کدخبر :271645 پرینت
01 شهریور 1401 - 10:53

صادرات نخستین محصولات دانش‌بنیان ایرانی در صنعت «شبکه» از هفته آینده

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: هفته آینده نخستین محموله محصولات دانش‌بنیان ایرانی در صنعت شبکه به کشورهای خارجی صادر می‌شود که یکی از محورهای اصلی این اقدام، توسعه تعاملات بین‌المللی است.

متن خبر

به گزارش سیتنا، عیسی زارع پور دوشنبه 31مردادماه سال جاری در گفت‌ وگوی تلویزیونی به مناسبت هفته دولت افزود: دولت سیزدهم در حوزه هوشمندسازی پست، اقتصاد دیجیتال، نوسازی زیرساخت‌های ارتباطی کشور و صنعت فضایی گام‌های زیادی برداشته است. زندگی مردم این روزها به اینترنت گره خورده و اینترنت پرسرعت حق مردم است. در وزارت ارتباطات تلاش می‌کنیم شبکه‌ای امن و با کیفیت را برای استفاده مردم مهیا کنیم.

وی تصریح کرد: چهار لایه در شبکه ارتباطی در کشور داریم، یک لایه دسترسی از منزل تا مرکز مخابرات، یک لایه شبکه داخل شهر، لایه بین استانی و در نهایت لایه اینترنت بین‌الملل. برای پیشرفت در همه این لایه‌ها برنامه‌های متعددی را پیش‌بینی کرده‌ایم که ظرفیت‌های حوزه ارتباطی کشور را توسعه بدهیم و آن را نوسازی کنیم.

زارع‌پور تاکید کرد: در در برخی از این لایه ها بیش از ۱۰ سال است که هیچ نوسازی صورت نگرفته، خصوصا لایه مربوط به شهرها و استان‌ها که در اختیار شرکت مخابرات است به دلایل مختلف متناسب با نیاز کشور توسعه پیدا نکرده است. اگر هر کدام لایه ها مسئولیت خود را درست انجام ندهند با مشکل مواجه خواهیم شد.

وزیر ارتباطات افزود: در لایه دسترسی ارتباطات ثابت، پروژه فیبرنوری را آغاز کردیم که یک پروژه راهبردی به حساب می‌آید و تا سه دهه آینده، حوزه ارتباطی کشور را بیمه می‌کند. اکنون همه آزمون هایی که در دنیا روی سرعت اینترنت انجام می‌شود بر بستر فیبرنوری است و ما نیز به این سمت قدم برداشته‌ایم. این اتفاق نیازمند بسته عملیاتی - اجرایی بود. این کار از نظر برخی نشدنی به نظر می‌رسید اما کنون این پروژه را در ۱۰ استان آغاز کردیم.

وی درباره پروژه پوشش فیرنوری گفت: هدف ما ایجاد ۲۰ میلیون پوشش فیبرنوری است، اکنون دو میلیون پوشش ایجاد کردیم. برای منابع مالی نیز، سهمی از سوی دولت و بسته تشویقی خوب برای اپراتورها پیش بینی‌شده است. همه دستگاه‌ها باید در این پروژه همراهی کنند.

زارع‌پور خاطرنشان کرد: در لایه‌های بعدی نوسازی زیرساخت‌های ارتباطی شهرها و استان‌ها را در برنامه داریم و به شرکت مخابرات در این حوزه کمک خواهیم کرد. در لایه زیرساخت ۷۰ درصد به ظرفیت شبکه زیرساخت کشور اضافه می‌کنیم. در حوزه تامین اینترنت نیز، متنوع کردن مسیرهای تامین اینترنت را در دستور کار داریم تا اگر زمانی فیبرنوری قطع شد بتوانیم از مسیر جایگزین، اینترنت را تهیه کنیم.

هدف ما ایجاد ۲۰ میلیون پوشش فیبرنوری است، اکنون دو میلیون پوشش ایجاد کردیم. 

وی گفت: برنامه ما این است که تمام پروژه‌هایی که در بخش فناوری اطلاعات کشور در حال انجام است با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و شرکت‌های دانش بنیان انجام شود و اکنون نیز ظرفیت‌های خوبی در این حوزه داریم. هفته آینده نخستین محموله از محصولات دانش‌بنیان ایرانی در حوزه تجهیزات فعال شبکه به کشورهای دیگر صادر می‌شود.

وزیر ارتباطات تاکید کرد: اقتصاد دیجیتال موضوع مهمی است که در دولت سیزدهم به شکل جدی به آن پرداخته شده است. دولت در دی ماه گذشته مصوب کرد اختیارات خود را به کارگروه ۱۰ نفره تفویض کند تا موانع موجود بر سر راه اقتصاد دیجیتال را بردارد.

وی درباره برنامه‌هایی که وزارت ارتباطات برای اربعین امسال دارد، گفت: فیبرنوری نجف به کربلا در حال راه‌اندازی است و امیدوارم بتوانیم در اربعین امسال از آن رونمایی کنیم. برای تامین اینترنت در طول مسیر و افزایش آنتن‌دهی، از تقویت‌کننده‌های اینترنت استفاده خواهیم کرد. برای یکی از مرزهای پرتردد نیز از بالن سازمان فضایی که می‌تواند اینترنت را در اختیار مشترکان زیادی قرار بدهد استفاده کنیم.

در کنار توجه به ظرفیت‌های داخلی برای بومی‌سازی صنعت فضایی در کشور، تعاملات بین المللی را آغاز کردیم تا نیاز روز کشور را با استفاده از تجربه کشورهایی که از ما جلوتر هستند رفع کنیم.

تصاویر اولیه ماهواره خیام دریافت شده است

زارع‌پور در خصوص برنامه فضایی کشور گفت: در کنار توجه به ظرفیت‌های داخلی برای بومی‌سازی صنعت فضایی در کشور، تعاملات بین المللی را آغاز کردیم تا نیاز روز کشور را با استفاده از تجربه کشورهایی که از ما جلوتر هستند رفع کنیم. ماهواره خیام حاصل یک همکاری مشترک بود که با موفقیت در مدار قرار گرفت.

وی تاکید کرد: چون این ماهواره طراحی خوبی داشت و با تلاش همکاران در مرکز ماهدشت، فرآیند دریافت اطلاعات از «خیام» کوتاه شد و با افتخار اعلام می‌کنم که تصاویر اولیه ماهواره خیام دریافت شده و تصاویر کالیبره شده آن هفته آینده منتشر می‌شود. ضمن اینکه طی یک ماه آینده بهره‌برداری از اطلاعات این ماهواره‌ آغاز خواهد شد.

وزیر ارتباطات افزود:‌ یکی از مصوبات جدی شورای عالی فضایی، تثبیت لایه لئو (مدارهای تا ۵۰۰ کیلومتر و بالاتر) بود به این شکل که بتوانیم ماهواره‌های کوچک و متوسط را در مدار قرار بدهیم. مایه خوشحالی است که بگویم کار با قوت جلو می‌رود و ماهواره «نور دو» که حاصل همکاری بخش‌های مختلف داخلی است در مدار قرار گرفته و عملیاتی شده است. تا پایان امسال می‌توانیم ماهواره‌هایی با وزن ۱۰۰ کیلوگرم را در مدار ۵۰۰ کیلومتری زمین قرار بدهیم و تا پایان دولت سیزدهم به دانش ساخت و پرتاب ماهواره‌هایی مانند «خیام» در داخل کشور دست پیدا کنیم.

همکاری با روسیه برای ساخت سه نسخه دیگر از ماهواره خیام

زارع‌پور با بیان این‌که قرار است با همکاری روسیه سه نسخه دیگر از ماهواره خیام ساخته شود، تاکید کرد: برنامه‌های بسیاری برای ساخت پایگاه‌های فضایی در کشور داریم. همه بسیج شدند که عقب‌ماندگی که در گذشته داشتیم با سرعت جبران شود و بتوانیم موقعیت خود را در بین ۱۰ کشور دارنده چرخه کامل صنعت فضایی، تثبیت کنیم و یک روزی بتوانیم ماهواره را در مدار ۳۶ هزار کیلومتری قرار دهیم. اکنون پنج یا شش ماهواره سنجشی، مخابراتی و بلوک انتقال مداری را در مرحله تست یا پرتاب داریم.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.