کدخبر :265529 پرینت
03 بهمن 1400 - 11:36

زارع پور: اتصال تمام روستاهای بالای ۲۰ خانوار کشور به شبکه ملی اطلاعات تا پایان سال ۱۴۰۱

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، گفت: بر اساس آمارهای اخذ شده تاکنون ۳۲ هزار روستا و به عبارتی ۸۱ درصد روستاهای کشور به شبکه ارتباطی پایدار و پرسرعت متصل شده‏‌اند. از مجموع روستاهای کل کشور، اینترنت ۳۵۰۰ روستا کیفیت مناسبی ندارد و ۴۰۰۰ روستای دیگر هیچ اتصالی به شبکه ملی اطلاعات ندارند و تا پایان سال ۱۴۰۱، در سه مقطع اردیبهشت، شهریور و دهه فجر ۱۴۰۱ تمام روستاهای بالای ۲۰ خانوار کشور را به شبکه ملی اطلاعات متصل می‌کنیم.

متن خبر

به گزارش خبرنگار سیتنا، همزمان با ولادت حضرت زهرا(س)، عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مراسمی از طریق ویدئوکنفرانس که جمعی از استانداران، فرمانداران، مقامات محلی و مدیران کل استانی وزارت ارتباطات نیز حضور داشتند، از اتصال ۱۰۰۰ روستا به شبکه ملی اطلاعات را رونمایی کرد.

[node:title]

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات پس از ارتباط تصویری نمادین با دو روستای محمد تقی کندی از توابع شهرستان گرمی استان اردبیل و شهرک غدیر از توابع بخش سیاخ دارنگون شهرستان شیراز استان فارس، دستور اتصال ۱۰۰۰ روستا در سراسر کشور را به شبکه ملی اطلاعات صادر کرد.

همراه اول در روستای محمد تقی کندی و ایرانسل در روستای غدیر سایت ارتباطی خود را راه اندازی کردند.

[node:title]

۲۰۲ سایت جدید یا ارتقا یافته به تکنولوژی نسل۳ یا ۴، در ۲۹۷ روستای بالای ۲۰ خانوار وارد مدار شبکه همراه اول شد.

گفتنی است که همراه اول تاکنون در قالب پروژه یو اس او، ۸۴۴ سایت جدید و ۲۲۵۷ ارتقای تکنولوژی داشته که با این تعداد ۴۹۵۶ روستای بالای ۲۰ خانوار را تحت پوشش شبکه اینترنت پرسرعت خود قرار داده است.

در همین حال بر اساس آمارهای اخذ شده تاکنون ۳۲ هزار روستا و به عبارتی ۸۱ درصد روستاهای کشور به شبکه ارتباطی پایدار و پرسرعت متصل شده‏‌اند. از مجموع روستاهای کل کشور، اینترنت ۳۵۰۰ روستا کیفیت مناسبی ندارد و ۴۰۰۰ روستای دیگر هیچ اتصالی به شبکه ملی اطلاعات ندارند.

از ابتدای استقرار دولت سیزدهم در ۷۸۰ روستا از ۱۰۰۰ روستای مذکور سایت جدید راه‌اندازی شده و سایت‌های بقیه روستاها نیز به نسل‌های جدیدتر ارتقا یافته است تا شبکه ارتباطی پایدار و پرسرعت در ۱۰۰۰ روستای کشور برقرار شود. روند اتصال روستاهای بالای ۲۰ خانوار همچنان تا پایان سال ۱۴۰۱ ادامه خواهد داشت.

[node:title]

دسترسی عادلانه به شبکه‌های ارتباطی نوین، علاوه بر تقویت نظام اقتصادی روستاها و ارتقای سطح رفاه روستاییان به توقف روند مهاجرت از روستاها به شهرها کمک می‌کند و در برخی از نمونه‌ها حتی منجر به مهاجرت معکوس شده است.

بر همین اساس وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات توسعه زیرساخت‏ های پایدار و باکیفیت ارتباطی و فناوری اطلاعات در دور افتاده‌ترین روستاهای کشور را هم در دستور کار قرار داده است.

[node:title]

بر اساس ماده ۶۷ قانون برنامه ششم توسعه، وزارت ارتباطات مکلف شده است زیرساخت‌های خدمات الکترونیکی در مناطق محروم و روستایی را با سرمایه‌گذاری توسعه دهد تا روستاییان بتوانند به مانند سایر ایرانیان دست‌کم از چهار خدمت الکترونیکی اصلی دولت در حوزه‏ های سلامت، آموزش، کشاورزی و بانکی استفاده کنند.

[node:title]

ضرورت توسعه ارتباطات روستایی وقتی بیشتر عیان می‌شود که بدانیم پنج میلیون و ۹۰۳ هزار و ۶۴۵ خانوار در روستاها زندگی می‌کنند و جمعیت آن‌ها از ۲۰میلیون نفر عبور کرده است.

آمار روستاهایی که از ابتدای دولت سیزدهم به شبکه ارتباطی پایدار و پرسرعت متصل شده‌اند در جدول ذیل آمده است.

[node:title]

تصور زندگی بدون فناوری اطلاعات وحشتناک است

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، گفت: زندگی بشر با فناوری اطلاعات گره خورده است، از آموزش گرفته تا اقتصاد، فرهنگ، اشتغال و سرگرمی به فناوری اطلاعات وابسته هستند.

وی، ادامه داد: همراه اول با پلتفرم شاد و ایرانسل با پلتفرم داناپلاس در بخش آموزش از دوران کرونا تاکنون توانستند به بخش آموزش کشور کمک کنند و با راه اندازی یک پلتفرم بومی نگذاشتند در ایام کرونا آموزش تعطیل شود. از دکتر اخوان بهابادی و دکتر عباسی آرند تشکر و قدردانی می کنم.

وی در ادامه افزود: در همین راستا تصور زندگی بدون فناوری اطلاعات وحشتناک است.

فراهم کردن زیرساخت ارتباطی در جای جای کشور از اهداف وزارت ارتباطات است

زارع پور، اظهار کرد: نظارت میدانی مردم برای داشتن بستری پرسرعت شکل گرفته است و مسوولین باید پاسخگوی نیازمندی‌های مردم باشند. فراهم کردن زیرساخت ارتباطی در جای جای کشور از اهداف وزارت ارتباطات است.

نظارت میدانی مردم برای داشتن بستری پرسرعت شکل گرفته است و مسوولین باید پاسخگوی نیازمندی‌های مردم باشند. فراهم کردن زیرساخت ارتباطی در جای جای کشور از اهداف وزارت ارتباطات است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، خاطرنشان کرد: از زیرساخت‌های خدماتی نباید غافل شویم چراکه مایه رشد و آبادانی روستاها می‌شوند. گردشگری در روستاها، اشتغال فناوری پایه، کشاورزی هوشمند، دامداری هوشمند و استفاده از فناوری اینترنت اشیاء در این خدمات در روستاها مواردی است که باعث عمران روستاها می‌شود.

[node:title]

بخش‌های مختلف دولت برای خدمت رسانی به مردم در توسعه زیرساخت‌ها پای کار آیند

زارع پور، گفت: بخشی از این خدمات به عهده ماست که در تلاشیم تا خدمت رسانی کنیم اما بخش دیگر بر عهده باقی ارگان‌ها و دولت است که باید پای کار آمده و خدمت رسانی کنند تا زیرساخت توسعه‌ای را داشته باشیم. 

فضایی امن را برای خانواده‌ها و کودکان و نوجوانان فراهم می‌کنیم

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، گفت: حفاظت از حریم خانواده بر بستر فضای مجازی حائز اهمیت است و برای اثربخشی بیشتر این موضوع در دهه فجر روزی را به عنوان خانواده و فضای مجازی نامگذاری کرده‌ایم تا فضایی امن را برای خانواده‌ها و کودکان و نوجوانان فراهم کنیم.

وی، اظهار کرد: تا پایان سال ۱۴۰۱، در سه مقطع اردیبهشت، شهریور و دهه فجر ۱۴۰۱ تمام روستاهای بالای ۲۰ خانوار کشور را به شبکه ملی اطلاعات متصل می‌کنیم و با کاری جهادی این اتفاق را رقم می‌زنیم. تا یک ماه آینده از چند پروژه رونمایی می‌کنیم که پنجره واحد دولت الکترونیک و فیبرنوری نقاط FTTX از مهمترین آنهاست و در دهه فجر اطلاع رسانی می‌کنیم.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.