کدخبر :273118 پرینت
19 مهر 1401 - 11:02

وزیر صمت: از هر حوزه‌ای که ظرفیت تولید داخل دارد، حمایت می‌کنیم

وزیر صنعت، معدن و تجارت، گفت: تلاش داریم تا سیاست متوازنی را جلو ببریم و هر حوزه ای که ظرفیت تولید داخل را دارد مورد حمایت قرار دهیم و اگر امکان ساخت داخل نبود واردات انجام شود.

متن خبر

به گزارش سیتنا، جمعی از فعالان حوزه تولید و طراحی ماشین آلات معدنی در نشستی با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت مسائل پیش روی این صنعت را مطرح کردند.

سید رضا فاطمی امین در این جلسه با تاکید بر حمایت از همه بخش های تولید گفت: وقتی حرف از حمایت از تولید می شود منظور حمایت نقطه ای نیست بلکه همه بخش های تولید را در بر میگیرد.

وی افزود: تلاش داریم تا سیاست متوازنی را جلو ببریم و هر حوزه ای که ظرفیت تولید داخل را دارد مورد حمایت قرار دهیم و اگر امکان ساخت داخل نبود واردات انجام شود.

وقتی حرف از حمایت از تولید می شود منظور حمایت نقطه ای نیست بلکه همه بخش های تولید را در بر میگیرد.

وزیر صمت با اشاره به پر اهمیت بودن صادرات ماشین آلات و تجهیزات گفت: این مسئله انواع تجهیزات، از تجهیزات پزشکی گرفته تا انواع ماشین آلات معدنی و راه سازی و کشاورزی را در بر میگیرد که توجه به این امر دو هدف را در نظر دارد.

وی ارز آوری و تامین مالی برای خرید مایحتاج مورد نیاز را هدف نخست تلاش برای صادرات ماشین الات و تجهیزات عنوان کرد و افزود: در حال نزدیک شدن به این هدف هستیم چرا که صادرات غیر نفتی ما در سال گذشته رقمی بالغ بر ۴۸/۵ میلیارد دلار بود و واردات ۵۲ میلیارد دلار، که تنها ۳/۵ میلیارد دلار تا رسیدن به هدف تراز صفر صادراتی فاصله داریم.

فاطمی امین از رشد ۲۴ درصدی صادرات در پنج ماهه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه سال قبل خبر داد و گفت: هدف دوم از تلاش برای توسعه صادرات انواع ماشین آلات موضوع قدرت است چرا که اگر ما بخواهیم در سطح بین المللی قدرت داشته باشیم با صادرات کالاهایی به دست می اید که کمتر کشوری بتواند آنها را صادر کند.

وزیر صمت با اشاره به رشد ۱۰۰ درصدی تولید ماشین آلات در پنج ماهه نخست امسال گفت: قطعا یکی از حوزه هایی که قدرت می آورد صادرات ماشین الات است که از جمله آن می توان به ماشین آلات معدنی و راه سازی اشاره کرد.

فاطمی امین در ادامه از همه فعالان و تولید کنندگان این حوزه خواست تا مشکلات و مسائل آن را بررسی کنند و تا ۱۵ آبان ماه سال جاری که نشستی در این خصوص برگزار می شود مسائل را مطرح، جمع بندی و ارائه کنند تا وزرات صنعت، معدن و تجارت بتواند برنامه و نقشه راهی در خصوص صنعت ماشین آلات و تجهیزات تدوین کند.

وزیر صمت ظرفیت و بازار استفاده از ماشین الات معدنی در کشور را با توجه به ذخایر معدنی کشور بسیار قابل توجه ارزیابی کرد و گفت: به عنوان مثال هفت درصد از ذخایر مس دنیا در ایران وجود دارد که این موضوع بازار بسیار گسترده ای را در زمینه استفاده از تجهیزات و ماشین آلات معدنی ایجاد می کند.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد تا بتوانیم در این حوزه از یک کشور تولید کننده و یا در برخی موارد وارد کننده ماشین الات و تجهیزات به کشوری صادر کننده در این حوزه تبدیل شویم.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.