کدخبر :268890 پرینت
29 اردیبهشت 1401 - 10:39

وحدت: ابلاغ قانون جهش تولید دانش‌بنیان نقطه عطفی در تاریخ نوآوری کشور است

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: با بازنگری جدی و به همت کمیسیون‌های تخصصی مجلس، قانون جهش تولید دانش‌‎بنیان تصویب شده است و امیدواریم در سالی که مزین به نام اقتصاد دانش‌بنیان است جهش خوبی برای زیست‌بوم نوآوری در کشور اتفاق بیفتد.

متن خبر

به گزارش سیتنا، دکتر علی وحدت چهارشنبه 28 اردیبهشت ماه سال جاری در هفدهمین نشست هم‌اندیشی مدیران صندوق‌های پژوهش و فناوری کشور که در استان یزد برگزار شد، گفت: صندوق‌های پژوهش و فناوری به عنوان یکی از اجزای مهم در بحث نظام تامین مالی نوآوری در کشور مطرح هستند.

وی افزود: امروز ۶۳ صندوق پژوهش و فناوری در کشور داریم و در همه استان‌ها یک صندوق وجود دارد که در کنار دانشگاه‌های مادر و اصلی کشور و حوزه‌های تخصصی فعالیت می‌کنند. این صندوق‌ها مشغول ارائه خدمات تامین مالی، تسهیلات، ضمانت‌نامه و سرمایه‌گذاری‌های خطرپذیر به شرکت‌های دانش‌بنیان نوپا هستند.

وحدت همچنین بیان کرد: صندوق‌های پژوهش و فناوری غیر دولتی هستند و حداکثر ۴۹ درصد از سهام آن‌ها مربوط به دانشگاه و پارک‌های علم و فناوری است لذا سهامدار اصلی این صندوق‌ها بخش غیر دولتی است.

دبیر کارگروه صندوق‌های پژوهش و فناوری کشور با اشاره به ابلاغ قانون جهش تولید دانش‌بنیان از سوی رییس مجلس به دولت، نسبت به این مساله ابراز خشنودی کرد و گفت: امروز روز مهمی برای زیست‌بوم نوآوری کشور است. امروز رسما قانون جهش تولید دانش‌بنیان برای اجرا به دولت ابلاغ شده است.

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی تاکید کرد: ابلاغ قانون جهش تولید دانش‌بنیان نقطه عطفی در تاریخ نوآوری در کشور است. بعد از ۱۱ سال که اولین قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان در کشور تصویب شد، امروز با بازنگری جدی و به همت کمیسیون‌های تخصصی مجلس، قانون جهش تولید دانش‌‎بنیان تصویب شده است. امیدواریم در سالی که مزین به نام اقتصاد دانش‌بنیان است جهش خوبی برای زیست‌بوم نوآوری در کشور اتفاق بیفتد.

صندوق نوآوری و شکوفایی

وی درباره قانون جهش تولید دانش‌بنیان هم گفت: ظرفیت بسیار مهمی در قانون لحاظ و ایرادات آن پس از ۱۰ سال اجرا دیده شده است. قانون جدید در حوزه‌های مختلفی گشایش‌ها و امکانات مهمی به زیست بوم دانش‌بنیان می‌دهد. در حوزه تسهیلات مالی نیز حمایت خوبی از صندوق نوآوری شده است.

وحدت ادامه داد: همین طور در قانون جدید، حمایت از صندوق‌های پژوهش و فناوری دیده می‌شود. از سوی دیگر امکان استفاده از ظرفیت آن‌ها در بخش‌های مختلف از جمله بازار سرمایه، بانک‌ها و نهاد‌های مالی برای هدایت نقدینگی به بخش نوآوری کشور در قانون دیده شده است.

صندوق نوآوری و شکوفایی

دبیر کارگروه صندوق‌های پژوهش و فناوری کشور با اشاره به اینکه صندوق‌های پژوهش و فناوری عمدتا نوپا هستند، گفت: این صندوق‌ها اکثرا در سه سال اخیر شکل گرفته‌اند، اما با این وجود بیش از پنج هزار میلیارد تومان تسهیلات به شرکت‌های دانش‌بنیان نوپا و استارت‌آپ‌های مستقر در پارک‌های علم و فناوری در سراسر کشور ارائه کرده‌اند. همچنین بیش ازهشت هزار میلیارد تومان خدمات ضمانت‌نامه‌ای صادر کرده‌اند و این نشان می‌دهد که علیرغم سن کم توانسته‌اند خدمات خوبی به زیست‌بوم نوآوری کشور ارائه دهند.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی در پایان خاطرنشان کرد: منشا قانونی تشکیل صندوق‌های پژوهش و فناوری به برنامه سوم توسعه بازمی‌گردد و اولین صندوق پژوهشی که در کشور آغاز به کار کرد، صندوق پژوهش و فناوری یزد بود که امروز سالگرد آغاز فعالیت آن است. صندوق یزد یکی از صندوق‌های پژوهش و فناوری شاخص در کل کشور است.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.