کدخبر :269366 پرینت
17 خرداد 1401 - 10:22

معرفی ثروتمند‌ترین فعالان حوزه ارزهای دیجیتال

جهش چشمگیر قیمت ارزهای دیجیتال در سال‌های اخیر بسیاری از فعالان این حوزه را ثروتمند و میزان سرمایه آنان را چند برابر کرده است.

متن خبر

به گزارش سیتنا، ارزهای دیجیتال علاوه‌بر تبدیل‌شدن به پول رایج و شفافیت و عبور از مرزهای جغرافیایی، ذخایر ارزش و ابزارهای مناسبی برای تولید ثروت هستند. جهش چشمگیر قیمت ارزهای دیجیتال در سال‌های اخیر بسیاری از فعالان این حوزه را ثروتمند و میزان سرمایه آنان را چند برابر کرده است.

واضح است که هرچه افراد زودتر با ارزهای دیجیتال آشنا شده و سرمایه اولیه‌ بیشتری به این ارزها اختصاص داده‌ باشند، ثروتی که از این راه کسب کرده‌اند، طبیعتاً بیشتر است. علاوه‌بر سرمایه‌گذاران، بسیاری از افراد ثروتمند این حوزه ازطریق راه‌اندازی سرویس‌های مرتبط و شبکه‌های بلاک چین به ثروت فراوانی دست یافته‌اند.

در این مقاله، قصد داریم ثروتمند‌ترین فعالان حوزه ارزهای دیجیتال را معرفی و روش‌هایی را واکاوی کنیم که هرکدام از آنان برای ثروتمندشدن در این عرصه پیش گرفته‌اند. پس تا پایان این مقاله همراه ما باشید تا سوابق و تجربیات و ثروت هریک از این افراد را بررسی کنیم.

ارزهای دیجیتال

ویتالیک بوترین

ارزش خالص ثروت فعلی ویتالیک بوترین تقریباً ۱.۴۶ میلیارد دلار است. بوترین خالق و یکی از بنیان‌گذاران اتریوم است که توانست در ۲۷‌سالگی به جوان‌ترین میلیاردر ارزهای دیجیتال تبدیل شود. ارز دیجیتال شبکه‌ بلاک چینی که او راه‌اندازی کرد، در‌حال‌حاضر قیمتی نزدیک به دو هزار دلار دارد و ارزش بازارش نیز نزدیک به ۴۰۵میلیارد دلار است.

بر‌ اساس آدرسی که از کیف پول ارز دیجیتال ویتالیک بوترین در اکتبر‌۲۰۱۸ فاش شد، او بیش از یک‌میلیارد دلار اتر (ETH) در این کیف پول داشته است. البته از آن زمان او بیشتر اترها را جابه‌جا کرده و تنها ۳۱۰هزار دلار در آن کیف پول باقی مانده است.

بوترین در ۲۷‌ سالگی چهارمین میلیاردر جوان خودساخته تاریخ است و در رتبه‌بندی جوان‌ترین ثروتمندان نیز، پس از کایلی جنر با ۲۲ سال و مارک زاکربرگ با ۲۳ سال و آستین راسل با ۲۵ سال قرار می‌گیرد.

ارزهای دیجیتال

چانگ پنگ ژائو

آخرین برآوردها نشان می‌دهد که چانگ پنگ ژائو، مدیرعامل صرافی ارزهای دیجیتال بایننس، ثروتمندترین میلیاردر حوزه ارزهای دیجیتال جهان است. دارایی خالص او با ثروت میلیاردرهای حوزه فناوری ازجمله ایلان ماسک، جف بزوس، بیل گیتس و مارک زاکربرگ رقابت می‌کند.

به‌گزارش بلومبرگ، دارایی خالص ژائو ۹۶میلیارد دلار است و این مبلغ او را یازدهمین فرد ثروتمند جهان می‌کند. در شاخص میلیاردرهای بلومبرگ، ژائو که در محافل حوزه ارز دیجیتال با عنوان CZ شناخته می‌شود، اکنون در رتبه ۱۲ و بین موکش آمبانی (Mukesh Ambani)، مدیر‌عامل شرکت هندی ریلاینس اینداستریز (Reliance Industries) و لری الیسون (Larry Ellison)، یکی از بنیان‌گذاران اوراکل، قرار گرفته است.

صرافی بایننس در سال ۲۰۲۱ بیش از ۲۰میلیارد دلار درآمد کسب کرده و طبق بررسی پرونده‌های نظارتی شرکت، ژائو مالک ۹۰ درصد سهام بایننس است.

ارزش خالص دارایی‌های ژائو ممکن است حتی بیشتر از ۹۶میلیارد دلار باشد؛ زیرا بلومبرگ دارایی شخصی ژائو از بیت کوین و بایننس کوین (BNB) را در نظر نگرفته است. با درنظرگرفتن دارایی‌های دیجیتال شخصی ژائو، احتمالاً او به ثروتی برابر با بیل گیتس، چهارمین فرد ثروتمند جهان، با ثروت خالص ۱۳۵میلیارددلاری یا مارک زاکربرگ، پنجمین ثروتمند جهان، با ثروت خالص ۱۲۴میلیارددلاری می‌رسد.

ارزهای دیجیتال

برایان آرمسترانگ

برایان آرمسترانگ، مدیر اجرایی صرافی کوین‌بیس (Coinbase)، بزرگ‌ترین صرافی ارزهای دیجیتال در ایالات متحده است. آرمسترانگ با فرایند توسعه کسب‌وکار غریبه نیست؛ زیرا پیش‌از‌این به‌عنوان مهندس نرم‌افزار برای ایر بی‌ان‌بی (Airbnb) کار می‌کرد تا اینکه در سال ۲۰۱۲، کوین‌بیس را با همکاری فرد ارسام (Fred Ehrsam) تأسیس کرد.

آرمسترانگ مالک ۱۹درصد از سهام کوین‌بیس است و همین موضوع او را در میان ثروتمندترین افراد حوزه ارزهای دیجیتال قرار می‌دهد. دارایی خالص برایان آرمسترانگ ۶.۹میلیارد دلار برآورد شده است. وی با درآمدی نزدیک به ۱.۳میلیارد دلار از کوین‌بیس در سال ۲۰۲۰، حدود ۳۲۲میلیون دلار سود به‌دست آورد.

۱۴آوریل۲۰۲۱، کوین‌بیس در نزدک به‌صورت عمومی عرضه شد و برای مدت کوتاهی به ارزش بازار ۱۰۰میلیارد دلار رسید. اگرچه ارز بازار کوین‌بیس از آن تاریخ به‌بعد کاهش یافته، این شرکت هنوز آماده انجام کارهای بزرگ با سودهای چشمگیر است.

ارزهای دیجیتال

کریس لارسن

کریس لارسن ارزش همکاری سودآور در کسب‌وکار را به‌خوبی می‌داند. او پروتکل پرداخت کریپتو ریپل‌نت (RippleNet) را تأسیس کرد. این پروتکل شرکت‌های بزرگی مانند امریکن اکسپرس (American Express) و سنتاندر (Santander) را به‌عنوان مشتریان خود دارد.

لارسن در دسامبر‌۲۰۱۶ از سِمَت مدیرعاملی کنار رفت؛ ولی همچنان به‌عنوان رئیس هیئت‌مدیره ریپل فعالیت می‌کند. همچنین، او ارز دیجیتال XRP را تأسیس کرد که ارزشش در سال ۲۰۲۱ تقریباً چهار برابر شد و همین اتفاق به ثروت لارسن افزود.

لارسن مالک ۱۷‌درصد از شرکت ریپل است؛ شرکتی که ۶۱‌درصد از کل XRPها را کنترل می‌کند. افزون‌براین، او صاحب ۵.۱۹ میلیارد XRP به‌عنوان سهام شخصی است. در چهار ژانویه وقتی قیمت ریپل به ۳.۸۴ دلار رسید، با یک حساب سرانگشتی کریس روی کاغذ ۶۰ میلیارد دلار دارایی داشت. همین کافی است تا او را به یکی از ۱۰ فرد ثروتمند روی کره زمین تبدیل کند.

در برهه‌ای، کریس لارسن هفتمین فرد ثروتمند بود و بالاتر از افرادی مانند لری پیج (Larry Page)، کارلوس اسلیم (Carlos Slim)، لری الیسون (Larry Ellison) و مایکل بلومبرگ (Michael Bloomberg) قرار داشت. یک ماه بعد، ریپل ۸۰درصد ارزش خود را از دست داد.

در آن زمان، او هنوز ۱۲میلیارد دلار دارایی داشت. مشخص نیست که لارسن دارایی‌های ریپل خود را فروخته است یا خیر. اگر او درصد زیادی از XRP‌هایش را بفروشد، باعث لیکوئیدشدن گسترده در بازار می‌شود.

ارزهای دیجیتال

بری سیلبرت

بری سیلبرت مدیر اجرایی (CEO) و بنیان‌گذار دیجیتال کارنسی گروپ (DCG) است. فوربس دارایی خالص او را ۱.۶میلیارد دلار برآورد کرده است. هدف این شرکت تسریع در توسعه سیستم‌های مالی جهانی است.

دیجیتال کارنسی گروپ این کار را با ساخت و حمایت از شرکت‌های بیت‌کوین و بلاک چین‌ها انجام می‌دهد. سیلبرت نیز با استفاده از جایگاه شرکتش، نفوذ خود را در صنایع مختلف گسترش داده است. یکی از این صنایع رسانه است.

در ژانویه‌۲۰۱۶، دیجیتال کارنسی گروپ منبع اصلی اخبار بیت کوین، یعنی کوین‌دسک را خرید. کوین‌دست شرکتی است که کنفرانس سالانه صنعت بیت کوین را نیز برگزار می‌کند. در‌عین‌حال، سیلبرت مالک شرکت‌های جنسیس (Genesis)، شرکت بازارساز و تجاری متمرکز بر ارزهای دیجیتال و گری اسکیل (Grayscale) نیز به‌شمار می‌آید.

سیلبرت با سرمایه‌گذاری در ارزهای دیجیتال، شرکت جی‌بی‌تی‌سی (GBTC) را نیز راه‌اندازی کرد. جی‌بی‌تی‌سی ETF است که قیمت بیت کوین را ردیابی می‌کند. در زمان همه‌گیری کرونا، تعداد کل دارایی‌های تحت‌مدیریت (AUM) گری اسکیل به بیش از ۲۰میلیارد دلار افزایش یافت.

نکته دیگر اینکه سیلبرت در بیش از ۱۰۰ شرکت مرتبط با بیت کوین و بلاک چین سرمایه‌گذاری کرده و لقب پادشاه کریپتو را به خود داده است.

ارزهای دیجیتال

ساتوشی ناکاموتو

ثروتمندترین فرد در حوزه ارزهای دیجیتال شخصی است که اطلاعات اندکی درباره‌اش داریم. یافتن اطلاعات بیشتر درباره ساتوشی ناکاموتو بسیار سخت است. تنها اطلاعاتی که داریم، این است که ناکاموتو به‌عنوان فردی شناخته می‌شود که اولین‌بار بیت کوین را توسعه داد.

حتی مشخص نیست که ناکاموتو هنوز زنده است یا نه. اگر او زنده باشد، جایگاه ثروتمندترین فرد این فهرست به او تعلق می‌گیرد. برآوردهای اخیر نشان می‌دهد که ناکاموتو مالک یک‌میلیون واحد بیت کوین است که ارزش تقریبی آن حدود ۶۰ میلیارد دلار است؛ اگرچه در این وضعیت بی‌رحمانه، خالق بیت‌کوین از ترس فاش‌شدن هویتش نتوانسته است هیچ‌یک از بیت کوین‌های خود را بفروشد.

ارزهای دیجیتال

سم بنکمن فراید

سرعت ورود سم بنکمن‌فراید (Sam Bankman-Fried) به فهرست میلیاردرهای ارزهای دیجیتال نسبتاً سریع بوده است. او فارغ‌التحصیل دانشگاه MIT است و در ۲۹سالگی، اف‌تی‌ایکس (FTX)، یکی از صرافی‌های ارز دیجیتال محبوب جهان را در سال ۲۰۱۹ تأسیس کرد. در سال ۲۰۲۱، ارزش کل دارایی او درحدود ۲۶.۵میلیارد دلار تخمین زده شده است.

FTX با ارائه مجموعه‌ای از محصولات نوآورانه که در صرافی‌های دیگر دردسترس نیستند، خود را از سایر رقبا متمایز می کند؛ امکاناتی نظیر معاملات پیچیده دارایی‌های مشتقه، توکن‌های دیجیتال، سهام فیزیکی و عرضه اولیه سهام (IPO). فراید صدهامیلیون دلار را فقط برای بازاریابی سرمایه‌گذاری کرده است.

۲۱۰میلیون دلار برای نمایش آرم FTX در لیگ برتر ورزش‌های الکترونیک و ۱۳۵میلیون دلار برای تغییر نام تجاری میامی‌هیت و ۱۷.۵میلیون دلار برای تغییر نام زمین فوتبال یوسی برکلی (UC Berkeley)، بخشی از هزینه‌هایی است که سم بنکمن‌فراید برای توسعه کسب‌وکارش کرده است.

در سال ۲۰۲۰، بنکمن‌فراید بیش از پنج میلیون دلار به کمپین انتخاباتی جو بایدن، رئیس‌جمهور کنونی ایالات متحده، کمک مالی کرد که با این اقدام شهرتش دوچندان شد. فراید اهل کالیفرنیا و گیاه‌خوار است و خود را تأثیرگذار اجتماعی می‌داند.

ارزهای دیجیتال

چارلز هاسکینسون

چارلز هاسکینسون توسعه‌دهنده نرم‌افزار، کارآفرین ارز دیجیتال، فعال اجتماعی آمریکایی و مدیر‌عامل IOHK، شرکت مؤسس شبکه بلاک چین کاردانو است. افزون‌براین، هاسکینسون یکی از هم‌بنیان‌گذاران اتریوم محسوب می‌شود. چارلز هاسکینسون همواره گفته است که رؤیای ایجاد بلاک چینی پایدار را در سر می‌پروراند که به‌عنوان سیستم مالی برای اقتصاد جهانی عمل کند.

هاسکینسون در سال ۲۰۱۱ به صنعت ارز دیجیتال پیوست و در ابتدا روی بیت کوین سرمایه‌گذاری می‌کرد. انعطاف‌پذیری بیت کوین آن‌قدر او را تحت‌تأثیر قرار داد که الهام‌بخشش شد تا کلاس آنلاین رایگان برای آموزش مردم درباره ارزهای دیجیتال برگزار کند. در کلاس‌های هاسکینسون، بیش از ۱۷هزار دانش‌آموز شرکت می‌کردند و در چند هفته، او به یکی از متخصصان و مدرسان واقعی بیت‌کوین تبدیل شد.

هاسکینسون با کمک جرمی وود، کاردانو و ارز دیجیتال آدا (ADA) را راه‌اندازی کرد. کاردانو تحولی در دنیای بلاک چین است که می‌تواند تراکنش‌های همتا‌به‌همتا را با ارز بومی‌اش تسهیل کند. برخی معتقدند که ارزش بازار کاردانو می‌تواند از اتریوم پیشی بگیرد.

کسی دقیقاً نمی‌داند که چارلز هاسکینسون چقدر بیت کوین یا ADA دارد؛ اما دارایی خالصش تا سال ۲۰۲۲ حدود ۵۵۰میلیون دلار برآورد شده است. وی دو بار در سال‌های ۲۰۱۷ و ۲۰۲۱ در میان میلیاردرها جای گرفته بود؛ اما با افت بازار ارزهای دیجیتال، ارزش ثروت او کاهش یافت.

ارزهای دیجیتال

گوین وود

گوین جیمز وود توسعه‌دهنده نرم‌افزار و دانشمند کامپیوتر اهل انگلستان است که بیشتر به‌خاطر همکاری‌اش در پروژه‌های اتریوم و پولکادات شناخته می‌شود. علاوه‌براین، وی طراح اصلی زبان سالیدیتی (Solidity) است؛ زبان برنامه‌نویسی‌ای که نقشی حیاتی در ایجاد قراردادهای هوشمند ایفا می‌کند. گوین وود به‌عنوان یکی از ثروتمندترین افراد در دنیای ارزهای دیجیتال، دارایی خالصش ۴۵۰میلیون دلار است.

گوین وود در ابتدا علاقه‌ای به ارزهای دیجیتال نداشت و یکی از دوستانش او را با ویتالیک بوترین، ازجمله بنیان‌گذاران اتریوم، مرتبط کرد. این درست همان زمانی بود که باعث شد وی به امکانات دارایی‌های دیجیتال پی ببرد.

سالیدیتی یکی از زبان‌های برنامه‌نویسی برای توسعه قراردادهای هوشمند است که گوین وود در ایجاد آن نقش بسزایی ایفا کرده است. علاوه‌براین، آماده‌سازی و انتشار یلو پیپر (Yellow Paper) ماشین مجازی اتریوم نیز برعهده او بوده است.

وود اولین مدیر ارشد فناوری اتریوم بود؛ اما با دنبال‌کردن برنامه‌هایش در سال ۲۰۱۶ گروه اتریوم را ترک کرد. او نگاه مثبتی به آینده وب ۳.۰ داشت؛ ازاین‌رو، بنیاد وب ۳.۰ را راه‌اندازی کرد. وب ۳.۰ سازمانی غیرانتفاعی است که به فناوری و زیرساخت اینترنت غیرمتمرکز اختصاص دارد.

شبکه پولکادات اولین پروژه آن‌ها بود. پولکادات به‌جای رویکرد اثبات کار اتریوم از فرایند اثبات سهام استفاده می‌کند. این ویژگی به توسعه‌دهندگان امکان می‌دهد بلاک چین‌هایی بسازند که می‌تواند با دیگر بلاک چین‌ها ارتباط برقرار کند و مجموعه‌ای از بلاک چین‌های متصل به‌هم را به‌وجود آورد.

ارزهای دیجیتال

جاستین سان

جاستین سان در پایان‌نامه‌اش با عنوان «تولد اینترنت غیرمتمرکز» صنعت بلاک چین را بررسی کرده بود. حضور به‌عنوان نماینده ارشد و مشاور آزمایشگاه ریپل شروع مسیر وی در حوزه ارزهای دیجیتال بود. او دو سال در این شرکت کار کرد تا اینکه در ژانویه‌ ۲۰۱۶ آن را ترک کرد.

سان حین کار در آزمایشگاه ریپل، اپلیکیشن رسانه‌های اجتماعی Call me or Peiwo را طراحی کرد. این برنامه به محبوب‌ترین برنامه پخش زنده صوتی در چین تبدیل شد. کاربران و طرفداران اصلی این برنامه نوجوانان بودند. جاستین سان هنوز ریاست هیئت‌مدیره و مدیرعاملی این شرکت را برعهده دارد.

در ژوئیه‌۲۰۱۷، جاستین اولین گام خود به‌سمت اینترنت غیرمتمرکز را با تأسیس شرکت بلاک چین ترون (TRON) برداشت. در ژوئن۲۰۱۸، وی بیت‌تورنت، سرویس اشتراک فایل همتا‌به‌همتا را در کمتر از یک سال خرید. گفته می‌شود که او برای خرید این شرکت حدود ۱۲۶میلیون دلار پرداخت کرده است.

در ژانویه‌۲۰۲۱، جاستین سان ۱۰میلیون دلار به گیم‌استاپ (GameStop) و یک‌میلیون دلار به آی‌شر سیلور تراست (iShares Silver Trust) و ای‌ام‌سی (AMC) اختصاص داد. ناگفته نماند او دومین فردی بود که رکورد حراج کریستی را با پیشنهاد ۶۹میلیون‌دلاری برای خرید یک توکن‌ غیرمثلی (NFT) شکست.

پیش‌بینی می‌شود که ثروت شخصی جاستین سان تا سال ۲۰۲۱ حدود ۲۰۰میلیون دلار باشد. نکته دیگر اینکه او از سرمایه‌گذاری‌های کلانش در بازار ارزهای دیجیتال پول زیادی به‌دست آورده است.

جمع‌بندی

در این مقاله، اشاره کردیم که اولین سرمایه‌گذاران بیت کوین و ارزهای دیجیتال باتوجه‌به سرمایه‌ای که وارد این حوزه کرده‌اند، توانسته‌اند سود سرشاری به‌دست آوردند. این سودها نه‌تنها نام این افراد را درزمره ثروتمندان عرصه ارزهای دیجیتال قرار داده؛ بلکه نام برخی از آنان را به فهرست ثروتمندترین افراد جهان نیز وارد کرده است.

همان‌طورکه گفتیم، بسیاری از ثروتمندان جزو توسعه‌دهندگان حوزه بلاک چین و ارزهای دیجیتال بوده‌اند. شاید معروف‌ترین آنان ساتوشی ناکاموتو، خالق بیت کوین باشد. نامی که پس از او بیشتر به‌چشم می‌خورد، ویتالیک بوترین ۲۷ ساله است که با وجود سن کم با راه‌اندازی اتریوم، علاوه‌بر ایجاد تحولی در صنعت ارزهای دیجیتال، به یکی از میلیاردهای این حوزه تبدیل شده است.

نام افراد دیگری ازجمله چانگ پنگ ژائو (مدیر صرافی بایننس)، برایان آرمستراگ (مدیر کوین‌بیس)، کریس لارسن (مدیر شرکت ریپل)، بری سیلبرت (مؤسس دیجیتال کارنسی گروپ)، سم بنکمن‌فراید (مدیر FTX)، چارلز هاسکینسون (بنیان‌گذار کاردانو)، گوین وود (طراح سالیدیتی) و جاستین سان (مؤسس ترون) نیز در این فهرست دیده می‌شود.

حقیقت این است که هنوز برای تبدیل‌شدن به یکی از افراد ثروتمندان عرصه ارزهای دیجیتال دیر نیست و ارزهای دیجیتال در ابتدای راه توسعه و رشد خود قرار دارند.

انتهای پیام

گزارش از حمزه فاتح

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.