کدخبر :279445 پرینت
28 فروردین 1402 - 12:46

واکنش تازه و جنجالی علیرضا دبیر به اتفاقات اخیر

رییس فدراسیون کشتی گفت: بعد از حضور در فدراسیون کشتی بساط فامیل بازی را جمع کردم و بسیاری از کتک‌هایی که امروز می‌خورم به دلیل همین مساله است.

متن خبر

به گزارش سیتنا، انتخاب علیرضا دبیر به عنوان رئیس فدراسیون کشتی در سال ۱۳۹۸، انقلابی در این رشته المپیکی بود. بازسازی خانه کشتی، نوسازی کمپ تیم ملی و تجهیز ۲ سالن شهید ابراهیم هادی و شهید مصطفی صدرزاده، ساخت و تجهیز ساختمان جدید فدراسیون کشتی و بازسازی سالن شهدای هفتم تیر تهران و بازسازی کامل سالن جهانبخت توفیق تنها بخشی از کارهای زیرساختی اوست.

سازماندهی کارتهای مربی‌گری، بیمه مربیان سازنده، نظارت کامل بر عملکرد هیئت‌های استانی و رایزنی با استانداران و مسوولان استانی برای کمک به کشتی بخش دیگری از عملکرد دبیر طی این چند سال بود.

دبیر همچنین در بخش فنی با ایجاد طرحی نو در انتخابی‌های تیم ملی کشتی آزاد و فرنگی در رده‌های مختلف سنی، ضمن رقابتی کردن اردوهای تیم ملی موجب شکل‌گیری نتایج درخشانی از جمله کسب عنوان نایب قهرمانی جهان در سال‌های ۲۰۲۲ و سومی سال ۲۰۲۱ در رشته کشتی آزاد و نایب قهرمانی کشتی فرنگی در ۲۰۲۱ نایب قهرمان و عنوان چهارم مسابقات جهانی در سال ۲۰۲۲ شد. همچنین تیم‌های کشتی آزاد ایران در رده‌های سنی مختلف توانستند عنوان قهرمانی جهان و آسیا را در ۲ بخش فرنگی و آزاد کسب کنند.

افزایش جامعه آماری کشتی از دیگر دستاوردهای دوران چهار ساله مدیریت علیرضا دبیر است. براساس آمار اعلام شده از سوی فدراسیون کشتی، در سال ۱۳۹۸ تنها ۳۰ هزار نفر بود که بعد از چهار سال این تعداد به ۴۰۰ هزار نفر رسیده و طبق گفته علیرضا دبیر هدف نهایی رساندن آمار کشتی به ۸۰۰ هزار نفر است.

علیرضا دبیر رئیس فدراسیون کشتی با حضور در خبرگزاری جمهوری اسلامی ضمن دیدار با علی نادری مدیرعامل ایرنا، از بخش های مختلف بازدید و به سوالات خبرنگاران این رسانه پاسخ گفت. گفت‌وگوی بی‌پرده رئیس فدراسیون کشتی با محورهایی مانند حضور وی در انتخابات فدراسیون کشتی، هجمه‌های مجازی علیه ورزش ایران، مسابقات جهانی و مسائل حاشیه‌ای را در ادامه می‌خوانید.

متن کامل این گفت‌وگو در زیر آمده است؛

رفتار و عملکرد علیرضا دبیر در بخش‌های مختلف با واکنش‌های متفاوتی روبرو شده است برخی این رفتارها را ریاکارانه و برخی دیگر آن را می‌ستایند، واقعیتِ شخصیت دبیر کدام است؟

هر جور رفتار کنیم برداشت‌های متفاوتی می‌شود. زیرا فضای جامعه این‌گونه شده است. روز اولی که به فدراسیون کشتی آمدم ابراهیم امامی شاهد است، نماز خواندن من را مسخره می‌کردند. چهار سال از آن روز گذشته اما انتقادات تمام نشد. این انتقادات و هجمه‌ها اگر سریال چند صد قسمتی بود الان تمام شده بود. من نماز می‌خوانم و این کار برای خداست. اگر به جای ارتباط با خدا، پاچه خواری این و آن را می‌کردم چه می‌گفتند؟ باید قضاوت درباره رفتار و اعمال دیگران را به خدا بسپاریم. برخی رفتارم را فیلم می‌دانند. آیا نماز خواندن فیلم است؟ چندین سال است از این تهمت‌ها می‌شونم اما مهم نیست. امیدوارم اعمالم مورد قبول خدا باشد. ما نمی‌توانیم نیت را بخوانیم. چه کسی می‌تواند ادعا کند کار من ریاست یا برای خدا؟ بهتر است قضاوت را به خدا بسپاریم. من آنچه که فکر می‌کنم درست است را انجام می دهم. حرف بزرگان این است که رضایت خدا رضایت بنده خدا را به همراه دارد اما رضایت بنده خدا همیشه رضایت خدا را به همراه ندارد.

