربی‌شده دچار اشتباه می‌شد و ضرورت داشت کارشناسان انسانی را بازبینی کنند.

از دیگر اشتباهات این ابزار، سیستم‌های شناسایی چهره بودند که در ایست‌های بازرسی میان شمال و جنوب غزه مستقر شده بودند، در برخی موارد افراد بی‌گناه را به اشتباه شناسایی کرده و موجب بازداشت آن‌ها شدند.

به گزارش نیویورک‌ تایمز، این خطاها، نگرانی‌های عمیقی درباره پیامدهای اخلاقی استفاده از هوش مصنوعی در عملیات‌های نظامی برانگیخته است.

مقامات دفاعی اروپایی و آمریکایی اذعان دارند که هیچ کشوری به اندازه رژیم صهیونیستی در استفاده میدانی و واقعی از هوش مصنوعی در جنگ پیشگام نبوده است.

این روند نه تنها فرصت‌هایی برای نوآوری فراهم کرده، بلکه خطرات و پیامدهای پیش‌بینی‌نشده‌ای را نیز آشکار ساخته که می‌تواند الگوی جنگ‌های آینده را شکل دهد.

حداس لوربر، رییس موسسه تحقیقات کاربردی هوش مصنوعی مسئولانه در رژیم صهیونیستی و مدیر سابق شورای امنیت ملی این رژیم، با اشاره به این‌که ضرورت و نیاز اضطراری موجب تسریع نوآوری در این حوزه شد، به نیویورک‌ تایمز گفت «این پیشرفت‌ها بدون سازوکارهای مناسب نظارت و کنترل می‌تواند پیامدهای اخلاقی خطرناکی در پی داشته باشد.»

ارتش رژیم صهیونیستی در پاسخ به پرسش‌های نیویورک تایمز اعلام کرده که به استفاده قانونی و مسئولانه از فناوری‌های داده‌محور متعهد است.

پیش‌تر نیز رژیم صهیونیستی در جنگ‌های منطقه‌ای، همچون درگیری‌های غزه و لبنان، از این فرصت‌ها برای آزمایش فناوری‌های نوین نظامی مانند پهپادها، سامانه دفاع موشکی گنبد آهنین و ابزارهای شنود تلفن همراه استفاده کرده بود.

نیویورک تیامز به نقل از منابعش نوشته این تحولات، تصویری از آینده‌ای ارائه می‌کند که در آن، هوش مصنوعی به یکی از ارکان اصلی جنگ‌های مدرن بدل خواهد شد، «آینده‌ای که به همان اندازه که فرصت‌های جدید فراهم می‌کند، چالش‌های اخلاقی و انسانی جدی نیز به همراه دارد.»

انتهای پیام


نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.