کدخبر :245983 پرینت
09 تیر 1399 - 14:52
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی توانیر:

تا امروز میزان مصرف برق در کشور 5.8 درصد رشد داشته است/ مصرف برق هر کولر گازی 4 تا 5 برابر یک کولر آبی است/ باید سرمایه گذاری های سنگین برای احداث پست‌های برق انجام شود

معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی شرکت توانیر با اشاره به وضعیت مصرف برق در کشور بیان کرد: تا امروز میزان مصرف برق در کشور 5.8 درصد رشد داشته که میزان این رشد در سال پیش، تنها یک درصد بود.

متن خبر

به گزارش سیتنا، مصطفی رجبی مشهدی در حاشیه بازدید از طرح های صنعت برق خراسان و اولین پروژه استفاده از روش حفاری افقی جهت دار در احداث خطوط کابلی زیرزمینی فوق توزیع HDD در شهر مشهد درباره وضعیت پیک مصرف برق در تابستان اظهار کرد: قطعا با ادامه این رشد، امکان پاسخگویی به نیاز موجود در شبکه وجود نخواهد داشت. در حال حاضر حداکثر توان تامین برق در کشور 60 هزار مگاوات است؛ به همین جهت برای اینکه بتوانیم از اعمال خاموشی جلوگیری نمائیم ، لازم است توصیه های مربوط به مدیریت مصرف در بخش خانگی جدی گرفته شود.

وی ادامه داد: البته همکاری خوبی در بخش کشاورزی و تولید با صنعت برق وجود دارد که میزان بهره برداری خود را در اوج مصرف قدری کاهش می دهند. خوشبختانه سال گذشته با حدود 1000 مگاوات مصرف کننده صنعتی و تولیدی جدید قرارداد منعقد شد و در حال حاضر بخش صنعت در رشد پیک بار حدود 40 تا 50 درصد سهم دارد. بخش دیگر این رشد مصرف نیز ناشی از مصرف مشترکان خانگی است. براساس آمار سالانه یک میلیون مشترک به شبکه سراسری برق اضافه می شود و به همین جهت استفاده از کولرهای گازی به تناسب تعداد مشترکان رو به افزایش است.

رجبی مشهدی با بیان اینکه باید توجه داشت هر کولر گازی حدود 4 تا 5 برابر یک کولر آبی مصرف برق دارد، گفت: منازل برخوردار از کولر گازی معمولا 2 تا 3 دستگاه کولر یا حتی بیشتر استفاده می کنند؛ در حالی که تعداد کولرهای آبی کمتر است و همین موضوع مصرف را افزایش می دهد.

معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی شرکت توانیر اضافه کرد: برای کنترل این مصرف، تعدادی نیروگاه جدید از دوره پیک سال پیش احداث شد که تا پایان تابستان امسال به 3000 مگاوات نیروگاه جدید دست خواهیم یافت. در بخش مدیریت مصرف نیز حدود 350 میلیارد تومان پاداش خوش مصرفی به بخش کشاورزی و صنعت اعطا شده که این فرایند امسال نیز ادامه پیدا خواهد کرد. علاوه بر این سال گذشته به آن دسته از مشترکان خانگی که زیر الگوی مصرف، برق مصرف می کنند 106 میلیارد تومان پاداش اعطا شد.

وی ا اشاره به بازدید خود از تاسیسات و طرح های جدید صنعت برق خراسان گفت: یکی از موضوعات اساسی صنعت برق، این است که در هسته مرکزی کلان شهرها رشد ساخت و ساز ها افزایش قابل توجهی داشته و همین موضوع موجب افزایش فزاینده مصرف برق شده است. تامین نیاز برق متناسب با این افزایش مصرف نیازمند برخی زیرساخت ها است که برای ایجاد آن لازم است سرمایه گذاری های سنگین و استحصال زمین برای احداث پست های برق اختصاص یابد.

سخنگوی صنعت برق تصریح کرد: حال ممکن است با توجه به تراکم شهرها ابعاد زمین های موجود کفایت لازم برای طرح های صنعت برق را نداشته باشد. همچنین برای احداث شبکه های مربوط نیز نیازمند سرمایه گذاری زیادی است. در این بازدید 2 طرح مورد بررسی قرار گرفت که نخستین آن پستی است که در فضای 130 متر مربعی به صورت تک ترانسفورماتور در خیابان جانباز مشهد قرار است راه اندازی شود. نکته اساسی این طرح کاهش چشمگیر ابعاد زمین مورد استفاده بوده که برای این منظور از فضای عمیق زیر زمین استفاده شده است. چنین ابتکاری هزینه های سرمایه گذاری را به شدت کاهش خواهد داد.

رجبی مشهدی خاطرنشان کرد: همچنین این نحوه احداث پست موجب می شود تلفات شبکه های توزیع به حداقل کاهش یابد چراکه در نتیجه به ثمر رسیدن این پروژه فاصله پست های فوق توزیع تا محل مصرف کاهش خواهد یافت.

معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی شرکت توانیر بیان کرد: ابتکار دیگری که امروز مورد توجه قرار گرفت، شیوه جدید کابل کشی ها بود. یکی از روش های موجود برای این منظور احداث تونل است که هزینه های زیادی را در پی دارد و به ازای هر کیلومتر از یک تونل انرژی، باید بیش از 15 میلیارد تومان هزینه ساخت دارد. با این حال در روش به کار گرفته شده توسط شرکت برق منطقه ای خراسان، هزینه ها کاهش و سرعت عمل افزایش یافته است و این روش می تواند مدل خوبی برای اجرا در کلان شهرهایی مانند تهران باشد.

وی با تاکید بر اینکه صنعت برق ناچار از ابتکار برای پیشبرد طرح های خود است، گفت: ما از همه ابتکاراتی که در شرکت های برق منطقه ای پیاده سازی می شود، بهره برداری می کنیم. این طرح ها و ابتکارات با توجه به افزایش هزینه سرمایه گذاری ها که 3 تا 4 برابر افزایش داشته و چالش تهیه زمین در کلان شهرها بسیار مقرون به صرفه بوده و موجب کاهش هزینه های سرمایه گذاری و همچنین دسترسی راحت تر به تاسیسات است.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.