گزارش سیتنا از همایش ICT و استاندارد؛ اجازه ندهید با هر مشخصاتی کالاهای ICT را به کشور وارد کنند
رئیس سازمان ملی استاندارد و تحقیقات صنعتی کشور با معرفی بخشی برای اثربخشی ممانعت از ورود کالای مخابراتی غیراستاندارد در مرزهای گمرکی کشور، عنوان کرد: در مورد کالایی که ورودشان، تولید داخلی را با خطر مواجه میکند، شما میتوانید با مصوبه هیات وزیران و یا تاییدات داخلی خود، بخشی به عنوان"مقررات فنی" لحاظ کنید تا وارد کننده با هر مشخصاتی نتواند کالاهای حوزهی ICT را به کشور وارد کند.
به گزارش خبرنگار سیتنا، دکتر "علی اصغر عمیدیان" صبح امروز 19 مهرماه در همایش "ارتباطات و فناوری اطلاعات و استاندارد" با تاکید بر رعایت استاندارد در حوزهی ICT، گفت: امروز استاندارد در سطح منطقه و بین الملل برای بهرهبرداران، تولید کنندگان و تامین کنندگان خدمات حرف اول را میزند.
رئیس رگولاتوری، تاکید کرد: لزوم سرعت عمل بررسی استاندارد در حوزهی ICT
دکتر عمیدیان، در ادامه افزود: استاندارد، زبان مشترک و نقطهی تفاهم خدمت و صنعت با مصرف کننده است.
عمیدیان همچنین با اشاره به بند "ل" مادهی سه در تایید نمونه و مادهی 2 در سازمان تنظیم مقررات، اذعان داشت: در سال 92 از تعداد 263 استاندارد 111 استاندارد تدوین و در شش ماههی نخست امسال از 425 استاندارد 77 مورد با مشارکت مستقیم سازمان تنظیم مقررات و مشارکت غیر مستقیم تدوین و ارائه شد.
رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به لزوم سرعت عمل برای بررسی استاندارد در حوزهی ICT، خاطرنشان کرد: به دلیل توسعه و پیشرفت سریع در حوزهی فناوری، استاندارد از شکلگیری، تصویب و اعمال باید از سرعت مطلوب برخوردار باشد.
وی در ادامهی سخنان خود، با ارزیابی مثبت از تحولات ایجاد شده در زمانبندی تایید نمونه و همکاری با سازمان ملی استاندارد، گفت: در سالهای گذشته تفاهمنامهی قانومندی بین سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و استاندارد تنظیم شده و تدوین استانداردهای ملی و مطالعات آن با مخابرات ایران و مشاورهی دانشگاهی بین المللی، تدوین و به سازمان اعمال شد.
معاون نظارت بر اجرای استاندارد سازمان استاندارد: زندگی بدون استاندارد اگر غیرممکن نباشد، قطعا پرهزینه است
به گزارش خبرنگار سیتنا، "وحید مرندی مقدم" معاون نظارت بر اجرای استاندارد سازمان استاندارد در ادامهی این همایش با اشاره به نقش استاندارد در زندگی بشر، تصریح کرد: یکی از شعارهایی که بدان اعتقاد دارم این است که زندگی بدون استاندارد اگر غیرممکن نباشد، قطعا پرهزینه است.
وی در ادامهی سخنان خود، ابراز کرد: استاندارد حوزهی ICT یکی از استانداردهای پیچیده و مهم است که تدوین شده و در محیط کسب و کار، مورد استفاده قرار گرفته است.
مرندی مقدم با تاکید بر تعامل بین سازمان ملی استاندارد و وزارت ارتباطات و فناوری، گفت: یکی از نمونههای موفق همکاری دولتی در کشور ما بین سازمان ملی استاندارد و سازمانهای تابعه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به وجود آمده توانستیم همکاری منظمی در اجرای استاندارد سازی ایجاد کنیم.
معاون نظارت بر اجرای استاندارد سازمان استاندارد، گفت: از 28 کمیتهی ملی موجود در سازمان، دو کمیتهی ملی به کمیتهی ملی فناوری و اطلاعات اختصاص یافته است و از 26 هزار استاندارد، 2100 استاندارد در حوزهی ICT بوده است.
مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت، عنوان کرد: لزوم کسب استانداردهای جهانی برای دستیابی ایران به گذرگاه جهانی مخابراتی منطقه
در بخشی دیگر از این همایش، "محمود خسروی" مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت، با قرائت پیام استاندارد در سال جاری «استاندارد، ترازکننده بازار رقابت»، گفت: ما معتقدیم با توجه به برنامههای دولت تدبیر و امید باید ایران را به گذرگاه ارتباطی برسانیم و برای به دست آوردن آن راهی نداریم جز اینکه استانداردهای جهانی و لازم را به دست آوریم.
وی در ادامه تشریح کرد: با توجه به افزایش اپراتورها، بحث استاندارد بسیار اهمیت یافته است و ما در شرکت ارتباطات زیرساخت توانستیم زیرساختهای ایمنی، توسعه پایدار و ... را اجرایی کنیم.
رئیس سازمان ملی استاندارد و تحقیقات صنعتی، تاکید کرد: تدوین "مقررات فنی" راهی برای ممانعت از ورود کالای غیراستاندارد حوزهی ICT
به گزارش خبرنگار سیتنا، "نیره پیروزبخت" رئیس سازمان ملی استاندارد و تحقیقات صنعتی نیز در این همایش با اشاره به نقش مهم فناوری اطلاعات در عصر دانایی، گفت: فناوری اطلاعات به عنوان مواد اولیه در تجارت جهانی ایفای نقش میکند و نقشش بسیار مهمتر از کالایی است که به صورت ماده مبادله میشود.
رئیس سازمان ملی استاندارد و تحقیقات صنعتی کشور در سخنان خود با معرفی بخشی برای اثربخشی ممانعت از ورود کالای مخابراتی غیراستاندارد در مرزهای گمرکی کشور، عنوان کرد: در مورد کالایی که ورودشان، تولید داخلی را با خطر مواجه میکند، شما میتوانید با مصوبه هیات وزیران و یا تاییدات داخلی خود، بخشی به عنوان"مقررات فنی" لحاظ کنید تا وارد کننده با هر مشخصاتی نتواند کالاهای حوزه ICT را به کشور وارد کند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، عنوان کرد: امروزه به دست آوردن بازار بر پایهی استاندارد خوب و کیفیت بالا میسر است
به گزارش خبرنگار سیتنا، دکتر "محمود واعظی" وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در این همایش با قدردانی از فعالیتها و زحمات کارشناسان سازمان ملی استاندارد و تبریک روز جهانی استاندارد، گفت: جهانی شدن در حوزههای اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و حقوقی را میتوان با چالش مواجه کرد، اما آنچه در عصر جهانی شدن نمیتوان به چالش کشید، عرصهی استاندارد است.
وزیر ارتباطات با تاکید بر رابطهی استاندارد و توسعه، اذعان داشت: معتقدم چهار بخش را نمیتوان از یکدیگر جدا کرد: استاندارد، کیفیت، رقابت و توسعه.
وی تاکید کرد: امروزه به دست آوردن بازار بر پایهی استاندارد خوب و کیفیت بالا میسر است.
واعظی در ادامه با اشاره به رشد شتابان عرصهی ICT، گفت: من امروز علاوه بر تعاملاتی که با سازمان ملی استاندارد داشتیم، شش پیشنهاد دیگر نیز دارم:
1. فعال شدن دفتر تدوین استاندارد و کنترل کیفیت در مرکز تحقیقات مخابرات،
2. تدوین دانشنامهی تخصصی در حوزهی ICT،
3. تدوین و به روز رسانی استانداردهای ملی،
4. ایجاد رابطهی معقول بین استاندارد و نظام تایید نمونه،
5. ضرورت ایجاد و ارتقای آزمایشگاههای مرجع تایید نمونه،
6. ایجاد گمرک تخصصی برای کالاهای حوزه ICT.
گفتنی است؛ این همایش با مشارکت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و سازمان ملی استاندارد در سالن همایشهای شهید قندی به مناسبت نامگذاری 17 مهرماه به نام "استاندارد و ارتباطات" برگزار شد.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید