کدخبر :286451 پرینت
29 مهر 1402 - 11:54

ثبت بیش از 50 هزار کالا در سامانه شفافیت فروشگاهی

معاون تجارت و خدمات وزارت صنعت، معدن و تجارت، گفت: قیمت بیش از 50 هزار کالا در سامانه شفافیت فروشگاهی درج شده است و فرد می‌تواند با خواندن بارکد در داخل فروشگاه، به قیمت برسد، بنابراین قیمت‌ها کاملا می‌تواند با استفاده از این سامانه کنترل شود و سامانه‌ها نه تنها باعث کنترل و نظارت دقیق بر بازار می‌شوند بلکه راه را با سودهای غیر‌منطقی دلال‌ها نیز می‌بندند.

متن خبر

به گزارش سیتنا، همایش منطقه‌ای تجارت و بازرگانی با حضور علیرضا شاه‌میرزایی معاون تجارت و خدمات وزارت صمت و سیدمجتبی حسینی معاون اقتصادی استانداری همدان، احمد شانیان مدیرکل صمت همدان و روسا و معاونان ادارات کل صمت استان‌های قم، مرکزی، اصفهان و لرستان در همدان برگزار شد.

در این همایش دغدغه‌ها، چالش‌ها و برنامه‌های پیشنهادی در عرصه انتخابات الکترونیک اتحادیه‌های صنفی، بازرسی اصناف، ترکیب کمیسیون نظارت، سوخت ماشین‌آلات، مجوز مشاغل خانگی، تقویت روابط عمومی‌ها، تخصیص مواد اولیه به صنوف تولیدی، سامانه جامع تجارت، محدودیت‌های تخصیص ارز و ثبت سفارش مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

تشکیل کارگروه‌های تخصصی اصناف، بازرگانی داخلی و تجارت خارجی و بازدید از صنایع بزرگ استان مانند شرکت صنایع غذایی سحر و کارخانه شیشه و همچنین بازدید از شهرک صنفی صنعتی همدان از دیگر برنامه‌های این رویداد بود.

توسعه بازارهای صادراتی همدان دستاورد تعامل با بخش خصوصی

شاه‌میرزایی، معاون تجارت و خدمات وزارت صمت، در این همایش با اشاره به رشد صادراتی استان همدان گفت: توسعه بازارهای صادراتی در این منطقه دستاورد ارزنده‌ای است که حاصل حمایت و تدابیر استاندار همدان و تعامل خوب و سازنده صمت استان همدان با فعالان اقتصادی و بخش خصوصی است.

وی اضافه کرد: سامانه‌های ادارات کل صمت استان‌ها، چه در حوزه تجارت و اقتصاد کلان و چه در اقتصاد داخلی و فعالیت صنوف باعث شده واسطه‌گری‌ها برچیده و دلالان حذف شوند.

معاون تجارت و خدمات وزارت صمت ادامه داد: سامانه شفافیت فروشگاهی در حوزه‌ لاستیک، به همت اداره کل صمت استان قم راه‌اندازی شده که انواع مختلف لاستیک با قیمت مصوب دولتی را می‌توان از طریق آن ثبت سفارش کرد.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر قیمت بیش از 50 هزار کالا در این سامانه درج شده است، تاکید کرد: در مواردی مثل بازار فعلی لاستیک ممکن است قیمت کف بازار با قیمت مورد تایید تفاوت داشته باشد اما در طرح سامانه شفافیت فروشگاهی فرد می‌تواند با خواندن بارکد در داخل فروشگاه، به قیمت رسید. بنابراین قیمت‌ها کاملا می‌تواند با استفاده از این سامانه کنترل شود.

شاه‌میرزایی با بیان اینکه هر محصولی که قرار است تولید شود تابع قیمت مواد اولیه موجود در سطح بازار است، یادآور شد: تولید لاستیک نیز تاثیر‌پذیر از تامین مواد اولیه است با این حال تلاش شده تا با تخصیص دادن ارزنیمایی به این محصول مسیر وارداتی را نیز تسهیل کنیم.

وی افزود: این به‌معنای این است که صنعت لاستیک‌سازی‌ سالانه به 600 میلیون دلار ارز برای تولید و واردات نیاز دارد که این ارز طبق توافق‌های ابتدای سال باید از محل ارز نیمایی و به قیمت 28 هزار و 500 تامین می‌شد اما دو مشکل یکی در تخصیص ارز و دیگری انتقال حواله‌های ارزی به کاهش تامین منابع ارزی این صنعت و درنهایت کاهش تولید در صنعت لاستیک‌سازی‌ منجر شد که خوشبختانه با تدابیر در نظر گرفته شد برای حل این مشکل لاستیک مجدد مشمول دریافت ارز نیمایی شد.

معاون تجارت و خدمات وزارت صمت با بیان اینکه سامانه‌های وزارت صمت باعث شده دست واسطه‌ها کوتاه شود خطاب به مدیران کل حاضر در جلسه گفت: از آنجا که در بازار آشفته سود صددرصد را دلال‌ها می‌برند، طبیعی است که دائم بخواهند چوب لای چرخ فعالیت سامانه‌ها بگذارند اما باید توجه داشت سامانه‌ها نه تنها باعث کنترل و نظارت دقیق بر بازار می‌شوند بلکه راه را با سودهای غیر‌منطقی دلال‌ها نیز می‌بندند.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.