توجه صندوق نوآوری بر حوزه سرمایهگذاری در طرحهای دانش بنیان و فناور طی سه سال گذشته
مدیر امور مجامع و صندوقهای سرمایهگذاری صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: طی سه سال اخیر تمرکز بر سرمایهگذاری در صندوق نوآوری افزایش یافته است.
به گزارش سیتنا، سیاوش صمیمی در پنل تخصصی دهمین کنفرانس مهندسی مالی ایران با بیان اینکه در ایران ابزارهای نوین تامین مالی جمعی، آنچنان پیشرفت نداشته است یکی از عوامل آن را کمبود نیروی انسانی متخصص در امور مالی عنوان کرد.
وی در ادامه با اشاره به عملکرد بخش سرمایهگذاری صندوق نوآوری و شکوفایی افزود: همسرمایهگذاری در 114 پروژه و طرح فناورانه، مشارکت در تاسیس 10 صندوق خصوصی و جسورانه، ضمانت 18 طرح تامین مالی جمعی، تاسیس اولین شرکت سهامی عام پروژه دانش بنیان، تاسیس اولین شرکت سرمایهگذاری سهامی عام، تنظیم و اجرای اولین قرارداد مشارکت در درآمد و تنظیم و اجرای اولین قرارداد حمایت صکوک از فعالیتهای انجام شده در بخش سرمایهگذاری صندوق نوآوری است.
مدیر امور مجامع و صندوقهای سرمایهگذاری صندوق نوآوری و شکوفایی ادامه داد: برنامه سرمایهگذاری خطرپذیر صندوق نوآوری نیز شامل سرمایهگذاری مشترک با صندوقهای عامل در قالب همسرمایهگذاری و تاسیس صندوقهای سرمایهگذاری جسورانه و بورسی بوده است.
صمیمی با بیان اینکه تاکنون 64 پروژه فناورانه در مشارکت با 34 عامل اجرایی شده است، اظهار کرد: طرحها و ایدههای مبتنی بر فناوری و نوآوری با همکاری و مشارکت عاملان مجاز در قالب مشارکت در سود و زیان، تامین مالی میشوند.
وی در مورد سرمایهگذاری مشترک صندوق نوآوری با صندوقهای عامل نیز گفت: از میان 46 صندوق پژوهش و فناوری عامل، تاکنون 34 صندوق اقدام به همکاری در زمینه همسرمایهگذاری در شرکتهای برتر کردهاند.
صمیمی گفت: طی سه سال اخیر تمرکز بر سرمایهگذاری در صندوق نوآوری افزایش یافته است.
مدیر امور مجامع و صندوقهای سرمایهگذاری صندوق نوآوری و شکوفایی اضافه کرد: از بیش از 170 طرحی که توسط عاملین یا سرمایهپذیران به صندوق نوآوری ارجاع شده، صندوق نوآوری با سرمایهگذاری در 64 طرح موافقت کرده است. بیش از 25 درصد از طرحهای پیشنهادی در مرحله غربالگری اولیه و مابقی توسط کمیته یا به دلیل گزارش ضعیف ارزیابی رد شدند.
صمیمی در ادامه با اشاره به اینکه هدف اصلی صندوق نوآوری از ورود به حوزه تامین مالی جمعی، کمک به شکلگیری این حوزه و ایجاد فرهنگ کارآفرینی و سرمایهگذاری در عموم مردم بوده است، بیان کرد: در برنامه تامین مالی جمعی، صندوق نوآوری با استفاده از ابزار تامین مالی جمعی، برای کسب و کارها و طرحهای دانش بنیان، تامین مالی عمومی میکند. صندوق نوآوری در این برنامه 80 درصد از اصل آورده سرمایهگذاران حقیقی و همچنین طرحهای حداکثر با حجم تامین مالی 50 میلیارد ریال را ضمانت میکند و در سود متناسب با بازده طرح مشارکت خواهد کرد.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر با ضمانت صندوق نوآوری و شکوفایی، 18 طرح منتخب با مجموع تامین مالی 416 میلیارد ریال، آماده ارائه در پلتفرمهای تامین مالی جمعی هستند. مردم عادی میتوانند با مراجعه به این پلتفرمها در طرحهای مدنظر خود سرمایهگذاری کنند.
مدیر امور مجامع و صندوقهای سرمایهگذاری صندوق نوآوری و شکوفایی پلتفرمهای تامین مالی جمعی همکار را شامل کارن کراد، دونگی و ققنوس اعلام کرد.
صمیمی با بیان اینکه صندوق نوآوری و شکوفایی برای تامین مالی بذری ایدههای نوآور با 15 شتابدهنده دانش بنیان همسرمایهگذاری کرده است، به انتشار صکوک نوآوری اشاره کرد و گفت: هدف از این برنامه تامین مالی بیش از 500 میلیارد ریالی شرکتهای دانش بنیان و استفاده از مکانیزم بازار سرمایه به جای سیستم بانکی به منظور تامین منابع موردنیاز این طرحها است.
وی شرایط دریافت صکوک نوآوری را شامل شرکتهای بزرگ و متوسط دانش بنیان با توان مالی بالا و سرمایهگذاری در طرحهای توسعهای با اولویت حل مسائل استراتژیک و راهبردی کشور اعلام کرد و افزود: خدمات قابل ارائه صکوک نوآوری شامل پرداخت کارمزد مشاور و رتبهبندی، پرداخت هزینه ارکان و ضمانت است.
مدیر امور مجامع و صندوقهای سرمایهگذاری صندوق نوآوری و شکوفایی در پایان یادآور شد: در برنامه صکوک نوآوری، صندوق نوآوری توانسته است اولین صکوک نوآوری را به مبلغ سه هزار میلیارد ریال حمایت کند.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید