کدخبر :318788 پرینت
07 اردیبهشت 1404 - 10:56

اتکا به فناوری‌های نوین؛ عامل اصلی افزایش تولید پایدار

نایب رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس، گفت: توسعه پایدار کشور مستلزم بهره‌گیری از فناوری‌های نوین و اراده ملی در جهت خودکفایی، پیشرفت در حوزه کشاورزی و در نتیجه‌ آن رفع مشکلات اقتصادی است.

متن خبر

به گزارش سیتنا، پیمان فلسفی، نایب رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس در یادداشتی توضیحاتی را به منظور تنویر افکار عمومی و رفع برخی برداشت‌های نادرست از اظهارات خود در زمینه تبدیل شدن عربستان به صادرکننده گندم ارائه کرد.

متن یادداشت به شرح زیر است:

باسمه تعالی

با سلام و احترام،

در پی انتشار مطالبی در برخی رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی درباره اظهارات اینجانب در خصوص وضعیت تولید و صادرات گندم عربستان سعودی، توضیحات زیر به منظور تنویر افکار عمومی و رفع برخی برداشت‌های نادرست ارائه می‌شود:

۱. در اظهارات بنده، اشاره به دوره‌ای خاص بوده است که عربستان سعودی با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین کشاورزی، در مقطعی به صادرکننده‌ای قابل توجه نسبت به سطح زیرکشت خود تبدیل شد. مستندات بین‌المللی، از جمله گزارش‌های سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (FAO) و وزارت کشاورزی ایالات متحده آمریکا (USDA)، نشان می‌دهد که عربستان در دهه‌های ۱۹۸۰ و ۱۹۹۰ میلادی، با استفاده از منابع آبی زیرزمینی، فناوری‌های پیشرفته کشاورزی و سیاست‌های حمایتی دولتی، به خودکفایی در تولید گندم دست یافت و در سال ۱۹۸۴ به صادرکننده خالص گندم بدل شد. طی این دوره، تولید گندم این کشور به بیش از ۴.۱ میلیون تن رسید و صادرات به کشورهای همسایه مانند کویت، امارات و یمن انجام گرفت.

۲. گرچه در سال‌های اخیر، به دلیل تغییر سیاست‌های مربوط به منابع آبی و اولویت‌های زیست‌محیطی، عربستان به واردکننده گندم تبدیل شده است، اما مطابق با داده‌های رسمی وزارت محیط زیست، آب و کشاورزی عربستان (MAW)، طی سال‌های ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۳، بهره‌وری گندم در این کشور تقریباً دو برابر شده است. این تجربه موفق، نمونه‌ای روشن از تأثیر فناوری‌های نوین در توسعه کشاورزی حتی در اقلیم‌های خشک و بیابانی محسوب می‌شود.

۳. تأکید بر تجربه عربستان در تولید گندم، نه با هدف مقایسه وضعیت فعلی صادرات کشورها، بلکه با هدف یادآوری این حقیقت صورت گرفته است که اتکا به دانش و فناوری‌های نوین، عامل اصلی در پیشرفت و افزایش تولید پایدار است. ایران نیز با دارا بودن ظرفیت‌های عظیم منابع طبیعی و انسانی، از جمله بیش از ۱۸ میلیون هکتار اراضی قابل کشت و اقلیم متنوع، می‌تواند با سرمایه‌گذاری هدفمند در دانش و فناوری‌های روز دنیا، ظرفیت تولید خود را تا سه برابر افزایش دهد.

۴. بدیهی است که طرح واقعیت‌های علمی و ضرورت بهره‌گیری از فناوری‌های نوین در کشاورزی و دستیابی به خودکفایی در محصولات اساسی و ورود به باشگاه صادرکننده گندم، ممکن است برای برخی جریان‌های ذی‌نفع در واردات محصولات کشاورزی ناخوشایند باشد، اما ضرورتی اجتناب‌ناپذیر و آغاز مسیر شفافیت است؛ چراکه بی‌تردید توسعه پایدار کشور مستلزم بهره‌گیری از فناوری‌های نوین و اراده ملی در جهت خودکفایی، پیشرفت در حوزه کشاورزی و در نتیجه‌ی آن رفع مشکلات اقتصادی است.

۵. انتظار می‌رود، در بررسی و نقد اظهارات مطرح شده که با نیت تذکر، تلنگر و هشدار به جامعه کشاورزی کشور بیان گردیده و سبب جوش و خروش غفلت‌ورزان شده است، با دقت در زمینه، هدف و مستندات علمی ارائه شده، از قضاوت‌های شتابزده و تفسیرهای جهت‌دار، دور از انصاف و شعار وفاق، پرهیز گردد.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.