نباید شبکه های ارتباطی در مقابل دوساعت قطعی برق اینچنین دچار آشفتگی شوند
دبیر سندیکای صنعت مخابرات ایران، گفت: اگرچه کمبود برق اثرات مستقیم و غیرمستقیم بر روی توسعه فاوا دارد، ولی نارسایی در تامین برق نباید شبکه های ارتباطی که از شریانهای حیاتی کشور است را بخاطر دوساعت قطعی برق در شبانه روز اینچنین دچار مشکل نماید، چراکه شبکه های ارتباطی می بایستی از استانداردهای بین المللی و ملی در رابطه با امنیت، تاب آوری و پایداری برخوردار باشند.
فرامرز رستگار، دبیر و نائب رئیس هیات مدیره سندیکای صنعت مخابرات ایران در گفت و گو با خبرنگار سیتنا پیرامون اختلال در شبکه های ارتباطی کشور به دنبال اجرای برنامه قطعی روزانه برق گفت: لزوم افزایش ظرفیت تولید و توزیع برق پایدار برای توسعه ارتباطات، فاوا، اقتصاد دیجیتال و هوش مصنوعی موضوعی است جدی که بدون تعارف باید هرچه زودتر برنامه عملیاتی و زمینه های انجام آن فراهم گردد.
وی ادامه داد: علی رغم تلاشهایی که برای کاهش مصرف برق تجهیزات مخابراتی و فناوری اطلاعات صورت می گیرد، ولی خدمات رو به رشد و انتظارات جامعه شامل داده های کلان، شبکه های ابری، مخابرات نسل۵، بلاک چین ، هوشمند سازی و هوش مصنوعی به انرژی الکتریکی بسیار بیشتری نسبت به وضعیت فعلی نیاز دارد.
رستگار خاطرنشان کرد: در همین حال، کمبود برق اثرات غیرمستقیم هم بر روی توسعه فاوا خواهد داشت که صنایع مخابراتی و صنایع پشتیبان صنعت مخابرات، کسب و کارهای مربوط به اجرا، نگهداری و بهره برداری شبکه های ارتباطی نمونه هایی از آن می باشند.
وی در ادامه به سیتنا گفت: ولی نارسایی در تامین برق نباید شبکه های ارتباطی که از شریانهای حیاتی کشور است را بخاطر دوساعت قطعی برق در شبانه روز اینچنین دچار مشکل نماید.
رستگار گفت: شبکه های مخابراتی در زمان طراحی، دوره نگهداری و بهره برداری می بایستی از استانداردهای بین المللی و ملی در رابطه با امنیت، تاب آوری و پایداری برخوردار بوده و آمادگی لازم برای شرایط بحرانی جهت خدمت رسانی به مردم، امداد رسانی، مدیریت شهری و کشوری را دارا باشند.
وی تاکید کرد؛ دوساعت قطعی برق در روز هنوز با تعاریف مربوط به شرایط بحران فاصله زیادی دارد و اگر بنا باشد که شبکه در شرایط عادی در مقابل این میزان قطع برق تاب آوری نداشته باشد، آن وقت نگرانی برای شرایط بحران، یک نگرانی منطقی و بجا خواهد بود.
وی گفت: از این رو ضروری است که مسئولان و متولیان ارتباطات امن و پایدار کشور مشکل پیش آمده در برق رسانی را به فال نیک بگیرند و آن را به عنوان یک مانور برای اطمینان از استقامت شبکه های ارتباطی در شرایط غیرعادی تلقی و با یک برنامه ضربتی برای رفع نقاط ضعف شبکه تدبیر نمایند.
رستگار در پایان تاکید کرد: سندیکای صنعت مخابرات ایران و شرکت های عضو آمادگی خود را برای شناسایی نقاط شکننده شبکه و پشتیبانی در رفع آن اعلام و بی توجهی به این موضوع را به صلاح رفاه مردم و امنیت ارتباط نمی داند.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید