کدخبر :273164 پرینت
20 مهر 1401 - 11:02

نماینده مجلس: وضعیت محدودیت دسترسی به اینترنت با دوام نیست

نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: تمام کشورها برای فضای مجازی چارچوب دارند و آن‌جایی که با مصالح ملی‌شان در تضاد باشد، حتماً محدودیت ایجاد می‌کنند اما وضعیت محدودیت‌های اعمال شده در دسترسی به اینترنت با دوام نیست و بطور طبیعی تغییر می‌کند.

متن خبر

به گزارش سیتنا، با اعمال محدودیت های اخیر در دسترسی به اینترنت و کاهش سرعت مشترکان از سوی سرویس‌دهندگان، در حال حاضر امکان دسترسی به برخی پلت فرم های خارجی همچون اینستاگرام و واتس‌آپ میسر نیست و دسترسی به برخی سایت‌ها با سرور خارجی هم با مشکل مواجه است.

غلامرضا منتظری در گفت و گو با ایسنا پیرامون زمان پایان محدودیت‌های اعمالی در دسترسی به اینترنت اظهار کرد: تمام کشورها برای فضای مجازی چارچوب دارند و آن‌جایی که با مصالح ملی‌شان در تضاد باشد، حتماً محدودیت ایجاد می‌کنند ولی این محدودیت‌ها عمومیت ندارد؛ محدودیت‌ها در جاهایی بر اساس مصالح کشور اتخاذ می‌شود تا وضعیت بدتر نشود و به ساحل آرامش برسند.

وی با تاکید بر این‌ که «در تصمیمات باید حواس‌مان باشد که امروز بخش قابل توجهی از حوزه اقتصاد و معیشت در فضای مجازی است و این مجموعه الان آسیب دیده است»، گفت: اگر به این موضوع بی‌توجه باشیم، واقعاً مرتکب جرمی نابخشودنی شدیم و خیلی از زندگی‌ها مختل خواهد شد.

نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه «این وضعیت محدودیت با دوام نیست و بطور طبیعی تغییر می‌کند»، تاکید کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد که نقش فضای مجازی در شعله ور شدن درگیری ها بالاست؛ پس باید مدیریت شود تا به یک ساحل آرامش برسیم و به حالت عادی بازگردیم؛ هیچ عقل سلیمی نمی‌پسندد که فضای مجازی محدود شود و از آن استفاده نکنیم؛ لکن مصالح ملی ما اقتضا می‌کند که به این موضوع توجه جدی‌تری داشته باشیم.

منتظری در ادامه با بیان اینکه «اگر به فکر حفظ حریم خود نباشیم و از آن دفاع نکنیم، دشمن از ما محافظت نخواهد کرد»، اظهار کرد: بهترین اقدامی که در این زمینه باید انجام شود تقویت شبکه ملی اطلاعات است؛ در این بخش در کشور گام‌هایی برداشته شد ولی هنوز تا نقطه مطلوب فاصله داریم. یکسال قبل کمیسیون فرهنگی نیز به موضوع مدیریت فضای مجازی ورود کرد اما به هر دلیل نیمه تمام باقی ماند؛ بنابراین لازم است وزارت ارتباطات، شورای امنیت ملی و دستگاه‌های مسئول بنشینند و ساز و کارها و استانداردهایی طراحی کنند که مورد احترام همه قرار بگیرید.

وی گفت: همانطور که چنانچه در فضای حقیقی چارچوب نداشته باشیم آسایش و امنیت‌مان مختل خواهد شد، در فضای مجازی نیز شرایط این‌گونه است؛ در فضای حقیقی ما مرزهایی داریم و مرزبانی داریم ولی در فضای مجازی این محدودیت‌ها نیست؛ بر همین اساس نیازمند این هستیم که یک تصمیم راهبردی گرفته شود.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.