در زمینه این هجمه‌ها نیز باید بگویم، یکی خواب است می‌شود بیدارش کرد اما کسی که خودش را به خواب زده، بیدار کردنش سخت است. ما وقتی برای کار کردن نداریم اگر همین الان بگویند زمانی برای زندگی ندارید چه جوابی برای خدا داریم؟ من با کارم حرف می‌زنم. کسانی که در دوره قهرمانی، شورای شهر، مدیریت فدراسیون و ... با من بودند می‌دانند چطور کار می‌کنم. در شب اول قبر با خدا تنها هستم و آنجا باید پاسخگوی رفتار، اعمال و کارهایم باشم.

قدرت مدیریت شما بار مسئولیت را برای دیگر روسای فدراسیون زیاد کرده و همه انتظار دارند قهرمانان و روسای جدید فدراسیون‌ها مثل دبیر کار کنند.

من تمام کاری که انجام دادم تنها بخشی از وظیفم بود. البته تکمیل این کارها لطف خدا بود. من حمال کشتی ایران هستم باور دارم که در جمهوری اسلامی می‌توان کار کنیم چون فضا وجود دارد. برای کار کردن چند شرط لازم است یکی اینکه نباید رفیق بازی کنیم و دیگری این است که با کسی تعارف نداشته باشیم. بده بستان سیاسی نیز نباید در کار باشد. می‌شود کار کرد و در این چهار سال هم تمام تلاشم را برای توسعه کشتی به کار گرفتم. نباید رفیق بازی کنیم. اگر رفیق بازی کنیم نمی‌توانیم کار انجام دهیم. یکی از دلایلی که زیاد کتک می‌خورم به این خاطر است که بساط رفیق و فامیل بازی را در فدراسیون جمع کردم. من زمانی که آمدم ۹۰ نفر در فدراسیون بود و بیش از ۶۵۰ میلیون تومان حقوق می‌گرفتند. ۵۰ نفر خواهرزاده و برادرزاده این و آن را برداشتم. اگر عذر فک و فامیل دیگران را نخواسته بودم اکنون باید ماهی پنج میلیارد تومان حقوق می‌دادم و این حقوق کسانی بود که کار نمی‌کردند. الان فدراسیون ۲۹ نفر پرسنل دارد و کارها هم به خوبی انجام می‌شود.

دبیر فعل خواستن را در مدیریت ورزش صرف کرد؟

من از کار خود راضی نیستم چون می‌دانم می‌شود خیلی بهتر کار کنیم.

بحث معرفی نصیرزاده برای کرسی اتحادیه جهانی مطرح است آیا در کشتی ایران، فردی بهتر از نصیرزاده وجود ندارد؟

من هنوز کسی را معرفی نکردم. ۱۶ ماه برای معرفی نماینده ایران زمان باقی مانده است. من در مصاحبه‌ای گفتم خودم بهترین گزینه هستم هم قهرمانی دارم و همه من را می‌شناسند. اما من میانه خوبی با مسافرت خارجی ندارم و شاید این یک ضعف باشد اما من روحیه‌ام اینگونه است و مسافرت را دوست ندارم. من نصیرزاده را مثال زدم. وقتی که یک نفر توانمند است باید گفته شود. کدام رئیس فدراسیون توانسته در کمتر از ۲ سال ۱۰ بار رییس فدراسیون جهانی را به ایران بیاورد؟ این یک حُسن است وقتی رئیس فدراسیون بدنسازی خوب ارتباط برقرار می‌کند باید از توانایی او استفاده کنیم. من گفتم اگر کسی مثل نصیرزاده بیاورم جامعه کشتی اعتراض نمی‌کند؟ من مثال زدم که آیا در کشتی ایران، کسی مثل رئیس فدراسیون بدنسازی داریم؟ نصیرزاده حُسن‌های زیادی دارد. وقتی کسی می‌تواند اینگونه خوب ارتباط برقرار کند باید از ظرفیتش استفاده کنیم. هر کسی به دنبال کمک به کشتی این مملکت باشد از وجودش استفاده می کنیم.

