کدخبر :261395 پرینت
29 شهریور 1400 - 10:44

گزارش آگهی/ بررسی چالش‌های استخدام

واضح است که هر شرکتی تلاش می‌کند تا افراد حرفه‌ای و با استعداد را به استخدام خود در بیاورد.

متن خبر

بسیاری از کارفرمایان و کارآفرینان موفق، داشتن یک تیم حرفه‌ای را عامل اصلی موفقیت کسب ‌و کار خود می‌دانند. این امر می‌تواند به دلیل تأثیر بسیار زیاد فرآیند استخدام در شکل گیری داستان رشد یک کسب ‌و کار یا استارتاپ باشد؛ استخدام کارمندانی که با فرهنگ سازمانی و مهارت‌های مورد نیاز آن کسب ‌و کار مطابقت داشته باشند. در دستیابی به این چشم انداز ایده آل، ممکن است بسیاری از کارفرمایان و یا حتی کارجویان با چالش‌هایی روبه‌رو شوند. در این مقاله قصد داریم تا به بررسی چالش‌های استخدام بپردازیم.

۱. رقابت با سایر شرکت‌ها

واضح است که هر شرکتی تلاش می‌کند تا افراد حرفه‌ای و با استعداد را به استخدام خود در بیاورد. با وجود آنکه یافتن فرد مناسب و حرفه‌ای ممکن است کمی دشوار باشد، این امر ناگزیر منجر به ایجاد رقابت شدید میان شرکت‌ها می‌شود. البته، امروزه با وجود روی کار‌ آمدن وب سایت‌های استخدام متنوع و گذر از دوران انتشار آگهی‌ها در روزنامه‌ها، می‌توان انتظار داشت که تا حدی این چالش برطرف شده باشد. چرا که کارفرمایان در این وب سایت‌ها، به هزاران کارجو و رزومه دسترسی خواهند داشت.

۲. متقاضیان جعلی و نامعتبر

در فرآیند استخدام، اغلب نمی‌توان همه چیز را بدیهی تلقی کرد. به عنوان مثال، ممکن است یک کارجو و یا متقاضی به پیشنهادی که به او ارائه می‌کنید، وفادار نباشد. از طرفی دیگر، در صورتی که مشخصات کاملی از متقاضیان خود نداشته باشید، تشخیص هدف آن‌ها از استخدام و معتبر بودن افراد کمی دشوار می‌شود. به همین دلیل است که بسیاری از وب سایت‌های استخدام در حال بهبود و بروزرسانی بخش پروفایل و رزومه‌ی کاربران خود می‌باشند. این امر، احتمال نامعتبر بودن افراد را کاهش داده و به کارفرمایان کمک می‌کند تا درک بهتری از ویژگی‌های متقاضیان داشته باشند.

۳. ارزیابی مهارت‌ها

یکی دیگر از چالش‌های استخدام، عدم وجود متخصص جهت ارزیابی مهارت‌های کارجویان می‌باشد. حتی ممکن است بخش منابع انسانی یک شرکت، تخصص لازم جهت ارزیابی متقاضیان را نداشته باشد. به عنوان مثال، اگر یک کسب‌وکار، نیازمند استخدام گوینده باشد، باید با تمامی اصطلاحات، مهارت‌های مورد نیاز، نوع فعالیت و تجهیزات مورد نیاز او اطلاعات کافی را داشته باشد.

یکی از مهم‌ترین مواردی که در این فرآیند تأثیر گذار است، انتخاب بهترین کارجو برای یک موقعیت شغلی خاص است. بنابراین، اگر افرادی که مسئولیت ارزیابی مهارت‌های متقاضیان را بر عهده دارند، آشنایی کافی با موقعیت‌های شغلی و مهارت‌های مورد نیاز را نداشته باشند، ممکن است پس از استخدام، با مشکلاتی رو‌به‌رو شوند.

۴. نام برند

مشهور بودن برند تجاری و یا شخص کارفرما، یکی دیگر از مواردی است که می‌تواند به یکی از چالش‌های استخدام تبدیل شود. هنگام شروع کار، اغلب شرکت‌ها، به طور قابل ملاحظه‌ای فاقد روابط عمومی لازم بوده، و اگر متقاضیان اطلاعات کافی از برند و شرکت شما نداشته باشند، به احتمال زیاد، پیشنهاد رقبای سرشناس شما را قبول خواهند کرد. حتی اگر شما نسبت به رقبایتان، فعالیت‌های حرفه‌ای‌تری انجام دهید، اگر ابزار مناسبی جهت معرفی برند خود نداشته باشید، کارجویان به سختی می‌توانند به شما اعتماد کنند.

۵. استخدام تمام وقت، پاره وقت و انجام پروژه به صورت همزمان

بسیاری از کارفرمایان به دلایل متعددی مانند سرمایه‌ی محدود، نداشتن فضای کافی برای کارمندان و غیره، قصد استخدام موقت و انجام پروژه را دارند. آن‌ها می‌توانند فعالیت‌های دوره‌ای خود را در قالب پروژه، در اختیار متقاضیان قرار دهند. در این صورت، برون سپاری و استخدام موقت کارجویان و فریلسنرها می‌توانند گزینه‌های مناسبی به شمار بیایند. از طرفی دیگر، ممکن است قصد استخدام کارجویان به صورت پاره وقت را داشته باشند.

یکی از چالش‌هایی که در بر سر راه کارفرمایان وجود دارد، پیدا کردن کارجویان مناسب برای هر یک از انواع استخدام است. در بسیاری از وب سایت‌های استخدام، تمرکز تنها بر روی استخدام تمام وقت بوده، و توجهی به انجام پروژه نداشته‌اند.

۶. حقوق‌های درخواستی بالا

میزان اختلاف حقوق درخواستی کارجویان با توان مالی شرکت یکی دیگر از چالش‌هایی است که در فرآیند استخدام وجود دارد. بررسی استراتژیک میران حقوق برای هر موقعیت شغلی بر اساس معیارهایی مانند سابقه‌ی کار، میزان تسلط بر مهارت‌ها و غیره، بر عهده‌ی بخش منابع انسانی یک کسب‌ و کار می‌باشد.

ممکن است در رابطه با میزان حقوق انجام پروژه‌ها نیز اختلاف نظر بسیاری میان کارجویان و کارفرمایان وجود داشته باشد. در این زمینه، نمی‌توان چارچوب و دستورالعمل خاصی در نظر گرفت. بهتر است تا هر کارجو بنابر تجربیات خود و نوع سختی پروژه، میزان حقوق دریافتی را به کارفرما پیشنهاد دهد.

۷. مهارت مصاحبه

پس از بررسی رزومه‌ها در فرآیند استخدام، زمان مصاحبه‌ی حضوری فرا می‌رسد. چالش‌های بسیاری برای کارفرمایان و بخش منابع انسانی هر سازمان در این مرحله وجود دارد. به عنوان مثال، شناسایی شخصیت متقاضیان در مدت زمان کوتاه می‌تواند دشوار باشد. مصاحبه‌ی حضوری می‌تواند پایه و اساس تصمیم گیری‌های شما در رابطه با استخدام یک فرد را شکل دهد. بنابراین، موارد گفته شده در مصاحبه‌ها، از جمله سؤالاتی که از متقاضیان پرسیده می‌شود، باید برنامه ریزی شده باشند و می‌توانند نقش کلیدی در آینده‌ی کسب و کار داشته باشند.

کلام آخر

یکی از اصلی‌ترین چالش‌های به کارگیری متخصصان در یک کسب وکار، نحوه و شرایط استخدام آن‌هاست. استخدام به دو نوع اصلی تقسیم می‌شود؛ تمام وقت (پاره وقت) و موقت (پروژه‌ای). در نوع تمام وقت، ملاک رضایت از کارمند، ساعات کاری است و مدت زمان فعالیت در قبال انجام وظایفی خاص بوده، و در نوع موقت، ملاک نتیجه‌ی پروژه‌ای است که توافقات از قبل بر سر آن انجام شده است.

وب سایت وین ورک، به عنوان جامع‌ترین بستر استخدام و کاریابی، در یک پروفایل به طور همزمان امکان دریافت رزومه برای استخدام تمام وقت و انجام پروژه‌ای فعالیت‌های موقت را در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد. علاوه بر این، با داشتن یک رزومه‌ی آنلاین جامع با قابلیت درج نمونه کار، فرایند بررسی اولیه‌ی کارجویان را بسیار آسان نموده است.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.