قائم مقام ستاد صیانت از آثار سمعی و بصری:
بخش عمدهی قاچاق محصولات فرهنگی، با سامانهی سند از بین میرود
قائم مقام و معاون فرهنگی ستاد صیانت از آثار سمعی و بصری کشور، گفت: سامانه سند امکان سریع عرضه آثار را از سوی صاحبان آن در فضای مجازی می دهد و در واقع به نوعی باعث کاهش قاچاق خواهد شد.
به گزارش سیتنا، نوید آقایی در حاشیه رونمایی از کشفیات غیرمجاز سینمایی، به خبرنگار فرهنگی ایرنا، گفت: تصور عموم فعالان فرهنگی درباره عرضه غیر مجاز محصولات فرهنگی و هنری، سودآور بودن آن است که در سطحی نادرست هم نیست ولی در سطح وسیعتر و در برخی مواقع عرضه کنندگان این آثار به فکر چیزهایی دیگری هستند.
وی با اشاره به اینکه گزارش هایی که به ما می رسد نشان می دهد برخی متخلفان به دنبال اهداف دیگری هستند، افزود: در گذشته عموما نوع آثار غیر مجاز مبتذل یا مستهجن بود اما الان با توجه به بررسی های انجام شده شاهد عرضه آثاری هستیم که به شکل هدفمند در برخی نقاط تفکرات گروه های خاص و یا حتی تغییر سبک زندگی را دنبال می کنند. این همان مفهومی است که از آن تعبیر نفوذ می شود.
آقایی با تاکید بر اینکه دستگاه ها و نهادهای مختلف باید با حساسیت بیشتر در این حوزه فعال شوند، ادامه داد: در پایتخت به دلیل برخورد قاطع پلیس امنیت تهران بزرگ و دادسرای ارشاد که مسئول رسیدگی به این حوزه هستند، شاهد کاهش عرضه این محصولات اما در سایر استان ها مانند البرز و فارس نیازمند برخورد جدی تری هستیم.
قائم مقام و معاون فرهنگی ستاد صیانت از آثار سمعی و بصری کشور با بیان اینکه از ابتدای سال تا به حال بیش از ۵میلیون نسخه «دی وی دی» غیر مجاز در تهران کشف و ضبط شده است، تصریح کرد: برخی از افرادی که در این رابطه دستگیر شده اند به دلیل محتوای خاص این آثار به مجازات سنگین محکوم شده اند.
به گفته آقایی این برخوردها باعث بازدارندگی شده است و باید از این بابت از ناجا و دستگاه قضایی که نهایت همکاری را داشته اند تشکر کرد.
وی در پاسخ به این سوال که طی روزهای گذشته شاهد انتقاد برخی سینماگران درباره قاچاق فیلم هایشان در فضای مجازی بوده ایم، توضیح داد: ستاد صیانت چه از طریق دستگاه های مختلف و چه از سوی خود سینماگران وقتی از تخلفی در این حوزه مطلع می شود به سرعت موضوع را به اطلاع کمیته تعیین مصادیق مجرمانه می رساند و آنها نیز که وظیفه فیلترینگ را دارند اقدامات لازم را انجام می دهند.
این مسئول فرهنگی افزود: البته هنرمندان باید بدانند برخورد قضایی با این افراد نیازمند شکایت شخصی است و هرچند ما در ستاد صیانت موضوعات را دنبال می کنیم اما با این وجود باز هم راه اساسی برخورد با عرضه غیرقانونی آثار در فضای مجازی تنها فیلتر کردن سایت ها نیست.
قائم مقام و معاون فرهنگی ستاد صیانت از آثار سمعی و بصری همچنین راه اندازی سامانه «وی او دی» (سند) را از راه کارهای اساسی مبارزه با قاچاق غیر مجاز محصولات سمعی بصری عنوان کرد و افزود: سامانه سند امکان سریع عرضه آثار را از سوی صاحبان آن در فضای مجازی می دهد و در واقع به نوعی باعث کاهش قاچاق خواهد شد.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید