کلاهبرداری از مشترکان تلفن همراه با هدایت به سایت همتا/ هشدار پلیس به مشترکان فریب خورده: رمز دوم کارت بانکی تان را تغییر دهید
به دنبال ارسال پیامک کلاهبرداری از مشترکان تلفن همراه با هدایت به سایت همتا، پیامکی برای مشترکان از سوی پلیس ارسال و تاکید شد که پیامک قبل حاوی آدرس جعلی به قصد سرقت اطلاعات بوده، لذا نسبت به تغییر رمز دوم کارت بانکی تام اقدام کنید.
به گزارش سیتنا، صبح امروز چهارشنبه (27 آذرماه 98) تعدادی از مشترکان اپراتورهای تلفن همراه پیامکی را با عنوان «مشترک گرامی دستگاه تلفن شما قانونی است، ولی فعال نشده، برای جلوگیری از قطع شدن شبکه موبایل تا 24 ساعت جهت فعال سازی اقدام نمایید» دریافت کردند که در پایان این پیامک کلمه HAMTACC نیز درج شده بود.
در حالی که برخی مشترکان با تصور بر این نکته که سامانهی درج شده در انتهای این پیامک، سامانه همتا است، اقدام به درج مشخصات با کدملی کردند، تا طبق اطلاع رسانی پیامکی که دریافت کرده بودند، شبکهی تلفن همراهشان قطع نشود؛ در حالی که این پیامک کلاهبرداری بوده است.
ساعاتی بعد پیامکی برای مشترکان از سوی پلیس ارسال و تاکید شد که پیامک قبل حاوی آدرس جعلی به قصد سرقت اطلاعات بوده، لذا نسبت به تغییر رمز دوم کارت بانکی تام اقدام کنید.
گفتنی است؛ بر اساس اطلاعرسانی کانال ثبت تلفن همراه (رجیستری)، این روش، یکی از شیوههایی است که کلاهبرداران برای دستبرد زدن به حساب بانکی افراد از آن استفاده میکنند. بنابراین ضروری است در صورت ملاحظه چنین مواردی، مراتب در اسرع وقت به پلیس اینترنتی گزارش شود.
نکته قابل توجه این است که هرگونه اطلاعرسانی در زمینه طرح ثبت تلفن همراه، از طریق سرشماره پیامکیHAMTA انجام میگیرد. در صورت دریافت هرگونه پیامک با محتوای مشکوک، میتوان موضوع را با مرکز پاسخگویی سامانه همتا به شماره ۰۹۶۳۶۶ از ساعت ۸ صبح تا ۱۲ شب در ۷ روز هفته طرح کرده تا راهنماییهای لازم ارائه شود. همچنین سایت رسمی سامانه همتا hamta.ntsw.ir و سایت اطلاعرسانی همتا hamtainfo.ntsw.ir است و سامانه همتا دامنه دیگری ندارد.
از طرفی سامانه همتا برای انجام فرآیندهای خود وجهی دریافت نمیکند و انجام همه فرایندهای سامانه همتا رایگان است. بنابراین درصورتی که درهریک از این پیامکهای مشکوک، درخواست وجه از کاربر شود، میتوان در اعتبار آن تردید کرد و برای آگاهی از صحت موضوع، به سامانه همتا مراجعه کرد. هرچند همواره پیش از هرگونه پرداخت اینترنتی، حتماً از اعتبار درگاه پرداخت مطمئن شد.
ویژگیهای اولیه درگاه پرداخت معتبر شامل عبارت https و همچنین علامت تأیید سرویسدهنده (معمولاً به صورت قفل سبز رنگ) در ابتدای آدرس درگاه پرداخت میشود. همچنین درگاه پرداخت زیردامنهای از دامنه shaparak.ir است. بنابراین هرگونه ترکیب دیگری از کلمه shaparak و هر پسوند دامنه دیگری به غیر از ir. غیرمجاز است، به عنوان مثال ترکیبهایی نظیر shapaarak یا shaparack نامعتبر هستند.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید