کدخبر :195688 پرینت
01 بهمن 1395 - 07:26

عضو گیری داعش از طریق شبکه‌های اجتماعی

رئیس سازمان اطلاعات داخلی آلمان می‌گوید: گروه تروریستی داعش در شبکه‌های اجتماعی از «مأموران عضوگیری» برای جذب نیرو از میان جوانان ناراضی آلمانی استفاده می‌کند.

متن خبر

به گزارش سرویس بین الملل سیتنا، هانس گئورگ ماسن همچنین داعش را با جنبش‌های افراط‌گرایی از جمله کمونیسم و نیز شخصی مثل آدولف هیتلر مقایسه کرد که قصد داشتند جوانان را به شورش علیه والدین و جامعه خود ترغیب کنند.

ماسن در یک نشست خبری در برلین گفت: «مأمورانی برای جذب نیرو در شبکه‌های اجتماعی وجود دارند که به جوانان نزدیک می‌شوند و آن‌ها را به این ایدئولوژی (افراطی) علاقه‌مند می‌کنند.»

ماسن گفت یکی از این موارد دختر نوجوان آلمانی - مراکشی به نام صفیه.س است که متهم به حمله با سلاح سرد به یک افسر پلیس در ایستگاه قطار هانوفر در فوریه سال گذشته است. مورد دیگر نیز پسر 12 ساله عراقی – آلمانی است که در ماه دسامبر قصد داشت دو بمب را در شهر لودویگس‌هافن منفجر سازد.

وی افزود حدود 20 درصد از 900 شهروند آلمانی که داعش آنها را برای جنگ در عراق و سوریه به خدمت گرفته، زنان هستند که برخی از آنان تنها 13 یا 14 سال سن دارند.

هانس گئورگ ماسن، رئیس سازمان اطلاعات داخلی آلمان

ماسن گفت مقام‌های آلمانی 548 تن از افراط‌گرایان را که خطری برای امنیت این کشور تلقی می‌شوند، تحت نظارت قرار داده‌اند اما قانون آلمان تا زمانی که این افراد جرمی مرتکب نشده باشند، اجازه بازداشت آنان را نمی‌دهد.

وی همچنین از همکاری پلیس و مقام‌های امنیتی در خصوص پیگیری پرونده انیس امری، پناهجوی تونسی که روز 19 دسامبر با یک کامیون 12 تن را در بازار کریسمی برلین زیر گرفت، ابراز خشنودی کرد.

پس از شناسایی انیس امری، نهادهای امنیتی آلمان هدف انتقادات شدیدی قرار گرفتند. چراکه مقام‌های آلمانی انیس امری را که 4 سال در ایتالیا زندانی بوده، به‌عنوان یک خطر امنیتی شناسایی کرده بودند و به دلایل متعدد وی را تحت بازجویی قرار داده بودند اما هیچ‌گاه او را بازداشت نکرده بودند.

توماس دمزیر، وزیر کشور آلمان، چهارشنبه گفت پرونده تمام کسانی که پس از حمله برلین به‌عنوان خطر امنیتی تلقی می‌شوند، مورد بازنگری قرار خواهد گرفت.

ماسن گفت آژانس‌های اطلاعاتی اروپا نیز شاهد ملحق شدن بخش‌هایی از جامعه از طریق شبکه‌های اجتماعی به افراط‌گرایان است که پیش‌تر از لحاظ سیاسی فعال نبوده و جذب گروه‌های راست‌گرای افراطی نشده بودند.

ماسن گفت افراط‌گرایی پیش‌ از این در میان عناصر داعش وجود داشته اما اکنون «می‌بینیم که برخی از به‌اصطلاح «شهروندان خوب» به افراط‌گرایان ملحق شده‌اند. ما نگرانیم که این پیوستن به افراط‌گرایان، به تمایل برای ارتکاب اقدامات خشونت‌آمیز تبدیل شود.»

طی دو سال گذشته و با ورود بیش از یک میلیون پناهجو به آلمان، حمایت از گروه‌های راست‌گرای افراطی افزایش یافته است. بسیاری از پناهجویان جوانانی هستند که از ناآرامی‌های سوریه، عراق و کشورهای دیگر به آلمان گریخته‌اند.

انتهای پیام

برچسب ها

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.