نصیرزاده در انتخابات رقیب من بود و اگر ضعف داشت من خودم منتقدش بودم؛ اما بعد از انتخابات به نصیرزاده پیشنهاد کار دادم و او باورش نشد. من با کسانی که کار می‌کنند مشکلی ندارم اما با کسانی که از زیر کار در می‌روند مشکلی دارم. من از کار کردن لذت می‌برم.

برای فدراسیون یک برنامه راهبردی تا المپیک لس‌آنجلس طراحی کردید؛ اما اگر در ادامه یک پست سیاسی به شما پیشنهاد شود حاضر هستید که از صندلی فدراسیون کشتی چشم‌پوشی کنید؟

من که اکنون در حال گفت وگو با شما هستم نمی‌دانم فردا کجا هستم. اگر برای جای دیگر چاله بکنیم نمی‌توانیم در کار کنونی خود موفق باشیم. یک سری کارها باید انجام شود تا تغییر کنیم. من خودم را مثال بزنم. در المپیک اول ۲۰۰۰ سیدنی پیش خود گفتم که برای بالابردن پرچم امام زمان (عج) می روم و خدا هم پرچم من را بالا برد اما در المپیک دوم ۲۰۰۴ آتن به این فکر بودم که به عنوان نخشتین کشتی‌گیر دومین طلای متوالی ایران را در ادوار المپیک ثبت کنم که نتیجه آن این دست فلجم است و مجبور شدم در سن جوانی از کشتی خداحافظی کنم. کار که برای خدا نباشد می‌شود این دست فلج من.

در زمینه فکر کردن به پیشنهادهای دیگر نیز باید بگویم که من فعلا مسئول فدراسیون کشتی هستم و با تمام وجود کار می‌کنم. یک جایی که هم پیشنهاد شود صحبت می‌کنیم و درباره آن تصمیم می‌گیرم. در این چهار سال چندین جای مهم به من پیشنهاد شد اما اولویتم کشتی است. کشتی جای مهم است و می‌شود در آن تحول ایجاد کرد. تمام هجمه‌هایی که این روزها علیه من است به خاطر کار کردن است. وقتی که جیغ ضد انقلاب در می‌آید نشان از درست کار کردن در کشتی است. برای من مهم پست نیست اما مهم این است که چگونه کار کنم و تحول ایجاد شود. دوره قهرمانی من را تمام مردم دیدند. از کسانی که در شورا با من بودند بپرسید که چگونه کار کردم.

با این اوصاف حضورتان در انتخابات آتی فدراسیون کشتی قطعی است؟

منتظر تصمیم وزارت ورزش هستم تا زمان ثبت نام ریاست فدراسیون را مشخص کند و در نهایت آن زمان برای حضور در انتخابات فدراسیون کشتی تصمیم خواهم گرفت.

علیرضا دبیر نشان داد که می‌شود کار کرد در حالی که در نزدیکی فدراسیون کشتی دیگر فدراسیون ها از مشکلات گلایه دارند و حتی برخی از اماکن مانند ورزشگاه آزادی در حال تبدیل شده به یک فاجعه ملی هستند. چرا در چهار دهه گذشته مدیران و سازمان های ورزشی در ایران مانند علی دبیر در ورزش ایران کار نکردند؟ آیا تمام این کارهای زیربنایی و فنی به پشتوانه بودجه دولتی است؟

نه اصلا اینگونه نیست. در سال ۱۴۰۱ بیش از ۲۷۰ میلیارد تومان هزینه کردیم که ۴۳ میلیارد آن تنها متعلق از سوی وزارت ورزش است. بقیه این بودجه از بخش خصوص و کمک‌های مردمی تامین شد. یکی آمده بود و ادعا کرد که دولت و نظام به کشتی کمک می‌کند. من هم می‌گویم دست دولت و نظام درد نکند که پول را در اختیار ما می‌گذارد. دولت و حکومت پول مردم و امام زمان (عج) را در اختیار ما می‌گذارد و ما هم لذت می‌بریم. اما واقعیت اینگونه نیست و کمک دولت در سال ۱۴۰۱ تنها ۴۳ میلیارد تومان بود.

برخی به دنبال آن هستند که توان فدراسیون را به گونه دیگر نشان دهند. کسانی که علیه کشتی ایران تبلیغ می‌کنند ۲ گروه بیش نیستند؛ یک سری آدم مریض در بیرون نشستند و علیه ما تبلیغ می‌کنند و آدم‌های داخلی آنها نیز در شایعات می‌دمند. آنها ۲ جریان هستند. جریان اول ضد انقلاب است و جریان دوم جهان پهلوان فضای مجازی که کاملا با هم در ارتباط هستند. من وقت گذاشتم کار کردم و بچه های فدراسیون نیز پای کار بودند. خیلی راحت می‌شود در جمهوری اسلامی کار کرد. باور دارم اگر دنبال کار نرویم باید در آخرت و در محضر خدا جواب پس بدهیم. ما نباید کاری کنیم که از چارچوب خدا به دور باشد.

انتقاداتی که علیرضا دبیر در مجامع ورزش مطرح می‌کند کمتر کسی جرات بیان آنها را دارد. اگر کسی این انتقادات را مطرح کند ممکن است فورا کنار گذاشته شود. پشت دبیر به کی گرم است؟

من پشتم به خدا گرم است. من هیچ وابستگی به صندلی فدراسیون ندارم و به خاطر این، راحت حرفم می‌زنم. نباید به پست وابسته باشیم. حتی اگر رئیس جمهور هم باشیم هشت سال تمام می‌شود. ما باید در برابر اعمال‌مان پاسخگو باشیم. پست و مدیریت یک زمانی تمام می‌شود اما در آخرت باید به خاطر بسیاری از کارها و حرف‌های ناگفته پاسخگو باشیم. شنیدم که می‌گویند دبیر پررو است اما به خدا اینگونه نیست. من حرفم را زدم چون باور دارم باید در آخرت در برابر اعمالم پاسخگو باشم. من وابسته نیستم و هیچ بار مالی برای فدراسیون کشتی ندارم و از اتومبیل فدراسیون هم استفاده نمی‌کنم. حتی اگر از غذای فدراسیون استفاده کنم چند برابر پول هزینه آن را پرداخت می‌کنم. حرفم را در مجمع زدم تا در پیش خدا ثبت شود. زورم نرسید اما حرفم را زدم. من وابسته به هیچ کس نیستم و هر لحظه ممکن است بروم. دلم برای فدراسیون کشتی تنگ نمی شود همانگونه که دلم برای دوران قهرمانی و شورای شهر تنگ نشد دل من تنها برای آن ۲ شهید گمنام فدراسیون کشتی تنگ خواهد شد.

مسابقات جهانی ۲۰۲۳ بلگراد در پیش است و بازی های آسیایی نیز در شهریورماه برگزار می‌شود. اعزام کشتی گیران چگونه است؟ آیا کمیته ملی المپیک فشاری برای اعزام تیم اصلی به بازی های آسیایی دارد؟

خیز هیچ فشاری نیست. ما منتظر تاریخ دقیق مسابقات هستیم. همه احتمالات را بررسی کردیم. هم ممکن است تیم را به صورت ترکیبی اعزام کنیم و هم امکان دارد ۲ تیم اعزام شوند. کشتی‌گیری مانند محمدرضا گرایی باید فقط به یک تورنمنت برود چون نیاز به کم کردن وزن دارد. اولویت ما مسابقات جهانی و گزینشی المپیک ۲۰۲۴ پاریس است. اگر در مسابقات جهانی ۲۰۲۳ بلگراد سهمیه کسب نکنیم کار ما سخت خواهد شد. برای کشتی گیران ما مدال جهانی و المپیک مهم است و بازی های آسیایی در اولویت بعدی قرار دارد و این تفکر ۷۰ سال است در کشتی رایج است. من یک مسابقه آسیایی نرفتم. یکبار در سال ۲۰۰۲ به بوسان کره جنوبی اعزام شدم که آسیب دیدم. حمید سوریان نیز اینگونه است. کادر فنی تا تیرماه تصمیم نهایی درباره اعزام نفرات به مسابقات جهانی و بازی های آسیایی را خواهد گرفت.

برخی باور دارند که اعتراضات شما در مجمع کمیته ملی المپیک بیشتر به خاطر تفاوت نگاه سیاسی با سیدرضا صالحی امیری بود. این مسئله صحت دارد؟

خدا از من نگذرد اگر در مدیریت ورزشی نگاه سیاسی داشته باشم. من از لحاظ توان مدیریتی، آقای صالحی امیری را تایید می‌کردم. او بسیار قوی بود اما به کشتی بودجه لازم را نداد. هیئت اجرایی نیز توان کنترل رئیس پیشین کمیته ملی المپیک را نداشت. آقای صالحی امیری بسیار قوی بود. من نگاه اعتقادی در مدیریت دارم و مهم است که فرد در کار خدامحور و امام حسینی باشد اما در وادی نگاه جناحی (اصلاح طلب و اصولگرا) نیستم. در دوره کنونی نیز با محمود خسروی‌وفا و سیدمناف هاشمی بحث زیادی داشتم و دارم و برای احقاق حق کشتی ایران حرف‌هایم را می‌زنم.

من با تمام افرادی که درست کار کنند مشکلی ندارم. فرقی ندارد چه دین، اعتقاد، نگاه سیاسی و جناحی داشته باشند. کسی که کار نکند خود امام حسین به کمرش خواهد زد. کسی که نمی‌تواند کار کند نباید پست را قبول کند.

دبیر در مجمع کمیته ملی المپیک اعتراضات زیادی داشت و برخی آن را زمینه ساز ریاست این کمیته می‌دانستند آیا به شما ریاست کمیته ملی المپیک پیشنهاد شد؟

برخی مطرح می‌کردند که علیرضا دبیر با اعتراضات مکرر به دنبال ریاست کمیته ملی المپیک است اما این‌گونه نبود. به من هم پیشنهاد شد اما من گفتم اولویتم کشتی است. اعتقاد دارم اگر در کشتی خوب کار شود جایگاه کاروان ایران در المپیک و بازی های آسیایی بالا خواهد آمد. اگر کار خود را خوب انجام دهیم دنبال ما خواهند آمد. اولویت برای من در این سه ماه کشتی است و به هیچ چیزی فکر نخواهم کرد. همیشه حرفم این بوده که باید بودجه بر اساس آورده داده شود. کشتی در ادوار مختلف المپیک سهم غیر قابل انکاری در موفقیت کاروان ایران داشته است و تمام تلاش من این است که براساس آورده بودجه به این ورزش داده شود. من در کشتی نیز این نگاه را دارم. همه می دانند استان مازندران سهم بزرگی در کشتی دارد و باید بودجه بیشتری به این استان داده شود و من این کار را خواهم کرد.

زمانی که علیرضا دبیر نایب رییس کمیته ملی المپیک بود مشکلاتی با رسول خادم در زمینه بودجه داشت چرا آن زمان از کمبود بودجه فدراسیون کشتی گلایه نداشتید؟

من آن زمان به کیومرث هاشمی گفتم به فدراسیون کشتی یا هر فدراسیونی که بودجه می‌دهید نباید پول پاشی شود و ناظر باید وجود داشته باشد. هاشمی گفت ناظر ممکن است با رئیس فدراسیون دعوا کند. من با عدد و رقم ثابت کردم که باید ۸۰ درصد بودجه به کشتی داده شود. الان هم این ناظر نیست اگر ناظر وجود داشته باشد او هم تایید خواهد کرد که باید پنج برابر بودجه کنونی پول به فدراسیون کشتی داده شود.

بودجه ما برای اردو و اعزام بسیار زیاد است. برای هر اعزام نزدیک به ۷ میلیارد هزینه می‌شود و ما در سال بیش از ۷۰ اعزام داریم. برخی می‌گوید که ما ۳۵ اعزام داریم اما نمی‌گویند اعزام کشتی آزاد و فرنگی ۲ مقوله جدا است. آقای صالحی امیری و خسروی وفا در جریان این هزینه‌ها قرار دادم. هزینه برگزاری اردوها را به هزینه اعزام اضافه کنید تا مشخص شود فدراسیون با چه مشکلات مالی دست به گریبان می‌باشد. در گذشته کمیته ملی المپیک ۱۰ روز میزبان یکی از اردوها بود و تازه فهمید چه مشکلاتی وجود دارد و اعلام کردند که ما نمی‌توانیم.

در جایی اعلام کرده بودید که برای خنده در شورا ثبت نام کردید آیا این درست است که برای خنده از بودجه بیت المال استفاده کنیم؟

این‌گونه نبود؛ من در سال ۱۳۸۵ به سازمان تربیت‌بدنی رفتم و اعلام کردم می‌توانم رئیس فدراسیون کشتی شوم و کار نیز تا حدودی بلدم اما آنها با زبان بی‌زبانی گفتند که به درد ما نمی‌خورید. هر چه می‌خواستم آنها را قانع کنم نشد و در آخر هم به سن و سالم ایراد گرفتند. از صحبت‌های من در خصوص ثبت نام در انتخابات شورای شهر بد برداشت شد. منظورم این نبود که برای خنده در شورای شهر ثبت نام کنم. من از کشتی رانده شدم و به شورای شهر رفتم. مستقل هم شرکت کردم. من از اینجا رانده و از آنجا مانده بودم و برای شورا ثبت‌نام کردم. من سه دوره ثبت نام کردم و ۲ دوره رای آوردم. اگر کارشناسی بگویم من نباید در دور اول رای می‌آوردم زیرا بی‌تجربه بودم اما مردم به من لطف داشتند . چون علیرضا دبیر بودم به من رای دادند. من را در کشتی راه ندادند و به شورا آمدم.

تغییر سبک حسن یزدانی این روزها بحث رسانه ها شده در این زمینه چه نظری دارید؟

این بحث را برای مسابقات جهانی ۲۰۲۳ بلگراد بگذارید. حسن یزدانی نخست باید در انتخابی شرکت کند و اگر انتخاب شد خود می‌داند و رقبانش. برای او برنامه داریم. من از الان نمی‌گویم که یزدانی چکار خواهد کرد چون هنوز برای جهانی انتخاب نشده است.

بهتر نبود از محمد بنا در جای بهتری در فدراسیون به کار گرفته شود؟

محمد بنا برادر من است، هنوز به ما خط می‌دهد که چکار کنیم. او در صربستان گفت خسته هستم. من و حمید سوریان خیلی با او صحبت کردیم. نمی‌توانستم بیش از این به او فشار بیاوریم. هر وقت دوست داشته باشد به فدراسیون می‌آید و اگر هم نیاید ما می‌رویم او را می‌آوریم. برای بنا مهم نیست کجای کشتی باشد او عاشق خدمت به کشتی است. عشق او تنها به کشتی فرنگی نیست بلکه در بخش های مختلف برنامه دارد به خاطر این روحیه من دوستش دارم. بنا نمی‌تواند از کشتی جدا باشد.

کارهای فرهنگی زیادی در فدراسیون انجام شده و تمام سالن ها مزین به نام شهدای کشتی گیر است هدف علیرضا دبیر از این کار چیست؟

ما در قهرمانی نتیجه می گیریم و پیشرفت می کنیم، به بخش های مختلف می رویم، همه چی برای نفس است. ان‌شاءالله قهرمانان ما برای خدا کار کنند. قهرمانان ما باید یاد بگیرند یک پیامی به جامعه بدهند. وقتی قهرمان ما مانند کامران قاسمپور، حسن یزدانی، محمدرضا گرایی و رحمان عموزاد درباره احترام به پدر و مادر، اهمیت نماز و دیگر امور فرهنگی در جامعه پیام بدهند بسیار تاثیر گذار است. شهدای ما گوش شکسته بودند و می توانستند به بالاترین سطح برسند اما راه خدا را انتخاب کردند. آنها اهمیت و شرایط وقت را به خوبی درک کردند و راه خدا را پیشه کردند و شهید شدند. شهدا غیرت و تعصب داشتند. شهدا به ما هیچ احتیاجی ندارند اما ما باید به آنها متوسل شویم.

وزیر ورزش روسیه در بازدید از کمپ تیم ملی به حمید سجادی وزیر ورزش گفته بود علیرضا دبیر هم روی آمادگی جسمانی و هم ذهن ورزشکاران کار می‌کند. ورزشکار هر چه در معنویت قوی باشد در قهرمانی بسیار محکم خواهد بود.آدمی که خیلی از خلاف ها را انجام ندهد قوی خواهد بود. مدیر معنوی نیز در کارها بسیار موفق خواهد شد و در هنر نیز اینگونه است. من به دنبال آن هستم معنویت را دربین ورزشکاران ترویج دهم. ضد انقلاب هم هر چه بگوید مهم نیست بگذارید خودشان را بکشند.

در مجمع انتخاباتی سال ۱۳۹۸ از کاهش چشمگیر آمار کشتی در ایران صحبت کردید. این آمار اکنون چه تغییری کرده است؟

زمانی که من به کشتی آمدم آمار ۳۰ هزار نفر بود که اکنون به ۴۰۰ هزار نفر رسیده است. البته هنوز تا ۸۰۰ هزار نفر فاصله داریم و باید مدیر کل، استاندارها و مسئولان مختلف کمک کنند. خانه کشتی باید در مناطق محروم ساخته شود تا استعدادها به راحتی به این ورزش روی آورند. برای قهرمانی المپیک نیاز به جامعه آماری ۸۰۰ هزار نفری داریم. باید کشتی را رقابتی کنیم.

بحث معرفی نماینده ایران به اتحادیه جهانی این روزها داغ است چرا از پیشکسوتان نامدار استفاده نمی کنید؟

قهرمان‌های مثل ما چون به سطح بالا رسیدند انگیزه نشان نمی‌دهند. برخی از دوستان خودشان دوست دارند به کرسی اتحادیه بروند و همه به دنبال مصاحبه هستند. کم پیش می‌آید که قهرمانان به کار دل بدهند و بیشتر به دنبال کارهای اقتصادی هستند و کار میلیاردی می کنند به دنبال کرسی اتحادیه جهانی نیستند.

داستان کشتی پهلوانی به کجا رسید برخی از کشورها مانند جمهوری آذربایجان هنوز به دنبال ثبت آن است؟

علیرضا حیدری و مسئولان کشتی پهلوانی باید خودشان اقدام کنند. بیایند جلسه بگذارند تا درباره آن تدبیر لازم انجام دهیم. من اینقدر سرم شلوغ است به این کارها نمی رسم.

پرچمدار کاروان اعزامی ایران به بازی های آسیایی ۲۰۲۲ هانگژو از کشتی خواهد بود؟

نه اصلا به دنبال پرچمداری نیستیم، مسابقات کشتی آخرین رقابت است و ما نمی‌توانیم ۲۰ روز زودتر کشتی گیر را به چین بفرستیم. ما از این کارها عبور کردیم.

بودجه ورزش در سال ۱۴۰۲ بسیار کم بود آیا اصلاحاتی در آن صورت گرفت؟

مجلس بودجه را اصلاح کرد و نسبت به لایحه دولت بسیار فرق دارد. بودجه کشتی و سایر رشته ها اصلاح شده است.

قرار است هواپیمای اختصاصی برای کشتی بخرید؟

هواپیمای اختصاصی به صلاح و صرفه نیست نگهداری آن نیز کار سختی است. ما می‌توانیم با پرواز چارتر برویم اما چون تاریخ اعزام‌های کشتی آزاد و فرنگی متفاوت است پرواز چارتر برای ما سخت است.

ضد انقلاب علیه کشتی دست به کار شده و به هیچ کسی هم رحم نمی‌کند دلیل این کار چیست؟

ضد انقلاب با عوامل داخلی‌ لینک شدند. کسانی در داخل با ضد انقلاب لینک شدند که قبلا در کشتی مسئولیت داشتند. این‌ها دوست ندارند کشتی و ورزش ایران موفق شود. من آمدم گفتم بچه‌ها در هیچ حوزه‌ای حق اظهار نظر ندارید. مگر کشتی‌گیران متخصص حوزه اجتماعی، اقتصادی و سیاسی هستند؟ ما یاد گرفتیم در همه حوزه‌ها صاحب نظر باشیم و این آسیب‌زا است. من به این خاطر تذکر دادم. جوانانی که در همه حوزه‌ها نظر می‌دهند، روی کار کشتی آنها اثر می‌گذارد و افت خواهند کرد زیرا در فضای مجازی با موافقان و مخالفان زیادی روبرو خواهند شد.

باید بدانید که من دلم برای کشتی ایران می‌سوزد نه آن ضد انقلابی که ماهی ۲ هزار دلار برای ضربه زدن به ایران پول می‌گیرد و به دنبال رساندن آن به چهار هزار دلار است تا در شب‌نشینی بیشتر بهش خوش بگذرد. ضد انقلاب و عوامل داخلی آن به دنبال کاسبی خود هستند. مهم نیست چه می‌گویند. من کتک‌خور کشتی هستم. من می‌گویم اینقدر علیه من بنویسید تا بمیرید. هجمه‌ها علیه من این اراده را تقویت خواهد کرد تا من بیشتر در فدراسیون کار کنم.

ضد انقلاب و عوامل داخلی آن از تخریب من و ورزش ایران نان می‌خورند. آنها باید آمار بدهند و آخر برج حقوق بگیرند. آدم‌هایی مثل امیرکبیر خیلی تهمت خوردند اما اکنون تاریخ چگونه درباره او قضاوت می‌کند؟ تاریخ تکرار می‌شود فقط سال‌های آن فرق می‌کند. زمان مشخص می‌کند که چه کسی خادم است و چه کسی خائن. مردم نباید گول ضد انقلاب و عوامل داخلی آنان را بخورند.

چه شد حسن رنگرز حاضر شد با شما کار کند؟ در ورزش کسی با هم سطح خود کار نمی کند اما شما با رنگرز کار می‌کنید؟

مدیرهای ما عادت به زیر دست بله قربان‌گو دارند اما این اصول مدیریت نیست. من با محمد بنا زیاد صحبت کردم که بماند اما او انگیزه نداشت. به بنا گفتم چه کسی بهتر است؛ او حسن رنگرز را پیشنهاد داد. حمید سوریان نیز حسن را پیشنهاد داد. رنگرز دوست و در سال اول مدیریت من سخنگو بود و منم موافق جدایی او نبودم اما گفت دینی به استان مازندران دارد باید ادا کند. من پس از استعفای بنا با حسن صحبت کردم و گفتم الان زمان ادای دین به کشتی است و باید پای کار بیایید. حسن از آن تیپ آدم‌ها است که هم لباس ورزشی و هم کت شلوار به تن او می‌آید. با حسن صحبت کردم و او نیز قبول کرد. من از حسن رنگرز و پژمان درستکار راضی هستم چون هم وقت می‌گذارند و هم اینکه نتایج خوبی را رقم زدند.

بزرگداشت تختی در زمان دبیر کمرنگ شده است؟

خدا از من نگذرد که این حرف را می‌زنم اما مجبور شدم که بگویم که زمانی که در شورا بودم، مقبره جدید تختی را بازسازی کردم و همچنان مراسم‌های این جهان پهلوان را برگزار می‌کنم. کدام کشتی‌گیر در ایران هست که تختی را دوست نداشته باشد. من هم کشتی‌گیر بودم و او را دوست دارم. تختی پدر من را سر کار گذاشت و نان را سر سفره ما آورد. برخی دیوانه بازی خود را به نام تختی می‌نویسند. من با نوع جشن تولد تختی مشکل دارم. آنان به دنبال القای تفکر خود به نام تختی بودند. من کاری کردم که در تولد تختی تمام ایران جشن می‌گیرند و این در قالب مسابقات تختی است. ما به همراه فرمانداری و سازمان ورزش سالگرد تختی را برگزار می‌کنیم.

طرف عشق خودکشی است و به تختی نسبت می‌دهد اما نظر من این است که تختی خودکشی نکرد مگر می‌شود یک نفر خودکشی کند و خدا به او اینقدر عزت داده باشد. سوال این این است که چرا فیلم تختی نگرفت؟ چون به دنبال القای خودکشی تختی بود. پدرم همیشه با تختی بود و خاطرات زیادی از او داشت.پدرم بچه راه آهن بود تختی بچه خانی آباد، پدرم عاشق وی همیشه به دنبال تختی بود. به این شایعات توجه نکنید.

دوگانه حسن یزدانی و علیرضا دبیر از دیگر شایعات فضای مجازی است. این شایعه با صحبت های پدر یزدانی پررنگ تر شد. آیا دبیر دوست ندارد یزدانی ۲ طلای المپیک بگیرد؟

یک مدیر نباید احساسی تصمیم بگیرد. من اعتقادی دارم که من و خدا یک طرف و بقیه یک طرف. این حرف شهید کشتی‌گیر مصطفی صدرزاده است. یک ایراد فنی در این چهار سال از من نمی‌توانند بگیرند و تنها شایعه درست می‌کنند. شنونده باید عاقل باشد. گرایی، قاسمپور، یزدانی و بزرگان کشتی در مبارزه پیروز می‌شوند و خانواده‌ها خوشحال می‌شوند و وقتی می‌بازند ممکن است که خانواده آنان ناراحت باشند و احساسی حرف بزنند من نباید احساسی حرف بزنم. کاری که فکر می‌کنم درست است انجام می‌دهد من جایی نشستم و اشراف به کشتی دارم لذا کاری که به صلاح کشتی باشد انجام می‌دهم. تقابل با یزدانی نیز شایعه است.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.